Video I Răzvan Zăvăleanu a anunțat termenul pentru ieșirea din insolvență

Dinamo a susținut luni după-amiază o conferință de presă pentru a prezenta noii investitori de la club.

Dinamo București a organizat luni, 6 martie 2023, o conferință de presă, fiind prezenți Vlad Iacob, Eugen Voicu, Andrei Nicolescu și Răzvan Zăvăleanu. Aceștia au detaliat situația actuală, precum și principiile în baza cărora va funcționa clubul de acum înainte. La Dinamo sunt așteptați și alți acționari, a anunțat Eugen Voicu.

În timp ce administratorul judiciar al clubului, Răzvan Zăvăleanu a dat și termenul pentru ieșirea societății din insolvență.

”Astăzi mă bucură gândul că stăm lângă niște oameni serioși. Până astăzi, acționarii îi puteam împărți în două: cei care aveau voință și nu aveau putință și cei care aveau putință, dar nu aveau voință.

Sper că oamenii de lângă mine au și voință, și putință. Sunt niște planuri ambițioase.

Ca administrator judiciar, astăzi ar trebui să înceapă un nou capitol, care să vizeze doar situația insolvenței. Avem cu cine să stăm de vorbă, sper ca Dinamo să revină acolo unde a fost.

În maxim trei ani ar trebui să ieșim din insolvență”, a precizat și Zăvăleanu.

Andrei Nicolescu: ”Ne vom concentra pe organizarea administrativă a clubului”

Andrei Nicolescu, noul președinte al clubului Dinamo, a precizat că prioritatea este reorganizarea clubului și ieșirea din insolvență.

“E o onoare să fiu aici, e un club important și creează emoție un astfel de moment. Vrem să facem pași esențiali pentru ca acest club să se reorganizeze. În viitorul apropiat ne vom focusa pe organizarea administrativă a clubului, apoi pe organizarea sportivă. Există trei piloni esențiali pentru managementul imediat al clubului.

Din punctul nostru de vedere, e mult mai importantă eficienta utilizare a banilor. Ăsta trebuie să fie dezideratul tuturor care se gândesc cum iese Dinamo din insolvență. Orice sumă ar fi necesară ieșirii din insolvență, ea trebuie să fie utilizată corect.

Este vorba despre o investiție de 12 milioane de euro ca business plan. Nu înseamnă că cele 12 milioane de euro vor fi băgați imediat, asta nu are sens. Nu are sens să investim zece milioane de euro pentru transferuri în vară”, a spus Andrei Nicolescu, în cadrul unei conferințe de presă.

Andrei Nicolescu a fost completat și de Eugen Gheorghe Voicu, președinte al Consiliul de Administrație în Red&White 2022 Management (n. r. noua firmă care deţine astăzi 80% din acţiu­nile Clu­bului de fotbal Dinamo Bucu­reşti).

Acesta a precizat că nu va exista o singură persoană care să ia deciziile. Noua structură va include ”un grup de antreprenori”.

Astăzi s-a făcut înregistrarea oficială la Registrul Comerțului, suntem acționari majoritari la Dinamo. Lista acționarilor se va lărgi. Suporterii sunt cea mai mare bucurie din comunitatea Dinamo, pentru că există acești suporteri am ales să mă alătur acestui proiect.

Vrem să schimbăm abordarea pe care o vedeți în mod obișnuit în administrarea cluburilor de fotbal din România, în așa fel încât să gestionăm acest club împreună cu un grup de antreprenori. Să nu existe un singur acționar care să fie factor de decizie.

Cred că acest model este similar oricărei afaceri. Din această perspectivă privesc implicarea mea la Dinamo. Nu vreau să fac bani la Dinamo, dar regulile sunt obligatoriu regulile pe care le presupune orice business bine administrat.

Domnul Badea nu m-a convins să vin aici. Pe domnul Badea îl respect pentru suportul pe care ni l-a dat, a intermediat comunicarea cu domnul Șerdean, acesta a fost rolul domnului Badea.

Am ajuns întâmplător la Dinamo. Un grup de investitori avea un plan, să intervină pentru preluarea situației de la Dinamo. M-au rugat pe mine să preiau inițiativa.

Ieșirea din insolvență se poate întâmpla în câteva luni sau într-o perioadă mai lungă. Depinde de mai mulți factori.

Nu pot să prezint o cifră privind investițiile, dar banii nu vor fi o problemă în momentul în care lucrurile vor fi pe făgașul normal. Este un business plan pe care l-am făcut, pentru următorii trei ani și jumătate.

Avem ca obiectiv listarea clubului la bursă, după cinci ani de activitate. Evident că decizia finală va fi luată atunci. Dar cine va dori să iasă din această investiție, va avea posibilitatea să iasă la un preț corect. Vrem să atragem și alți antreprenori de anumită dimensiune”, a spus Eugen Voicu.

Video I Conferința de presă susținută de noua conducere a lui Dinamo

Dinamo se bate la play-off

Pe un stadion plin de de ”câini”, Dinamo Bucureşti s-a impus, sâmbătă, în deplasare, contra celor de la CSC 1599 Şelimbăr, scor 2-1 (1-0), într-o partidă din etapa a 18-a a Ligii a 2-a.

Prin victoria din acest weekend, ”câinii” s-au apropiat și mai mult de play-off. Elevii lui Ovidiu Burcă au șansa, duminica viitoare, 12 martie 2023, ora 13:00, cu Poli Timișoara, să facă pasul spre ultima parte a sezonului, care va stabili promovatele în primul eșalon.

Cu o etapă rămasă de jucat din sezonul regulat, Dinamo ocupă locul 6, ultimul care asigură calificarea în play-off, cu 30 de puncte.

Dinamo nu a reușit să rezolve problemele financiare, după ce planul de reorganizare a clubului a fost respins de către instanță.

Clubul Dinamo se află în insolvență din iunie 2021.

CITESTE SI:

Video I Noii acționari de la Dinamo și-au prezentat planurile: “Vrem să schimbăm abordarea pe care o vedeți în mod obișnuit”

Handbal I Care este cauza modificării orei de disputare a meciului Dinamo – THW Kiel

Primă specială pentru calificarea în play-off! Vezi cât vor câștiga ”câinii”

Publicitate

3 gânduri despre &8222;Video I Răzvan Zăvăleanu a anunțat termenul pentru ieșirea din insolvență&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s