Suspendare record în handbalul românesc

Antrenorul formației CSM Constanța, fostul internațional George Buricea, a fost suspendat 6 etape și amendat cu 4.000 de lei, după jignirile și bruscarea arbitrului Mihai Moldoveanu, prezent ca oficial la masă în meciul cu Potaissa Turda.

George Buricea a fost sancționat deoarece, după partida dintre CSM Constanța și Potaissa Turda din 26 martie, meci încheiat cu scorul de 27-27, antrenorul dobrogean l-a insultat și bruscat pe oficialul FRH, arbitrul Mihai Moldoveanu, prezent la meci pentru a redacta raportul live al partidei.

Buricea a considerat că Moldoveanu a influențat decizia arbitrilor Ifrim și Ilisei de a nu valida ultima reușită a Constanței, care ar fi dus la câștigarea meciului de echipa sa.

La ultima acțiune a Potaissei, portarul Constanței, Dan Vasile, a apărat aruncarea lui Vojvodic, apoi constănțeanul a trimis mingea din propriul semicerc în poarta goală a oaspeților, însă în același timp s-a auzit sirena care anunța încheierea partidei.

Arbitrii nu au validat golul pe motiv că timpul expirase, antrenorul Constanței a protestat la aceștia, apoi s-a luat de președintele ardelenilor, Flaviu Sâsâeac, de observatorul Viorel Dobre și în final de Mihai Moldoveanu.

Persoane care au fost prezente la partidă au confirmat pentru Gazeta Sporturilor că George Buricea l-a jignit și i-a pus mâna în gât lui Mihai Moldoveanu, reproșându-i că este “omul Potaissei Turda” și că nu avea ce căuta la această partidă. Arbitrul constănțean a fost prezent la întâlnire ca oficial al FRF pentru a întocmi raportul meciului în timp real pentru site-ul federației.

Cel care a aplanat conflictul și l-a calmat pe Buricea a fost președintele echipei CSM Constanța, fostul internațional Silviu Băiceanu.

Comisia de disciplină a FRH a dat verdictul în acest caz, motivând decizia de suspendare pe 6 etape, începând cu 5 aprilie 2023, și amendare cu 4.000 de lei – achitabili până pe 4 mai 2023 cu “bruscarea unui arbitru”. De asemenea s-a combinat acest incident cu cele din 29 noiembrie și 6 decembrie 2022, fiind încadrat la recidivă.

După Buricea, amendă și pentru pivot

Tot pentru insulte și amenințări la adresa arbitrilor de la aceeași partidă, pivotul sârb al Constanței, Zoran Nikolic, a fost amendat cu 1.000 de lei.

În clasamentul ligii masculine, cu 3 etape înainte de final, CSM Constanța este pe locul 2 cu 54 de puncte și va juca sezonul viitor în cupele europene.

CITESTE SI:

”Te vezi antrenor la Dinamo?”. Reacția lui Giani Kiriță

Clau-gol continuă la Șelimbăr! Pe ce perioadă și-a prelungit contractul

Dan Șucu îi contrazice pe noii acționari din Ștefan cel Mare

3 gânduri despre &8222;Suspendare record în handbalul românesc&8221;

Lasă un răspuns