Baschet I Dinamo pierde la mustață restanța cu SCM Craiova

Dinamo București a pierdut în partida restantă cu SCM U Craiova, meciul contând pentru etapa a 25-a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Oltenii au câștigat cu 77 la 73 marți seara (04.04), rezultat care lasă lupta deschisă pentru ultimul loc de play-off, poziție pentru care se luptă Dinamo și SCM Timișoara.

Dinamo a început perfect partida și conducea cu 5-0 după un minut, Palmi și Edwards fiind cei care au reușit apoi să înscrie pentru Craiova și ecartul devenea minim. Oltenii au reușit să întoarcă și Blaj-Voinescu făcea 5-6, după care peste câteva secunde Craiova era din nou la conducere, Wojciechowski scuturând plasa de la distanță pentru 10-9 în favoarea lui Dinamo. Gazdele s-au dus la două posesii, Nikolic transformându-și apoi liberele la 13-11 și în ultimele trei minute din primul sfert cei care au înscris au fost doar dinamoviștii, tabela indicând 19 la 11.

Oltenii au început recuperarea handicapului, Hopkins și Mijovic aducând echipa la 21-18, după care Edwards reducea ecartul la o singură lungime. Dinamo întrerupea pentru moment run-ul oltenilor, Țîbîrnă egalând cu un coș de trei și Hopkins își împărțea liberele la 23-24, pentru ca la jumătatea celui de-al doilea sfert să fie 29-26 în dreptul lui Dinamo după layup-ul lui Edge. Craiova a recuperat apoi un deficit de cinci puncte, Parks egalând la 33-33 și Palmi își ducea echipa la două posesii în față, ultimul coș al reprizei venind prin Ingram și oaspeții conduceau cu 37-39.

Edwards marca primele puncte din repriza secundă și Coconea părăsea parchetul în urma unui contact, Wojciechowski replicând din partea lui Dinamo, același jucător restabilind egalitatea (41-41), pentru ca apoi Ingram să rateze un layup pe un contraatac. Dinamo revenea în față la jumătatea sfertului trei prin liberele lui Ingram, Palmi înscriind de la distanță pentru 45-46 și Moldoveanu răspundea imediat cu un fade-away precis. Dinamoviștii se duceau la șase puncte cu trei minute rămase din acest parțial (52-46), ecartul maxim din perioada rămasă fiind de 11 puncte și gazdele conduceau cu 58-53 înaintea sfertului decisiv, Parks având o liberă suplimentară în ultimele secunde.

Alb-roșii au dezghețat situația de pe tabelă în sfertul patru și Moldoveanu înscria la 60-53, Cortez Edwards reușind să taie din handicap până la o singură posesie și venea un time-out la 60-57 pentru Dinamo. Blaj-Voinescu scutura plasa de la distanță și Craiova avea oportunitatea să egaleze la jumătatea parțialului, dar oltenii au ratat mai multe aruncări în decurs de câteva secunde, apoi Nikolic ajungea la libere pentru 62-61, după care Palmi găsea un spațiu liber în defensiva dinamovistă și își ducea echipa la conducere. Mandache egala cu un coș de trei puncte (67-67), Nikolic răspunzând cu o triplă cu un minut și jumătate până la final și Dinamo cerea time-out, Blaj-Voinescu finalizând cu dunk la 71-74. Moldoveanu a pierdut posesia după o recuperare cu puține secunde înainte de final și Nikolic își transforma liberele, Craiova impunându-se cu 73 la 77.

Dinamo (6-11 bilanț) încheie sezonul regulat pe terenul Rapidului, iar Craiova (7-10) o să joace acasă în fața lui CSO Voluntari. Ambele partide vor avea loc pe 7 aprilie, de la ora 20.00, confruntarea din Sala Rapid urmând să fie televizată.

Pentru Dinamo au punctat: J. Wojciechowski 18, A. Mandache 13, D. Ingram 12, V. Moldoveanu 11, D. Edge 6, M. Griffin 5, M. Addison 4, S. Grasu 3, A. Ogide 1.

Principalii marcatori ai formației oaspete au fost: Topias Palmi cu 15 reușite, Milivoje Mijovic urmându-l cu 13 puncte, iar Dimitrije Nikolic a terminat cu 12 puncte.

CITESTE SI:

Unicul Derby în pericol de amânare: ”Se vor face demersuri”

Video I Dinamo a intrat într-o nouă eră! Detalii despre proiectul ”Dinamo 2028”

Gălățenii sunt în alertă înaintea duelului cu Dinamo: ”Din păcate pentru noi, ăsta chiar e un handicap”

3 gânduri despre &8222;Baschet I Dinamo pierde la mustață restanța cu SCM Craiova&8221;

Lasă un răspuns