Lovitură majoră pentru Nicolae Badea! Cercetat pentru fraudă

Ocolit de justiție în perioada 2007-2014, în ”Dosarul Transferurilor”, Nicolae Badea este acum anchetat pentru fraudă cu fonduri europene.

Tribunalul București a dispus începerea judecății pentru Nicolae Badea (74 de ani), fost finanțator la Dinamo, într-un dosar cu fonduri europene. Alături de acesta va fi judecată și Mihaela Carmen Mirea, managerul financiar al proiectului, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate.

Tribunalul Bucueşti a respins toate cererile şi excepţiile ridicate de acuzaţi în camera preliminară şi a constatat legalitatea probelor şi a procedurilor penale.

Nicolae Badea este acuzat că ar fi depus documente false pentru obţinerea de fonduri europene. Infracţiunea pentru care va fi judecat Badea este cea de folosire cu rea credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete.

Prin finanţările europene respective, omul de afaceri ar fi obţinut suma de 200.000 de lei.

”Solutia pe scurt:

În baza art. 345 alin. 1 şi art. 346 alin. 2 C.p.p. respinge ca nefondate cererile şi excepţiile formulate în procedura de cameră preliminară în prezenta cauză. Constată legalitatea administrării probelor, a efectuării actelor de urmărire penală şi a sesizării instanţei cu rechizitoriu în dosarul nr. 492/P/2018 al Parchetului de pe lîngă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie prin care au fost trimişi în judecată inculpaţii BADEA NICOLAE şi MIREA MIHAELA CARMEN.

În baza art. 346 alin. 2 C.p.p. dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpaţii BADEA NICOLAE şi MIREA MIHAELA CARMEN pentru infracţiunile pentru care au fost trimişi în judecată, conform încadrării expuse în rechizitoriul mai sus menţionat. În baza art. 347 alin. 1 C.p.p. o copie a prezentei încheieri se comunică de îndată procurorului şi inculpaţilor BADEA NICOLAE şi MIREA MIHAELA CARMEN. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare pentru procuror şi inculpaţi. Pronunţată în camera de consiliu, azi 20.3.2023”, se arată pe site-ul Tribunalului București.

Fișa proiectului european

Proiectul ”Crearea rețelei de dezvoltare rurală „CAIR” (Centre de Asistență și Dezvoltare Rurală), conform Gândul.

Beneficiar: Asociaţia MANUFUTURE ROMÂNIA; partener – Uniunea Națională a Consiliilor Județene din România (UNCJR), conform documentelor publice.
Fonduri UE: 14.152.028,56 lei
Buget Național: 2.315.307,44 lei
Contribuție beneficiar: 336.068 lei
Cheltuieli neeligibile: 0 lei
Buget total: 16.803.404 lei

După ce a fost timp de mai mulţi ani principalul finanţator al lui Dinamo Bucureşti, Badea e prezent şi azi în fotbalul din România. Deţine clubul din Liga a IV-a Bucureşti, CS Dinamo.

CITESTE SI:

Amical pentru Dinamo cu o formație din Liga 1

Maghiarii se ţin de ”glume”! Anunţul făcut de FRF

Avancronică I Dinamo Bucureşti – THW Kiel

3 gânduri despre &8222;Lovitură majoră pentru Nicolae Badea! Cercetat pentru fraudă&8221;

Lasă un răspuns