Unicul Derby în pericol de amânare: ”Se vor face demersuri”

Dinamo se pregătește de meciul din etapa a 3-a, de pe teren propui cu Oțelul Galați.

Dar ”câinii” şi nu numai, sunt cu gândul la duelul dintre cele mai titrate echipe sportive din România, Dinamo – Steaua. Conștienți de ura ETERNĂ dintre fanii celor două echipe de renume, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Marius Militaru susține că angajații nu pot face față. În capitala României se vor disputa două partide de interes major: Steaua – Dinamo (stadion Ghencea) și FCSB – Farul Constanța (Arena Națională).

Potrivit ProSport, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București va face demersurile necesare, către Federația Română de Fotbal, pentru a analiza ”posibilitatea amânării jocului sportiv dintre CSA Steaua și FC Dinamo 1948”.

Totodată, se cunoaște faptul că, în lumea ultras, galeriile Stelei și ”marinarilor” sunt înfrățite. În plus, din cauza rivalităților Steaua – Dinamo și, evident, Steaua – FCSB, pentru a preveni orice risc la adresa ordinii publice, DGJMB va înainta către FRF o cerere prin care va solicita analiza amânării meciului din eșalonul secund.

”Se vor face demersuri, de către Jandarmeria Capitalei, pentru minimizarea riscurilor la adresa ordinii publice. Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București va face un demers către Federația Română de Fotbal prin care va solicita să se analizeze posibilitatea amânării jocului sportiv din cadrul Ligii 2, dintre CSA Steaua și FC Dinamo 1948. Meciul a fost programat în aceeași zi și, relativ, în același interval orar cu partida dintre FCSB și Farul Constanța. Încercăm, prin acest demers, să diminuăm și să reducem, dacă este posibil, orice risc la adresa liniștii publice.

Riscurile sunt mari, pentru că există rivalități între cele patru galerii. Este în apanajul Federației de a stabili o dată ulterioară pentru meciul din liga secundă”, a mai declarat Marius Militaru.

În Liga 2, Dinamo și Steaua s-au întâlnit o singură dată, în sezonul regular. Atunci, ”militarii” s-au impus cu 2-1, pe Arena Națională, după ce ”câinii” au condus cu 1-0.

Din nefericire, în tribunele s-au dus lupte între dinamoviști și steliști, dar și între cele două galerii și jandarmi. Aceștia fiind surclasați de către suporteri.

Astfel, nu este de mirare că Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București dorește să pregătească cât mai bine partida de pe stadionul Steaua din acest punct de vedere.

Dinamo poate profita de situația Stelei

Pe parte sportivă, Dinamo poate profita de situația Stelei. Echipa din cartierul Ghencea, deși tot sezonul pe locurile fruntașe, nu are dreptul de a promova în Liga 1. Astfel, ”câinii” pot reveni în primul eșalon direct dacă termină pe locul 3 și Steaua ocupă unul din primele două locuri.

Într-un context mai puțin fericit pentru echipa noastră, în urma unui eventual final pe poziția a cincea, ”câinii” tot vor merge la barajul pentru promovare/retrogradare dacă rivalii ”militari” termină deasupra lor în clasament.

Până atunci, vom întâlnii SC Oțelul Galați vineri, 7 aprilie, pe ”Arcul de Triumf”, în timp ce păgânii lui Daniel Oprița primesc vizita celor de la Poli Iași marți, 11 aprilie, acasă.

Se anunță o atmosferă incendiară pe Ghencea!

Suporterii dinamoviști vor primi 5.000 de bilete pentru meciul cu CSA, costul unui tichet este în valoare de 15 lei, iar ”câinii” promit să se deplaseze într-un număr mare în Ghencea. Vom revenii cu detalii despre metoda de achiziționare a biletelor.

”5000 în Ghencea

Nu există deplasare care să ne trezească amintiri mai plăcute decât cele de pe Ghencea. Indiferent de scor, meciurile jucate pe Ghencea începeau mereu cu cel puțin 2 săptămâni înainte de fluierul de start. Ne imaginam deja mii de câini în corteo, luând cu asalt cartierul Militari până spre cel mai ostil teritoriu din tot Bucureștiul față de câini.

Nopți petrecute la vopsit de coregrafie, măsurători, mirosuri de vopsea și alte sacrificii deveneau din ce în ce mai ușoare atunci când știam că vom fi la ei acasă, iar ei nu vor avea noroc.

Când credeam că toate astea s-au oprit și că niciun meci cu ei (oricare-ar fi) nu va mai fi la fel, iată-ne din nou pregătiți. Doar că de data asta vom fi mulți, vom fi 5000 și vom merge la ei din nou în sărbătoarea care le provoacă una dintre cele mai negre amintiri.

În a doua zi de Paște, ne vom strânge toți ca într-o mare familie și vom merge din nou la ei pentru a le aduce aminte că suntem în continuare aici, doar că pe banii noștri și pe eforturile proprii. Ne vom aminti de acel Paște din 2007 când le-am provocat o suferință de nedescris, când lumea se pregătea să ia Lumina, iar noi le-o stingeam. De data asta, ei vor avea lumina aprinsă, dar a noastră va fi mai puternică pentru că a noastră vine din eforturile pe care le-am depus din suflet și nu le-a făcut vreun minister pentru noi.

Așadar, câinilor, în a doua zi de Paște va fi despre o deplasare istorică. Avem 5000 de bilete pentru meciul din Ghencea, iar acesta se va juca la ora 18:00, luni, 17 aprilie. Un bilet costă 15 lei.

Nu există scuze pentru care să nu ne prezentăm într-un număr uriaș pentru ceea ce va fi, poate, cea mai frumoasă deplasare și cea mai frumoasă amintire din Liga 2, despre care sperăm să rămână amintire.

CU TOȚII ÎN GHENCEA!”, este mesajul publicat de liderii galeriei alb-roşii pe pagina oficială de facebook.

Derby-ul Dinamo – CSA Steaua deține recordul de spectatori în Liga 2 în acest sezon

La meciul disputat pe Arena Națională între Dinamo și CSA Steaua au asistat 18.000 de suporteri, dintre care ”militarii” au avut aproximativ 5.000. Rămâne de văzut dacă acest record de spectatori din acest sezon va cădea pe Ghencea, un stadion cu o capacitate de 31.254 de locuri.

În acest moment, Dinamo e pe locul 4 în play-off, cu 32 de puncte, iar Gloria Buzău e sub ea, cu același punctaj, 32. Formația lui Ovidiu Burcă a urcat un loc, peste Unirea Dej, care a pierdut partida cu Steaua, scor 0-3, dar care are tot 32 de puncte.

În acest moment, Dinamo e pe locul 4 în play-off, cu 35 de puncte, iar Oțelul Galați are 39 de puncte.

Cum arată clasamentul în play-off-ul Ligii 2 după a doua etapă

  1. Poli Iași 44p;
  2. Steaua București 43p;
  3. Oțelul Galați 39p;
  4. DINAMO BUCUREȘTI 35p;
  5. Gloria Buzău 33p;
  6. Unirea Dej 32p.

Programul etapei a treia din Liga 2:

DINAMO – Oțelul | vineri, 7 aprilie, ora 20:30;

Gloria Buzău – Unirea Dej | sâmbătă, 8 aprilie, ora 12:30;

Steaua – Poli Iași | marți, 11 aprilie, ora 19:00.

Programul etapei a patra din Liga 2:

Oțelul – Gloria Buzău | joi, 13 aprilie, ora 20:00;

Poli Iași – Unirea Dej | sâmbătă, 15 aprilie, ora 14:15;

Steaua – DINAMO| luni, 17 aprilie, ora 18:00.

CITESTE SI:

Video I Dinamo a intrat într-o nouă eră! Detalii despre proiectul ”Dinamo 2028”

Gălățenii sunt în alertă înaintea duelului cu Dinamo: ”Din păcate pentru noi, ăsta chiar e un handicap”

Handbal I Care este relația dintre Alex Pascual și tatăl său: ”Știm să delimităm foarte bine lucrurile”

3 gânduri despre &8222;Unicul Derby în pericol de amânare: ”Se vor face demersuri”&8221;

Lasă un răspuns