Video I Cine este Dan Gătăianțu, noul CFO a lui Dinamo

Dan Gătăianțu, CFO (Chief Financial Officer – director financiar) și Acționar al Red&White Management, firma care a preluat acțiunile majoritare ale lui Dinamo de la Dorin Șerdean, a fost prezentat oficial marți, 4 aprilie 2023.

Într-un interviu, noul oficial, a dat detalii despre proiectul care se construiește.

”Proiectul se numește «Dinamo 2028». Își propune să aducă acest brand, această valoare «Dinamo» și această companie acolo unde le este locul. Lucrând am început să-mi dau seama cât de mare este această valoare.

E o emoție foarte puternică, ce a crescut organic în ultimii 75 de ani și care este purtată nu doar de fani, într-un mod incredibil, ci o vedem și la angajații din compania Dinamo. Ei stau acolo și se dedică, lucrează și mai mult, deși compania e în insolvență.

Dinamo 2028 își propune ceva extraordinar: ca în 5 ani să aducă clubul și compania Dinamo unde credem că îi e locul. Clubul de fotbal Dinamo va fi cel mai respectat din România în 2028.

Analizăm de unde pornim, care e valoarea pe care vrem s-o creștem. Valoarea brandului, spiritul Dinamo. Echipa e cel mai mare atu, vrem profesioniști care se completează pe partea sportivă, financiară, dar și cea de antreprenoriat, cu experiența lui Eugen Voicu pe piețele de capital. Avem o echipă foarte frumoasă.

Noi, pe derularea proiectului, pe 5 ani de zile, vom avea nevoie de aport de capital sau lichiditate de 14 milioane de euro.

Această sumă include investiții într-o valoare de aproape jumătate din sumă. Vorbim foarte clar de transferuri de jucători, investiții în baza Săftica, în fan-shop-uri. Acestea ne vor permite o performanță mai bună sportivă și la nivel de companie.

Motivul pentru care eu sunt aici este că, având în vedere istoricul și situația actuală, avem nevoie de cele mai bune practici internaționale de management, o înțelegere bună de importanța unui sistem de guvernanță corporativ și cum să se implementeze.

Mai mult, un asset al meu în particular, pe care pot să-l introduc în acest proiect, este că am fost implicat în situații dificile ale companiilor, am restructurat efectiv companii foarte importante”, a spus Dan Gătăianțu, CFO Red&White Management.

Video I Prezentare oficială a noului CFO a lui Dinamo București

Dan Gătăianțu, care a fost văzut în mai multe rânduri în anturajul noilor conducători, așa cum s-a întâmplat și la conferința de prezentare a Red&White, când a luat loc în sală, alături de Dorin Iacob și Claudiu Balog, este cetățean austriac, mutat în România și vine din echipa lui Eugen Voicu de la Certinvest.

Gătăianțu urmează să primească și acțiuni în cadrul Red&White, este vorba de o cotă socială mai mult simbolică.

60% din pachetul Red&White este deținut, în prezent, de avocatul Andrei Nicolescu

40% din cota socială a Red&White se află în proprietatea lui Eugen Voicu

80,77% este cota Red&White 2022 Management în SC Dinamo 1948 SA

CITESTE SI:

Giani Kiriță, mesaj pentru noua conducere a lui Dinamo

Ioan Andone, mesaj de dragoste pentru Dinamo și Corvinul: ”Sper să se rezolve cât mai curând”

Oficial I Unicul Derby a fost amânat. Vezi noua reprogramare

3 gânduri despre &8222;Video I Cine este Dan Gătăianțu, noul CFO a lui Dinamo&8221;

Lasă un răspuns