Noi piedici în reconstrucția stadionului Dinamo: ”AFC Dinamo, acum în al doisprezecelea ceas…”

Dinamo București merge ceas în play-off, dar din păcate este ultima echipă de tradiție din București care așteaptă să se mute într-un stadion modern.

Potrivit prietenilor noștri ce administrează pagina de facebook Noul stadion ”Dinamo”, și care ne aduc informații 100% reale, au publicat detalii despre noile divergențe care pun piedici în calea visului suflării dinamoviste. Și-l acuză frontal pe Nicolae Badea.

”În urma unor informații și detalii primite de la Phoenix Omega IPURL, administrator judiciar al debitorului ACS FC Dinamo București (mai cunoscută sub numele de “Dinamo Badea”), avem confirmarea că începând cu data 28 septembrie 2022, AFC Dinamo a primit din partea CS Dinamo notificări pentru achitarea datoriilor restante provenite din perioada 2018-2019.

De pe vremea când AFC Dinamo își avea încă sediul la tribuna oficială din Calea Floreasca și beneficia abuziv de folosința terenurilor din Ștefan cel Mare, până când AFC Dinamo a fost evacuată silit de către MAI. Și s-a solicitat oficial de CS Dinamo către AFC Dinamo și desființarea construcțiilor și preluarea tuturor bunurilor aflate pe terenurile din administrarea CS Dinamo”, este menționat în articolul de pe pagina Noul Stadion ”Dinamo”.

Construcțiile în cauză sunt două: “scheletul” rămas de la ceea ce a fost intitulat “Casa Dinamovistului”, clădirea dinspre șoseaua Ștefan cel Mare, care se voia o construcție ridicată de firma lui Vasile Turcu și ar fi trebuit să fie cantonamentul echipei de fotbal, plus “containerele” de la tribuna oficială, plus alte bunuri (stație de amplificare, turnicheți etc).

Solicitare publică în privința stadionului Dinamo

AFC Dinamo este acuzată fățiș că, în ciuda intervențiilor MAI și CS Dinamo, clubul lui Badea ar refuza să elibereze zona, invocând tot felul de pretexte.

”Fie probleme medicale ale administratorului Sever Rocsin, care îl împiedică să-și desfășoare activitatea, fie lipsa de intenție în rezolvarea amiabilă imediată a acestei probleme”, au mai acuzat semnatarii articolului online. Chestionați pe seama subiectului, reprezentanții AFC Dinamo au transmis că nu se opun construcției noii arene.

În numele tuturor suporterilor dinamoviști facem un apel la responsabilitatea și decența reprezentanților AFC Dinamo, acum în al doisprezecelea ceas, când un nou stadion Dinamo este iminent a fi aprobat de CNI și Guvern, astfel încât să fie rezolvată de urgență și să nu fie escaladată litigios această situație și să nu se întârzie nici măcar cu o zi proiectul major ce va demara în aceasta toamnă, prin demolarea vechii arene și a tuturor construcțiilor, pentru începerea lucrărilor la noua arenă.

Iar dacă pentru acest lucru sunt necesare hotărâri ale creditorilor AFC Dinamo, solicităm administratorului judiciar Phoenix Omega să fie inițiate imediat demersurile de convocare, vot și obținere a semnăturilor, mai ales că 95% din masa credală aparține ANAF și DITL, instituții publice care nu au de ce să se opună unor hotărâri de Guvern emise de statul român”, au conchis reprezentanții paginii de facebook. Noul Stadion ”Dinamo”.

Dotările noului stadion Dinamo:

Dimensiunea terenului de joc: 105 x 68 metri;

Incinta terenului, respectiv terenul de joc şi distanţele (de siguranță și pentru panourile
led publicitare) până la tribune: 125 x 85 metri;

Suprafaţa de joc hibridă (gazon natural ranforsat cu fibre sintetice), prevăzut cu sistem de aspersoare și de drenare a apelor şi instalaţie de încălzire și degivrare;

Circa 2.000 de locuri pentru zona VIP, incluzând locurile din loje;

Locuri speciale pentru persoanele cu dizabilități şi pentru însoțitorii acestora;

Sector special destinat galeriei oaspete (circa 1.250 locuri), însemnând 5% din capacitatea totală a stadionului, cu o cale de acces distinctă faţă de ceilalţi spectatori;

Magazine de suveniruri, de articole sportive (fan-shopuri) și spaţii pentru alimentaţie tip fast-food & bauturi racoritoare, amplasate în fiecare tribună a stadionului;

Restaurant (pub);

Spaţii pentru presă şi săli pentru conferinţe şi activităţi de protocol;

Zonă de presă și minim 2 studiouri tv;

Spaţiu expoziţional pentru “Muzeul Dinamo”;

Hotel pentru sportivi (circa 40 camere);

Sala ospitalitate VIP;

Spaţii vânzare bilete;

Spaţii tehnico-administrative;

Cabinet medical de prim ajutor;

Post de supraveghere pentru sistemul de monitorizare video – atât cel perimetral, cât şi cel din incintă;

Camera VAR;

Infrastructură modernă de comunicații;

Sistem suplimentar independent de alimentare electrică de rezervă (generator electric);

Spații depozitare utilaje întreținere teren;

Parcări (parcare specială destinată echipelor, arbitrilor şi oficialilor meciurilor, parcare VIP de circa 150 locuri, parcare subterană de 2 nivele pentru circa 1.000 masini);

Săli de antrenament pentru mai multe discipline sportive din cadrul clubului CS Dinamo

10 Săli integrate în infrastructura tribunelor, pentru secțiile sportive ale CS Dinamo, fiecare sală urmând să fie dotată cu vestiare, grupuri sanitare și birouri antrenori, astfel:

o Sală antrenament pentru handbal și baschet;

o Sală antrenament pentru volei și tenis;

o Sală antrenament cu dotări pentru judo, jujitsu, karate, taekwondo;

o Sală antrenament cu dotări pentru lupte şi sambo;

o Sală antrenament pentru box;

o Sală antrenament cu dotări pentru haltere;

o Sală antrenament cu dotări pentru scrimă;

o Sală antrenament cu dotări pentru canotaj, kaiac-canoe și ciclism;

o Sală antrenament atletism cu pistă și dotări pentru săritura în lungime şi săritura în înălţime;

o Sală de fitness si pregătire fizică;

Centru de recuperare cu bazin de recuperare, saună-criosaună, cabinet fizioterapie, cabinet kinetoterapie, cabinet masaj şi cabinet medical dedicat.

Complexul sportiv va avea sistem de afișaj electronic LED pe suprafața exterioară pentru spoturi publicitare, sistem performant de iluminare, urmand sa beneficieze de un sistem de sonorizare de ultima generatie ce va rezulta într-o acustică excepțională.

CITESTE SI:

Rivalii din Ghencea sunt temători înaintea meciului cu Dinamo: ”Este un meci important”

S-au pus în vânzare biletele pentru dinamoviști la derby-ul cu CSA Steaua

FABULOS! David Popovici a ajuns la 6 titluri naționale într-o săptămână: ”Vreau să fiu un înotător cât mai complet”

3 gânduri despre &8222;Noi piedici în reconstrucția stadionului Dinamo: ”AFC Dinamo, acum în al doisprezecelea ceas…”&8221;

Lasă un răspuns