Dinamo respiră din nou după primul sezon din istorie în liga secundă!

Dinamo traversează o perioadă bună, atât din punct de vedere sportiv, cât și organizatoric. “Câinii” s-au calificat în play-off-ul ligii secunde, au parte de noi acționari, iar astăzi a fost depus un nou plan de reorganizare, care dacă va fi aprobat, clubul poate reveni pe drumul cel bun.
În momentul în care Eugen Gheorghe Voicu și Andrei Nicolescu, au devenit acționari majoritari la Dinamo, un punct important a fost cel legat de refacerea planului de reorganizare.
Primul plan depus în septembrie pentru reducerea cuantumului datoriilor nu a trecut de prima instanță și s-a ajuns la Apel, dar șansele erau mici pentru a avea un verdict favorabil, mai ales că era vorba de un ”haircut” coroborat cu conversia creanțelor în acțiuni.
Conform publicației Prosport, administratorul judiciar al clubului a depus noul plan de reorganizare, care a intrat într-un amplu ciclu birocratic. În primă instanță, noul plan trebuie votat și aprobat de către Adunarea Generală a Creditorilor, iar mai apoi, pentru a putea fi pus în practică, are nevoie de aprobarea judecătorului sindic.
Este a 2-a oară când Dinamo traversează o perioadă de insolvență, după cea dintre 2014 și 2015, când patron era Ionuț Negoiță, însă cea de acum pare că este mult mai greu de gestionat, clubul nefiind la prima încercare de modificare a planului de reorganizare stabilit inițial.
Societatea care joacă rolul de administrator judiciar al clubului, RTZ&Partners SPRL, ar fi avut mai multe ședințe cu noii acționari majoritari ai lui Dinamo, pentru a se discuta și propune un nou plan de reorganizare, cu ajutorul căruia să scadă datoriile de la masa credală. Astfel, s-a depus un nou plan care ar putea reduce datoriile cu în jur de 6 milioane de euro, de la aproximativ 7,4 milioane, la 1,4.
Categoria care ar avea cel mai mult de suferit ar fi cea de chirografari, adică cei care au doar un drept de gaj general asupra bunurilor prezente şi viitoare ale debitorului lor, astfel că nu deţin o garanţie reală care să le asigure realizarea creanţei pe care o au contra Dinamo. Aproximativ 5 milioane de euro reprezintă această categorie, mai exact 24.,956,076 de lei și cei înscriși în această categorie ar urma să-și primească banii în ultimul trimestru al anului viitor conform noului plan de reorganizare, dacă acesta va fi aprobat.
Noul plan prevede o reeșalonare a datoriilor până la finalul anului 2025, fiind a 3-a încercare a RTZ&Partners SPRL de a redresa clubul din acest punct de vedere de când s-a intrat oficial în insolvență.
Conform sursei menționate anterior, acest plan de reorganizare este susținut de către Asociația Peluza Cătălin Hîldan, cea care gestionează sumele colectate de la suporteri prin programul “Doar Dinamo București”, care este în momentul actual cel mai important creditor al clubului.
Ce ar însemna aprobarea acestui nou plan atât de către Adunarea Generală a Creditorilor, cât și din partea judecătorului sindic? Clubul ar avea garanția continuității și actualii acționari ar putea face propuneri concrete unor potențiali co-acționari sau sponsori, pentru a atrage sume importante în cadrul lui Dinamo, pentru a redresa echipa din toate punctele de vedere.
Andrei Nicolescu: “Ne vom concentra pe organizarea administrativă a clubului”
Andrei Nicolescu, noul președinte – director general al clubului Dinamo, a precizat că nu vor fi făcute investiții majore pe termen scurt.
“E o onoare să fiu aici, e un club important și creează emoție un astfel de moment. Vrem să facem pași esențiali pentru ca acest club să se reorganizeze. În viitorul apropiat ne vom focusa pe organizarea administrativă a clubului, apoi pe organizarea sportivă. Există trei piloni esențiali pentru managementul imediat al clubului.
Din punctul nostru de vedere, e mult mai importantă eficienta utilizare a banilor. Ăsta trebuie să fie dezideratul tuturor care se gândesc cum iese Dinamo din insolvență. Orice sumă ar fi necesară ieșirii din insolvență, ea trebuie să fie utilizată corect.
Este vorba despre o investiție de 12 milioane de euro ca business plan. Nu înseamnă că cele 12 milioane de euro vor fi bagați imediat, asta nu are sens. Nu are sens să investim zece milioane de euro pentru transferuri în vară”, a spus Andrei Nicolescu, în cadrul unei conferințe de presă.
3 aprilie este data următorului termen fixat de judecătorul sindic în procesul de insolvență al SC Dinamo 1948 SA
1,3 milioane euro reprezintă valoarea creanțelor curente strânse în perioada insolvenței, bani care trebuie achitați cu celeritate
CITESTE SI:
Cornel Țălnar, despre implicarea sa în noua conducere a lui Dinamo: ”Eu i-am adus”
3 gânduri despre &8222;Noi speranțe pentru viitorul lui Dinamo! A fost depus un nou plan de reorganizare&8221;