Maghiarii se ţin de ”glume”! Anunţul făcut de FRF

Federația maghiară a anunțat pe 21 martie că UEFA și FARE și-au dat acordul în contextul folosirii steagului Ungariei Mari pe stadioane, la meciurile de fotbal.

Federaţia Română de Fotbal a cerut explicaţii la UEFA în cazul anunţului făcut de omologii de la Budapesta, în cazul dreptului de a afişa simbolurile ”Ungariei Mari” la meciurile internaţionale, iar răspunsul a fost unul surprinzător.

Chiar dacă Federaţia Maghiară de Fotbal a anunţat că a primit acceptul de a folosi nestingherită simbolurile ”Ungariei Mari” – harta şi drapelul – la meciurile internaţionale, UEFA neagă vehement acest lucru.

UEFA dezminte că ar fi permis folosirea steagului Ungariei Mari, la meciurile europene ale maghiarilor, după cum anunţă FRF într-un comunicat oficial. Federaţia Română de Fotbal a publicat prima reacţie, după ce forul continental ar fi anunţat că steagul Ungariei Mari poate fi folosit pe stadioanele de fotbal, la meciurile oficiale ale trupei maghiare.

”Federaţia Română de Fotbal consideră protejarea integrităţii fotbalului ca o valoare fundamentală a modelului european al sportului, ce trebuie respectată de fiecare parte implicată.

FRF a solicitat forului de la Nyon punctul de vedere oficial cu privire la anunţul Federaţiei Maghiare de Fotbal.

Ca urmare a răspunsului primit de la UEFA, facem următoarele precizări:

  • UEFA nu a autorizat şi nu va autoriza afişarea simbolurilor menţionate de Federaţia Maghiară de Fotbal la meciurile organizate la nivel European.
  • Considerăm că Federaţia Maghiară de Fotbal a greşit făcând anunţul respectiv întrucât afişarea acestor simboluri reprezintă o abatere de la prevederile Regulamentului Disciplinar UEFA (mesaje cu conţinut provocator şi/sau politic), iar FRF va sesiza cu siguranţă comisiile disciplinare, dacă va fi cazul.
  • Federaţia Română de Fotbal aminteşte că revizionismul nu este acceptat în fotbal şi are încredere în comisiile disciplinare UEFA că vor sancţiona afişarea acestui simbol cu potenţial de incitare la ură şi violenţă la meciurile din competiţiile europene

Federaţia Română de Fotbal aminteşte că revizionismul nu este acceptat în fotbal şi are încredere în comisiile disciplinare UEFA că vor sancţiona afişarea acestui simbol cu potenţial de incitare la ură şi violenţă la meciurile din competiţiile europene”, a fost anunţul Federaţiei Române de Fotbal, miercuri pe site-ul oficial.

Anunţul lansat de maghiari

Marţi, Federaţia de Fotbal din Ungaria a anunţat că a primit verde de la UEFA pentru afişarea steagului Ungariei Mari la meciurile echipei naţionale.

Noţiunea de ”Ungaria Mare” se referă la graniţele Ungariei dinainte de anul 1918, stat care ar include toate teritoriile care erau sub influenţa Budapestei la momentul respectiv.

Teritoriile care ar fi incluse în ”Ungaria Mare” sunt anumite regiuni din afara statului maghiar de astăzi, respectiv o parte din Transilvania (România), dar şi din Slovacia, Croaţia, Serbia, Ucraina şi Slovenia.

”Acceptând argumentele Federaţiei Maghiare, cele două organizaţii au concluzionat că doar culorile hărţii istorice a Ungariei şi ale drapelului arpadian nu constituie comportament rasist, dar asta nu se aplică şi pentru simbolurile şi inscripţiile suplimentare plasate pe drapel, cum nu se aplică nici pentru scandările fanilor.

Ca atare, vom permite utilizarea acestor drapeluri la următoarele două meciuri”, se arată în comunicatul Federaţiei de Fotbal din Ungaria.

CITESTE SI:

Avancronică I Dinamo Bucureşti – THW Kiel

Video I Valentin Ghionea, încrezător înaintea dublei cu THW Kiel

Xavi Pascual, înaintea partidei cu THW Kiel: ”Eu am încredere în echipa mea”

3 gânduri despre &8222;Maghiarii se ţin de ”glume”! Anunţul făcut de FRF&8221;

Lasă un răspuns