Video I Ovidiu Burcă, pregătit de confruntarea cu Steaua: ”Ținând cont de rivalitate, va avea un pic mai multă…”

Dinamo a făcut instrucție cu Oțelul Galați, scor 3-0, în cea de-a treia etapă a play-off-ului ligii secunde și a ajuns la doar un punct de podium, luând astfel o opțiune serioasă în lupta pentru promovare.

Reușitele au fost semnate de Lamine Ghezali cu o dublă (62, 82), respectiv Cătălin Țîră (94).

Pentru Dinamo urmează derby-ul de tradiție cu Steaua. Va fi un meci foarte important, atât în lupta pentru promovare, cât și pentru fani, care vor veni în număr foarte mare în deplasare în Ghencea.

Imediat după fluierul final ai partidei cu moldovenii din Galați, la conferința de presă organizată în incinta stadionului ”Arcul de Triumf”, Ovidiu Burcă a prefațat duelul cu eternii rivali.

”Avem o săptămână lungă în față, este un derby, la nivelul ligii secunde. Înseamnă mult pentru suporteri, nu pregătim partidele în funcție de adversar, vrem să avem aceeași mentalitate indiferent de echipă. Ținând cont de rivalitate, este important pentru fani, va avea un pic mai multă încărcătură decât la un meci normal. Ei vor fi echipa cu mai puțină presiune, pentru noi prezența lor în play-off îngreunează lucrurile. Pentru o echipă care nu poate promova, abordarea e mai relaxată. Când joacă împotriva noastră, nu mai sunt relaxați.

E prea devreme să vorbim de Liga I, ne dorim să continuăm același drum, progres, nu merge tot timpul în sus, mai sunt și momente când nu sunt așa cum îți dorești. Dar sunt multe puncte puse în joc, vom lua o opțiune dacă vom câstiga acolo.

Există o primă pentru promovare, cum am avut și primă pentru calificarea în play-off. A fost plătită prima de play-off. Nu e neapărat dezavantaj că au puține zile ei, întotdeauna ce trece de 3-4 zile, nu poate afecta în vreun fel randamentul este timp ca echipa să se regenereze, te încurcă mai mutl o săptămână lungă.

La meciurile de genul acesta, nu trebuie să îi motivezi pe jucători, atmosfera creată în jurul meciului le dă energie, nu trebuie să intervin mult în aspectul motivațional. Nu e problema noastră să emitem astfel de afirmații, cine este Steaua, cum e, se judecă oamenii, e un proces în justiție.

Mi-e greu să spun, continuatoarea de drept sportiv este în prima ligă, cei de la CSA au venit cu palmaresul, e o situație complicată, cum mai sunt pe la noi, nu aș vrea să intru în aceste discuții. Jucăm cu unii din frați, dacă ei se ceartă, e problema lor, pleacă de la aceleași orgini. Probabil că meciul retur cu CSA se va juca pe Arena Națională.

Este o victorie importantă pentru că am făcut un meci foarte bun, ne dă foarte multă încredere pentru viitor. Am reușit o victorie împotriva unei contracandidate la promovarea directă. Vreau să îi felicit pe băieți pentru abordarea partidei. Întotdeauna pe meciurile de aici, am simțit jucătorii puțîn apăsați de atenția publicului, de oamenii care au venit, care au legat multe speranțe de ei. Am reușit să îi relaxez puțin, să joace dezinvolt, au făcut un meci foarte bun, controlat de la un capăt la altul.

Aș putea spune că a fost cel mai reușit meci, am jucat împotriva unei echipe puternice, cu un antrenor bun. Nu a fost Dorinel, nu știu dacă ne-a ajutat mult sau puțin, dar am întâlnit o echipă foarte bună, de aceea merită și mai multe felicitări.

De când am venit aici, am aderat la filozofia de a fi mai buni de la un meci la altul, de la o zi la altă. Nu ne gândim foarte departe, ne-am gândit la ce putem face azi, să fim mai buni mâine. Mulți se gândesc foarte departe, nu îndrăznesc să merg atât de departe, ceea ce am început și v-am spus că excursia noastră a început cu calificarea în play-off, asta e filozofia noastră.

Le-am spus și băieților înainte de meci, față de vară, echipa a crescut enorm. Am văzut asta la Dej, o echipa care ne bătuse în vara, am demonstrat și cu Oțelul, demonstrează progresul acestui grup de jucători”, a spus Ovidiu Burca la conferința de presă de după meci.

Lamine Ghezali traversează și el un an 2023 foarte bun, a reușit să marcheze deja 4 goluri în acest an, dar ieri a avut cea mai bună evoluție în tricoul lui Dinamo și a răsplătit încrederea oferită de antrenorul lui Dinamo.

Ovidiu Burcă spune că nu a fost ușor să îl integreze pe Ghezali în lot, dar a venit și răsplata încrederii.

”Ghezali e un jucător cu foarte mare potențial, a avut o perioadă dificilă de adaptare, are un caracter aparte. Are un potențial foarte mare, e încă tânăr, l-am ajutat mult să se adapteze la ce înseamnă Dinamo. Nu a fost ușor să îl descopăr ca om, dar cred că am reușit să creez o legătură cu el, de a ajunge la sufletul lui, ne-a dat încredere ultimele discuții cu el. L-am simțit liniștit și cred că s-a văzut că a făcut un meci foarte bun”, a declarat Ovidiu Burcă în cadrul conferinței de presă.

Video I Conferință de presă Ovidiu Burcă după Dinamo-Oțelul

CITESTE SI:

Video I Viitorul director sportiv a lui Dinamo: ”În România aceste goluri sunt extrem de rare”

Înot I ”Racheta României” zboară către JO de la Paris!

Vlad Moldoveanu și-a anunțat retragerea! Ce planuri de viitor are baschetbalistul dinamovist cu 10 trofee câștigate în carieră

3 gânduri despre &8222;Video I Ovidiu Burcă, pregătit de confruntarea cu Steaua: ”Ținând cont de rivalitate, va avea un pic mai multă…”&8221;

Lasă un răspuns