Poveşti nemuritoare despre Maradona. Ioan Andone, amintiri din anii 80: ”Era un puști, dar se vedea clasa”

Diego Armando Maradona a decedat în data de 25 noiembrie 2020, la vârsta de 60 de ani, în urma unei insuficienţe cardiace.

Puţini fotbalişti au avut ocazia de a se duela cu uriaşul fotbalist argentinian de mai multe ori, iar Ioan Andone este unul dintre norocoşi.

Fostul jucător și antrenor din Ștefan cel Mare, și-a amintit de cele trei întâlniri cu Maradona: 1981, 1983 și 1990.

Prima partidă a fost la Rosario (Argentina), a doua la Vigo (Spania) și ultima la Napoli (Italia).

Ioan Andone și-a amintit de Diego Armando Maradona, vizitând Football Museum unde a descoperit o mulțime de tricouri celebre inclusiv al argentinianului.

”Am jucat de trei ori contra lui Diego Armando Maradona. Am evoluat și în Argentina, contra lui Maradona, am pierdut cu 1-0, antrenor era Mircea Lucescu. Atunci eram o selecționată divizionară, nu erau jucătorii de la Steaua.

Am mai jucat o dată înainte de Mondiale, la Vigo, era o selecționată a fotbaliștilor profesioniști din Spania, 2-2, contra unei echipe a României, am pierdut apoi la penalty-uri.

Și, evident, meciul de la Napoli, din 1990. A fost 1-1. La acest meci era matur, juca la Napoli, era Dumnezeu acolo. Dar la Rosario a fost bun, 1-0 pentru ei, gol Diaz. Era un puști, dar se vedea clasa.

Nu m-a băgat Nea Imi la penalty-uri cu Irlanda, în 1990. Făcuse lista, probabil a mizat pe jucători de la mijloc în sus. Timofte bătea cel mai bine de la Dinamo. Eu am bătut penalty-uri și la Dinamo, dar și la Cervinul”, a declarat Ioan Andone pentru ProSport.

CITESTE SI:

Video I Mihai Iosif nu ar refuza-o pe Dinamo

Suspendare record în handbalul românesc

”Te vezi antrenor la Dinamo?”. Reacția lui Giani Kiriță

3 gânduri despre &8222;Poveşti nemuritoare despre Maradona. Ioan Andone, amintiri din anii 80: ”Era un puști, dar se vedea clasa”&8221;

Lasă un răspuns