Vlad Moldoveanu și-a anunțat retragerea! Ce planuri de viitor are baschetbalistul dinamovist cu 10 trofee câștigate în carieră

Vlad Moldoveanu a anunţat, sâmbătă, că şi-a încheiat cariera de jucător, ultimul meci al său fiind cel din seara precedentă, pierdut de echipa sa, Dinamo, cu Rapid Bucureşti.

La 35 de ani, Vlad Moldoveanu a decis să-şi încheie cariera, iar în ultimul meci, pierdut de Dinamo cu Rapid Bucureşti, vineri seară, el a marcat 18 puncte.

Echipa noastră a ratat însă calificarea în play-off, astfel că Vlad Moldoveanu a transmis un mesaj prin care aduce mulţumiri familiei, antrenorilor, foştilor colegi de echipă şi fanilor, care l-au susţinut de-a lungul carierei.

În cei 12 ani în care a jucat la nivel profesionist, după absolvirea American University (2011), Moldoveanu şi-a trecut în palmares trei titluri naţionale, cu Kalev/Cramo, Stelmet Zielona Gora şi U BT Cluj, trei trofee Cupa României şi patru Supercupe (câte două în Polonia şi România).

A mai jucat în cariera sa la Benetton Treviso, Le Havre, Turow Zgorzelec, Buyukcekmece, Ifaistos Limnou, CSO Voluntari.

Moldoveanu, care este fiul preşedintelui FRB Carmen Tocală, a fost component al naţionalei încă de la juniori, fiind în lotul reprezentativei la Campionatul European din 2017, care a derulat o grupă la Cluj-Napoca.

Ce planuri de viitor are baschetbalistul

Între planurile de viitor ale lui Vlad Moldoveanu se numără şi cel de a-şi dezvolta agenţia de jucători, VM Hoops, dar mai ales de a nu fi ”un simplu agent, ci un mentor şi un prieten”.

”A venit timpul să trec mai departe de a fi un sportiv profesionist.

Aș vrea să mulțumesc unor oameni speciali din viața mea:

Soției și copiilor mei, sacrificați o tonă de-a lungul anilor, mutați peste tot în lume pentru a-mi permite să-mi urmez visul. Abia aștept să fiu acasă și să încep acest nou capitol din viața noastră. În ultima vreme, de fiecare dată când mergeam acasă și aveam ocazia să duc copiii la școală, să-i iau, să-i duc la antrenament… m-am simțit mai satisfăcător decât orice meci de baschet se va simți vreodată. Și pentru că totul este în timpul lui Dumnezeu, în această dimineață copilul meu mijlociu m-a întrebat ”Tati când vii acasă mă poți ajuta cu baschetul”. Da puiule, tati vine acasă în curând!

Abia aștept să nu mai ratez atâtea zile de naștere, excursii cu familia, jocuri pentru copii, practici, aniversări. Aștept cu nerăbdare o viață în care de Crăciun nu trebuie să fiu la sală să pot petrece sărbătorile cu familia.

Pentru familia mea pentru că a fost mereu alături de mine și mi-a pus mingea în mână la o vârstă fragedă. Din zilele în care mergeam cu mama la practică și tabere de antrenament, la propriul antrenament după. Întotdeauna am jucat acest joc din dragoste și bucurie. Dacă m-ai văzut vreodată zâmbind pe teren sau purtându-mi emoțiile pe mânecă, vorbind urât, este pentru că sunt competitiv ca naiba, dar asta nu a fost niciodată o slujbă pentru mine, a fost un joc. Același joc de care m-am îndrăgostit când eram copil. Nu am simțit niciodată că muncesc nici când eram în sală 6-8 ore pe zi când eram mai tânăr.

Prietenilor mei, apreciez sprijinul vostru de-a lungul anilor. Să-mi fii alături și să mă susții în tot felul de momente bune și rele. Te apreciez!

Tuturor antrenorilor și managerilor mei – vă mulțumesc pentru implicare și sfaturi și pentru etica muncii voastre. Special S/o pentru antrenorii mei de tineret.

* Valerian Netolitzchi și George Chiraleu- primii mei doi antrenori.
* Antrenor D( Paul DeStefano)
* Antrenorii echipei naționale de tineret

Pentru toți colegii mei de echipă de-a lungul anilor, probabil asta e partea care îmi va lipsi cel mai mult. Multumesc!

Tuturor fizionomilor și doctorilor mei: vă mulțumesc pentru toată munca depusă. Mai ales partea a doua a carierei mele a fost grea.

Tuturor fanilor, odată ce m-au apreciat sau celor care mă huiduiesc, vă apreciez. Jocurile fără tine nu sunt distractive. Tu o faci specială”, este mesajul publicat de Vlad Moldoveanu pe instagram.

CITESTE SI:

”Babicu” vrea să uite cât mai repede meciul cu Dinamo

Andrei Nicolescu, reacționează după victoria lui Dinamo cu Oțelul. Ce spune despre derby-ul cu Steaua

Video I Cătălin Țîră a povestit cum a trăit primul său gol marcat într-un meci de campionat

3 gânduri despre &8222;Vlad Moldoveanu și-a anunțat retragerea! Ce planuri de viitor are baschetbalistul dinamovist cu 10 trofee câștigate în carieră&8221;

Lasă un răspuns