Remake by Dorin Iacob: ”Eu am construit o instituție importantă în România”

Dorin Iacob, tatăl lui Vlad Iacob, consideră că, alături de fiul lui dar și de antrenorul Ovidiu Burcă, a gestionat cum se putea mai bine situația de la Dinamo.

Consilierul administratorului special, Dorin Iacob, a detaliat momentele prin care a trebuit-o să o gestioneze din momentul în care el și fiul lui au preluat conducerea clubului.

”Când am venit la Dinamo era dezastru, să nu ne ascundem. Erau jucători fugiți, neplătiți, administratorul special dispărut. Domnul Zăvăleanu rămăsese dezamăgit total de gestiune și într-o situație grea. Inamicii se bucurau, doar DDB rămăsese în picoare să susțină.

Îna ceastă situație Vlad, împins la spate și de alți colegi, dintr-o istorie mai veche, când s-a încercat preluarea clubului de la Negoiță, s-a decis să devină administrator. I-am zis că o să îl sprijin și eu, o să iau în spinare cât pot.

Multă lume mi-a zis să îi spun că nu știe unde să se bage, că este totul mort. Mi s-a transmis că echipa va pica în C, chiar mă gândeam și eu că a venit el, l-a găsit și pe ”amărâtul” de Burcă, fără jucători, uite ochiar o să pice în C. Era greu de reconstruit o echipă fără bani”, a spus Iacob.

Acesta nu s-a sfiit să caute și opinia mai multor oameni din trecutul lui Dinamo, dintre care foste glorii sau acționari.

”Am fost în principal la domnul Nicolae Badea, am fost Borcea, la Mitică Dragomir și nu numai. Am vrut să mă lămuresc despre această situație și am constatat, am mai zis asta la emisiunea trecută, o atmosferă incredibilă.

Practic, fiecare vorbea rău de altcineva, nu era nimeni din anturajul lui Dinamo, foști acționari, jucători, antrenori să nu zică de rău. Că e galeria rea, o să alerge lumea pe acolo, ba că e insolvență, datorii de 8 milioane, că Mureșan este nu știu cum.

Dar pe mine și pe Vlad această atmosferă ne-a ambiționat. Noi am mai construit afaceri, eu am construit o instituție importantă în România. Și uite că acum au venit oameni alături de noi, alți constructori”, a mai declarat Iacob.

Dorin Iacob, a explicat că au existat multe discuții cu potențiali investitori, dar aceștia erau rezervați din cauza cantității de informații care ajungea ulterior, la ei.

”Am fost și la oameni de afaceri care erau interesați la început, dar apoi imediat veneau spre ei tot felul de informații. Toată lumea vorbea, presa tot spunea lucruri, așa că discutam azi un lucru și peste două zile mă trezeam cu altceva.

Veneau oamenii și începeau, ”uite Dorine ce situație încurcată este, ce a făcut Badea, vezi cu – Dosarul Transferurilor- , să vezi cu stadionul, că sunt datorii ascunse etc”. Pe mine experiența m-a învățat, însă, că atunci când o societate este în stiuația nefericită să intre în insolvență, are și o șansă.

Atunci se permite despărțirea trecutului de viitor din punct de vedere al eficienței economice. Asta îmi dădea speranța că se poate face ceva.

Dinamo este un experiment psihosocial excelent, este o Românie mai mică. Toată lumea iubește un brand, toți vor binele lui Sinamo. Dar nu mereu oamenii care administrează acest brand sunt bine văzuți și oamenii se supără. Și, deși acest grup mare vrea același lucru, apar lucruri ca invidie, manipulare, interese pe moment diferite, experiențe proaste din trecut pentru care ești judecat și tu.

Ca să gestionezi bine o astfel de situație trebuie să vezi acest lucru, să știi cu ce să te lupți și să mergi înainte”, a mai precizat ”tătucul” lui Victor.

Cu 27 de puncte și golaveraj 24-16, Dinamo urcă pe locul 6, ultimul calificabil în play-off. E la egalitate cu Gloria Buzău (golaveraj 23-19), echipă care are în favoarea sa rezultatul direct, dar acesta contează abia la finalul sezonului regular, în cazul în care egalitatea persistă.

În ultimele două etape ale sezonului regulat, Dinamo va juca cu CSC 1599 Șelimbăr (4 martie, 12:00 / deplasare) și SSU Poli Timișoara (11 martie, 11:00 / acasă).

Clasamentul Ligii a 2-a:

 1. Steaua București – 17 mj – 34 de puncte;
 2. Politehnica Iași – 17 mj – 34 de puncte;
 3. Oțelul – 17 mj – 32 de puncte;
 4. Unirea Slobozia – 17 mj – 30 de puncte;
 5. Unirea Dej – 17 mj – 30 de puncte;
 6. DINAMO – 17 mj – 27 de puncte;
 7. Gloria Buzău – 17 mj – 27 de puncte;
 8. FK Miercurea Ciuc – 17 mj – 26 de puncte.

CITESTE SI:

DDB a scris istorie nu doar în fotbal: ”Poate se va scrie o carte despre această epopeea!”

Video I Dorin Iacob rupe tăcerea! Informații despre vânzarea clubului

Handbal I Dinamo și-a aflat adversarul din optimile de finală a Ligii Campionilor

Publicitate

4 gânduri despre &8222;Remake by Dorin Iacob: ”Eu am construit o instituție importantă în România”&8221;

 1. Multumesc familiei IACOB pentru implicare,daca nu erati era vai si amar de noi .Multi ,glorile au intors spatele,dar a ramas unul dintre sacali numit Badea care este dinamovist parat numai pentru muls ,alaturi de Borcea si Negoita.Noi suporteri am contribuit ,la fel si unii sponsori care trebuie sa le multumim.Cei ce a adus clubul la ruina nu mai au ce cauta acum la club,acesti mafioti vor sta la panda pana la finalizarea stadionului.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s