Antonio Bordușanu a trecut peste o perioadă grea şi a revenit cu gol: ”Mă simt bine că am revenit”

Antonio Bordușanu a fost, în acest sezon, ca și în stagiunea trecută, unul dintre jucătorii de bază de la Dinamo.

Din nefericire pentru club și fotbalist, la finalul lui octombrie 2022, într-un meci de Liga 2 cu Metaloglobus, acesta a suferit o accidentare, iar verdictul a fost crunt: ruptură de ligamente încrucișate și menisc.

După șase luni de la operație, cu chin și recuperare, jucătorul în vârstă de 18 ani a revenit pe teren. De această dată în Liga de Tineret, sub comanda lui ”Oneață” Augustin.

Fotbalistul crescut la clubul din ”Ștefan cel Mare” a jucat ultimele 30 de minute din partida susținută de Dinamo 2 cu LPS Iolanda Balaș Soter Buzău, din Liga de Tineret. Jucătorul de bandă chiar a marcat de la punctul cu var la scurt timp după ce a intrat pe gazon, iar micii ”câini” s-au impus clar, cu 5-2.

”Mă simt bine că am revenit. Au fost cele mai grele luni din viața mea, mă bucur că am trecut peste. Vreau să-i mulțumesc lui Gabriel Niculescu pentru că a avut răbdare cu mine.

De asemenea, sunt recunoscător conducerii și domnului Iuhasz, cel care mi-a plătit operația. Trag tare la antrenamente, pentru că vreau să prind echipa și să promovăm. Chiar mi-era dor de acest sentiment, de a intra pe teren, de a juca și, evident, de a marca. Sunt foarte fericit!”, a declarat Antonio Bordușanu pentru ProSport.

Revenirea pe teren a lui Bordușanu reprezintă o veste excelentă pentru suporterii dinamoviști, dar și pentru antrenorul Ovidiu Burcă. Acum, pe lângă Alin Buleică, cel care a lipsit și el luni bune și a revenit de curând pe teren, dar într-un amical cu Petrolul, antrenorul ”câinilor” se mai poate baza pe un nou jucător.

Dinamo îi poate pierde gratis pe Antonio Bordușanu și Denis Oncescu

Deși jucător de bază la Dinamo, clubul îl poate pierde gratis pe acesta, dar și pe Denis Oncescu, titularul dintre buturi, la final de stagiune. Celor doi le expiră înțelegerile cu echipa noastră la vară.

În contextul în care Dinamo are interzis la legitimări, Bordușanu a reprezentat, în această stagiune un punct fix pentru a respecta regula U19. Odată cu accidentarea sa, Denis Oncescu a devenit titular între buturi și antrenorul ”haitei” a fost nevoit, în anumite partide, să schimbe sistemul din acest motiv.

Din păcate Dinamo poate rămâne fără ambii jucători. Atât lui Bordușanu, cât și lui Denis Oncescu, aceeași generație, născuți 2004, le expiră contractul în această vară, iar, o eventuală pierdere gratis a acestora, jucători crescuți la Centrul de Copii și Juniori Dinamo, ar fi un mare minus din mai multe puncte de vedere.

Ambii fotbaliști au fost utilizați constant și, în stagiunea 2023-2024, indiferent că Dinamo va evolua în SuperLigă sau Liga 2, vor fi eligibili pentru regulile U19 și U21. Mai mult, în viitor, ei pot reprezenta și o sursă importantă de venit pentru club.

Antonio Bordușanu are deja meciuri la reprezentativele U17 și U18 ale României, pe când Denis Oncescu a fost convocat, în mod regulat, la ultimele acțiuni de la U20, fără, însă, a bifa vreun minut.

Conform legilor în vigoare, un jucător care intră în ultimele șase luni de contract poate negocia, în orice moment, cu altă formație și, eventual, ajunge la o înțegere. Practic, dacă în acest moment, unul sau ambii se înțeleg cu alte cluburi, ei pot pleca gratis, la vară, după ce le expiră contractul cu Dinamo.

Potrivit informațiilor apărute în presă, există negocieri, în acest moment, între jucători și club pentru prelungirea înțelegerilor.

12 meciuri, 1 gol și 2 pase decisive a bifat Antonio Bordușanu în această stagiune de Liga 2 și Cupa României.

Bordușanu este cotat la 125.000 de euro de site-ul de specializare transfermarkt.

18 meciuri în prima ligă și 1 gol are Antonio Bordușanu pentru Dinamo, în 2021 și 2022.

13 meciuri are Denis Oncescu disputate în tricoul echipei Dinamo în Liga 2, toate în acest sezon.

CITESTE SI:

Noi piedici în reconstrucția stadionului Dinamo: ”AFC Dinamo, acum în al doisprezecelea ceas…”

Rivalii din Ghencea sunt temători înaintea meciului cu Dinamo: ”Este un meci important”

S-au pus în vânzare biletele pentru dinamoviști la derby-ul cu CSA Steaua

3 gânduri despre &8222;Antonio Bordușanu a trecut peste o perioadă grea şi a revenit cu gol: ”Mă simt bine că am revenit”&8221;

Lasă un răspuns