Video I Viitorul director sportiv a lui Dinamo: ”În România aceste goluri sunt extrem de rare”

Dinamo București a învins vineri, pe teren propriu, scor 3-0, formaţia Oţelul Galaţi, în etapa a treia a play-off-ului din Liga 2.

Acțiunea de la golul doi (n. r autorul golului din minutul 88 a fost L. Ghezali), al echipei a fost una extraordinară, care este încă apreciată de toți oamenii de fotbal.

Gabriel Glăvan este unul dintre ei. Cel care este considerat favorit pentru a prelua postul de director sportiv, a vorbit despre a doua reușită și a expus importanța acordării libertății de exprimare în teren a jucătorilor, nevoia de spectacol creativitate și plăcere.

”In Romania sa stiti ca avem jucatori buni, creativi, care sunt capabili sa joace dintr o atingere, de ”calcaie si exterioare” dar in ultimul timp nu vedem asta si traim cu impresia ca nu ii avem si ca nu mai sunt, fie ca vorbim de romani sau straini. Motivul pentru care ei nu mai apar, nu are la baza calitatea tehnica individuala ci teama.

Ne este frica sa oferim libertate de exprimare jucatorilor pentru ca ar reprezenta un risc major in ceea ce incercam noi sa aparam in ultimii 10 ani si anume, poarta noastra.

Foarte putini mai sunt interesati de dezvoltarea jocului pentru ca majoritatea pleaca cu gandul de a nu primi gol.

Nu o sa intru in detalii pentru care, recunosc, prietena noastra Oana Vadeanu insista ca joc functional. Nu o sa vorbesc despre relatiile socio afective dintre jucatori, o las tot pe ea. Ceea ce o sa va arat este ceva ce lumea credea ca in fotbalul romanesc nu mai exista: spectacol, creativitate si placere.

V-am atasat golul 2 marcat de Dinamo in meciul cu Otelul de aseara. Sunt 3 “exterioare”, un lob dintr o atingere, 3 pase din prima si Bani care jongleaza putin cu mingea, toate in aceeasi faza. Daca golul asta era marcat de o echipa din fotbalul mare, posibil sa fi fost considerat normal, desi are un grad de spectaculozitate major.

In Romania aceste goluri sunt extrem de rare si repet, asta nu datorita lipsei calitatii tehnice ci a fricii de succes si o sa vorbim noi cu alta ocazie despre asta.

Indiferent de ce ar spune oricine, pe langa calitatea juctorilor, ai nevoie si de cineva sa le ofere increderea necesara sa se exprime. In Romania sunt jucatori de calitate. Au nevoie doar de libertate de exprimare. Ochii pe Ovidiu Burca”, a transmis Gabi Glavan.

Video I GOOL! Seară superbă pentru Ghezali în Dinamo – Oțelul: ”În România aceste goluri sunt extrem de rare”

@doar_dinamo_official

GOOL! Seară superbă pentru Ghezali în Dinamo – Oțelul: ”În România aceste goluri sunt extrem de rare”

♬ original sound – Doar_Dinamo_Official – Doar Dinamo Official

CITESTE SI:

Înot I ”Racheta României” zboară către JO de la Paris!

Vlad Moldoveanu și-a anunțat retragerea! Ce planuri de viitor are baschetbalistul dinamovist cu 10 trofee câștigate în carieră

”Babicu” vrea să uite cât mai repede meciul cu Dinamo

3 gânduri despre &8222;Video I Viitorul director sportiv a lui Dinamo: ”În România aceste goluri sunt extrem de rare”&8221;

Lasă un răspuns