Avancronică I Dinamo București – SSU Poli Timișoara

Dinamo București este foarte aproape de a prinde play-off-ul din liga secundă și de a lupta pentru promovare! Pentru a obține calificarea, elevii lui Ovidiu Burcă, trebuie să învingă penultima clasată, SSU Poli Timișoara.

Dinamo și SSU Poli Timișoara (n. r. echipa suporterilor), se întâlnesc pentru prima oară în istoria fotbalului românesc.

Partida se va disputa, astăzi, la ora 13:00, pe stadionul ”Arcul de Triumf”.

Dinamo s-a pus pe picioare după un start anevoios de sezon, iar acum stă la mâna ei pentru accederea în play-off. De la reluarea sezonului, echipa lui Burcă a câștigat ambele meciuri, 6-0 cu Unirea Constanța și 2-1 cu Șelimbăr, la Sibiu, și nici nu concepe să rateze prezența între primele 6 echipe. Cu atât mai mult cu cât noua conducere a câinilor a anunțat o primă de 20.000 de euro pentru un succes în fața lui Poli. Meciul de pe ”Arcul de Triumf” se va juca cu casa închisă.

Biletele au fost epuizate încă din urmă cu câteva zile, urmând ca la meci să asiste în jur de 7000 de suporteri. Dinamo a avut un parcurs remarcabil în ultimele 10 etape, în care a adunat nu mai puțin de 21 de puncte.

În ultimele 11 runde, echipa antrenată de Burcă a pierdut doar o dată, 0-1 cu Poli Iași, în toamnă, când prezența în play-off era sub semnul întrebării. După ce a pierdut primele 3 meciuri jucate acasă, în acest sezon, Dinamo n-a mai cedat decât două puncte în ultimele 5 partide, 0-0 cu Slatina. În rest, 4 victorii, 1-0 cu Unirea Slobozia și Ripensia, 4-1 cu Dumbrăvița și 6-0 cu Unirea Constanța.

Ovidiu Burcă, înaintea duelului cu Timișoara: ”Ne aşteaptă ultima finală”

Ne aşteaptă ultima finală din această parte de campionat. Noi ne-am dorit foarte mult să ajungem la momentul ăsta. Puţini au crezut că putem realiza lucrul ăsta, acum suntem în faţa unui meci de accedere în play-off şi asta ar fi cumva pentru noi un obiectiv intermediar pe care ar trebui să-l bifăm.

Jucăm cu un rival clasic, de aceea va avea o altă încărcătură meciul, e o rivalitate cunoscută în fotbalul românesc. Cred că suntem pregătiţi. Nu aş vrea să vorbesc despre meciul ăsta ca şi cum ar fi meciul meciurilor, este un moment important al clubului, ne-am dorit să ajungem la momentul ăsta şi ar fi extraordinar să bifăm acest moment”, a declarat Burcă.

Tehnicianul a anunţat că meciul se va disputa cu casa închisă, echipa oaspete fiind susţinută din tribune şi de o parte a suporterilor rapidişti: „Ne dorim să ne reconectăm cu fanii, să readucem la viaţă spiritul lui Dinamo. În mod natural, Arcul de Triumf a devenit în stadion sold-out. Şi de aici şi cererea de bilete pentru meciul acesta. Întotdeauna fanii sunt esenţiali, mai ales în meciurile de acasă, sper să fie un astfel de meci, să ne dea energie, să ne dea curaj. Cunosc suporterii de la Timişoara şi pe cei de la Rapid, dar şi pe ai noştri şi cred că va fi un spectacol frumos”, a mai spus Burcă în cadrul conferinței de presă.

@doar_dinamo_official

Ovidiu Burcă, înaintea duelului cu Timișoara: ”Ne aşteaptă ultima finală”. Pe WWW.DOARDINAMO.COM, veți putea urmări în întregime conferința de presă, dar și toate informațiile necesare

♬ original sound – Doar_Dinamo_Official – Doar_Dinamo_Official

De partea cealaltă, Poli Timișoara este într-o situație foarte complicată. Bănățenii sunt penultimii, la egalitate cu Unirea Constanța, cu doar 12 puncte obținute în cele 18 etape de până acum. La fel ca adversarul din această etapă, și Poli are oameni noi în conducere, Iosfi Rotariu și Costel Pantilimon.

Problema cea mare este legată de finanțare, iar viitorul echipei de pe Bega este sumbru, în ton cu rezultatele. Poli Timișoara a pierdut ambele meciuri din 2023, cu Dumbrăvița și Poli Iași. De fiecare dată a fost 1-3, cu bănățenii punctând când meciul era ca și pierdut. Cu Dumbrăvița, golul a venit la 0-3, iar cu Poli Iași, la 0-2, după ce moldovenii au maract de două ori în primul sfert de oră.

Poli Timișoara este echipa cu cele mai puține victorii în acest sezon, doar două, 1-0 cu Unirea Constanța, în august, și 2-1 cu Csikszereda, în decembrie. Între cele două victorii, 14 etape fără succes.

Poli are cel mai slab atac din campionat, cu doar 12 goluri marcate, și penultima apărare, cu 31 de goluri încasate. Echipa antrenată de Octavian Benga nu a câștigat niciun meci în deplasare, ultima victorie externă fiind un 4-2 la Brăila, în aprilie 2022.

În acest sezon, Poli a scos doar 3 remize în deplasare și nu a marcat în 5 dintre cele 8 meciuri.

ECHIPE PROBABILE

DINAMO: Oncescu – Moura, Giafer, Patriche, Amzăr – Larrucea, N. Roșu, I. Roșu, A. Bani – V. Borcea, Ghezali;

Timișoara: Murariu – Mada, Bocșan, Sekulic, D. Radu – Bîrnoi, Tiihonen, Ignea, Stojanovic – Gîdea, Gavra.

Partida va fi arbitrată de Olaru Constantin Alin, ajutat de Bălan Gheorghită și Carson Marian.

Toate declaraţiile şi reacţiile de la această partidă, pot fi găsite pe –->>> www.doardinamo.com

Partida va fi televizată de: DigiSport, OrangeSport și PrimaSport. Pentru dinamoviștii dinafara României, partida poate fi urmărită pe în direct pe canalul FRF.TV.

CITESTE SI:

Dinamo, SOLD-OUT pe Arcul de Triumf! Când va urma și Arena Națională?

Andrei Nicolescu, mesaj clar către sponsorul tehnic: ”Dinamo merită un echipament personalizat!”

Handbal I România și-a luat revanșa!

3 gânduri despre &8222;Avancronică I Dinamo București – SSU Poli Timișoara&8221;

Lasă un răspuns