Modul în care Dinamo ar putea să revină în Superliga

Dinamo se luptă pentru un loc în primele șase echipe, pentru a spera, în continuare, la promovarea în Liga 1. În prezent, Dinamo se află pe locul 6 din Liga 2, cu 27 de puncte obținute după 17 meciuri jucate.

În ultima partidă de campionat, echipa noastră a învins-o într-o manieră categorică pe Unirea Constanța, cu scorul de 6-0.

Clasamentul Ligii 2 este condus de CSA Steaua, Poli Iași și Oțelul Galați, care sunt ca și calificate în play-off. Două etape mai sunt de jucat din sezonul regular, iar, pentru ultimele trei locuri din play-off, se vor lupta Unirea Slobozia, Unirea Dej, Dinamo, Gloria Buzău, Csikszereda, Concordia Chiajna și FC Brașov.

În caz de egalitate, la finalul sezonului regular, primul criteriu de departajare îl reprezintă meciurile directe.

Răzvan Zăvăleanu, a explicat cum Dinamo s-ar putea întoarce în Superliga dacă își rezolvă problemele financiare. Administratorul judiciar al lui Dinamo spune ce Dinamo trebuie să scape de datoriile față de jucători sau dacă fotbaliștii sunt de acord cu amânarea plății acestora. Patronii Red&White intenționează ca într-un final să achite toate datoriile clubului.

”Problema noastră principală este legată de datoriile la jucători. Dacă acesta datorii vor fi achitate sau dacă se vor face înțelegeri cu jucătorii pentru amânare, atunci licența se va obține. (n.r. Mihai Mironică: Acești noi acționari au și rolul de a prezenta o garanție pentru jucătorii care sunt rugați să accepte o amânare a plății salariilor?) Poate doar o garanție morală. Din ceea ce vorbeam cu dumnealor, își propun să achite în mod cinstit fiecare datorie pe care clubul o are la acest moment”, a spus Răzvan Zăvăleanu, la ProSport Live.

Răzvan Zăvăleanu susține că omul de afaceri Eugen Voicu și avocatul Andrei Nicolescu au un plan prin care vor pune Dinamo înapoi pe picioare. Zăvăleanu a explicat că noii acționari din Ștefan cel Mare au avut un mod ”corporatist” de a aborda problema.

”Există totuși o strategie de comunicare. Sunt convins că o să apară pe piață în scurtă vreme ceea ce și-au propus ei să facă. De la bun început, aceasta a fost gândirea, una de natură corporatistă. Ideea a fost să se creeze o companie la care să se atragă diverși investitori, companie care la rândul ei să gestioneze Dinamo.

Astea sunt discuții care au avut loc încă de acum câteva luni. Ei și-au stabilit strategia în jurul acestui lucru. N-aș putea să vă spun astăzi, deși evident am anumite informații, cine vor fi investitorii, dar nu cred că acești oameni, în acest moment, care e foarte dificil, s-au aruncat cu capul în față fără să aibă back-up”, a specificat Răzvan Zăvăleanu.

Cu 27 de puncte și golaveraj 24-16, Dinamo urcă pe locul 6, ultimul calificabil în play-off. E la egalitate cu Gloria Buzău (golaveraj 23-19), echipă care are în favoarea sa rezultatul direct, dar acesta contează abia la finalul sezonului regular, în cazul în care egalitatea persistă.

În ultimele două etape ale sezonului regulat, Dinamo va juca cu CSC 1599 Șelimbăr (4 martie, 12:00 / deplasare) și SSU Poli Timișoara (11 martie, 11:00 / acasă).

Clasamentul Ligii a 2-a:

  1. Steaua București – 17 mj – 34 de puncte;
  2. Politehnica Iași – 17 mj – 34 de puncte;
  3. Oțelul – 17 mj – 32 de puncte;
  4. Unirea Slobozia – 17 mj – 30 de puncte;
  5. Unirea Dej – 17 mj – 30 de puncte;
  6. DINAMO – 17 mj – 27 de puncte;
  7. Gloria Buzău – 17 mj – 27 de puncte;
  8. FK Miercurea Ciuc – 17 mj – 26 de puncte.

CITESTE SI:

Noi acționari trebuie să rezolve problema Andrei Radu: ”Am discutat cu Andrei și voi încerca să mai discut”

Dusan Uhrin jr. a vorbit, despre restanțele salariale avute la Dinamo

Nicolae Badea, despre marile greșeli care au dus-o pe Dinamo pe marginea prăpastiei

Publicitate

3 gânduri despre &8222;Modul în care Dinamo ar putea să revină în Superliga&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s