Înot I ”Racheta României” zboară către JO de la Paris!

David Popovici a câştigat, sâmbătă, a cincea medalie de aur la Campionatul Naţional de înot pentru seniori, tineret şi juniori, el impunându-se în proba de 100 m liber şi totodată reuşind baremul pentru Jocurile Olimpice din 2024.

Elevul lui Adrian Rădulescu a cucerit al cincilea aur la Naționale, dar și-a realizat și un obiectiv măreț, calificarea la Paris.

Sportivul lui Dinamo a fost cronometrat cu timpul 47.61. Pe locul doi s-a clasat Constantin Stoica (49.98), iar pe trei a terminat Patrick Sebastian Dinu (50.13).

Popovici mai are șansa la o medalie duminică, la 100 de metri fluture.

Sportivul de la CS Dinamo și-a realizat astfel baremul pentru a doua ediție de JO a carierei. La Tokyo, Popovici a fost prezent, la doar 16 ani, pentru prima dată la o ediție a regalului celor cinci cercuri.

”Mi-am propus să fac baremul chiar astăzi, dar am zis că nu e nicio grabă. Asta e frumos, când nu îți dorești ceva cu orice preț, reușești. La orice competiție mergem, eu și antrenorul meu ne propunem să fim ignoranți față de limite. Mă bucur că am obținut biletul pentru Jocurile Olimpice”, a spus Popovici.

David Popovici, primul român calificat la Jocurile Olimpice

Astfel, David Popovici este primul sportiv român calificat la Jocurile Olimpice din 2024, performanță bifată după ce a cucerit a cincea medalie de aur la Naționalele de Natație de la Otopeni.

”Nu este nicio dilemă. David este primul sportiv calificat la JO. Știu că mai avem o fată de la atletism care a făcut baremul, dar încă nu are dreptul de a concura. Trebuie să știm exact ce se întâmplă.

Facem toate demersurile ca și Delvine Relin Meringor să fie calificată, să primească de la Federația Internațională dreptul de a concura. Mai sunt proceduri în curs de derulare.

Am vorbit și cu președintele Federației Internaționale, dar David e o certitudine pentru moment. A făcut baremul. Îl felicit pe David, pe Camelia Potec. Suntem cu toții fericiți. David e pe cursul normal, firesc, pe care și l-a propus”, a explicat Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, prezent la Otopeni.

David Popovici, cinci medalii la Naționale

Fenomenul natației mondiale a mai câștigat probele de 50 de metri liber, 100 de metri spate, 50 de metri fluture și 400 de metri liber și 100 de metri liber.

CITESTE SI:

Vlad Moldoveanu și-a anunțat retragerea! Ce planuri de viitor are baschetbalistul dinamovist cu 10 trofee câștigate în carieră

”Babicu” vrea să uite cât mai repede meciul cu Dinamo

Andrei Nicolescu, reacționează după victoria lui Dinamo cu Oțelul. Ce spune despre derby-ul cu Steaua

3 gânduri despre &8222;Înot I ”Racheta României” zboară către JO de la Paris!&8221;

Lasă un răspuns