Steliano Filip, prima reacție după scandalul pariurilor anchetat de FRF: ”Două persoane au venit la mine în mall Băneasa”

Știrea săptămâni a venit, miercuri! Fostul jucător a lui Dinamo, Steliano Filip (28 de ani) este acuzat că a primit intenționat un cartonaș galben în prima repriză a partidei dintre CS Mioveni și Dinamo, scor 2-0, din sezonul trecut al Ligii 1.

Partida investigată de autorități și Federația Română de Fotbal este cea din sezonul trecut, din play-out-ul Ligii 1, dintre CS Mioveni și Dinamo, încheiată 2-0 pentru argeșeni. Evenimentul anchetat are legătură cu cartonașele galbene acordate în startul meciului.

Fundașul stânga, a vorbit pentru prima oară desper actuala acuzație. Filip vorbește despre subiectul legat de ancheta Federației Române de Fotbal, prin Departamentul de Integritate, în legătură cu meciul CS Mioveni – Dinamo 2-0 din sezonul trecut al primei ligi.

Fostul fotbalist al echipei Dinamo spune că, în decursul carierei, a primit nenumărate propuneri pentru a încasa cartonașe. Mai mult, fundașul a dezvăluit că și sezonul trecut a avut parte de astfel de abordări, însă nu pentru meciul de la Mioveni.

(n. r. jurnalist) ”Te sun în legătură cu ancheta federației!”

”Da! Acum m-am întors de la antrenament. Am auzit și eu despre acest lucru dimineață, tot de la voi, de la jurnaliști, însă mai multe nu pot să-ți spun, pentru că nu știu”.

(n. r. jurnalist) ”De la federație, mai precis din partea Departamentului de Integritate, nu ai fost sunat, citat? Ei au comunicat că au început o anchetă în legătură cu meciul Mioveni – Dinamo, în care tu ai fi făcut mai mute faulturi în debutul partidei și ai fost avertizat de arbitru.”

”Nu! Nu am vorbit cu nimeni de la FRF. Repet, de la voi, de la ziariști, aud pentru prima oară.”

(n. r. jurnalist) ”Dar ce poți să ne spui despre acel meci și despre aceste informații?”

”Nimic. Eu am spus și în trecut că am fost contactat de multe persoane, fel și fel de oameni care mi-au făcut tot felul de propuneri.”

(n. r. jurnalist) ”Cum ar fi?”

”Mi-au propus 25.000 euro pentru un cartonaș galben, au fost multe, chiar și pentru altele. Însă nu am făcut niciodată așa ceva, nu aș face, nu am luat niciodată ceva, nu am luat bani din asta! Cine mă cunoaște știe că sunt curat. Acum nu cunosc dacă e adevărat, dacă mi-ar fi dat sau au vrut să mă încerce.”

(n. r. jurnalist) ”Ești printre puținii fotbaliști care recunoaște aceste propuneri.”

”Nu știu dacă sunt primul, nici nu îmi pasă. Eu eram predispus la fiecare meci, că asta e adevărul, le cam luam (n.r. – avertimente și cartonașe roșii).”

(n. r. jurnalist) ”Cine sunt oamenii care ți-au propus așa ceva?”

”Sunt persoane care nici măcar nu am numărul lor de telefon. Două persoane au venit la mine în mall Băneasa, sincer îți spun, e de acum 7-8 ani. Asta a fost prima dată, mergem la mall, nu o să uit niciodată. Și au venit la mine, dacă primești galben meciul viitor, ai 25.000 de euro. Am avut tot felul de propuneri, bani mulți, am avut chiar și cornere, roșu. Repet, tot felul de propuneri”, a mai spus Filip pentru ProSport.

(n. r. jurnalist) ”Spui că nu ai intrat în jocul ăsta, te-ai ferit, însă ai anunțat la club, la federație, la Poliție?”

”Nu. Sincer, nu. Nu am vrut să fac rău nimănui. Acum nu o spun că, vezi Doamne, a apărut informația asta și să mă scot eu. Nu pot să spun că nu mă intereseză, că doar e imaginea mea în joc, dar sunt liniștit, pentru că nu am făcut și nu am fost niciodată de acord cu așa ceva. Apropiații mei știu ce fel de persoană sunt.”

(n. r. jurnalist) ”Dar la meciul ăsta nu a venit nimeni, nu ți-a fost propus nimic, vorbesc de CS Mioveni – Dinamo 2-0?”

”Nu. Nu. Sigur nu. La meciul ăsta niciodată, nu au venit înainte de un meci anume, cum s-a nimerit. Si nu veneau la mine să-mi spună de o anumită partidă, tot ce s-a întâmplat a fost că m-au întrebat dacă aș fi de acord să colaborez cu ei.”

(n. r. jurnalist) ”Anul trecut nu ți-a făcut cineva vreo propunere de acest gen?”

”Anul trecut… (n.r. – se gândește mai mult timp). Cred că în fiecare an mi-a propus cineva câte ceva, de când joc fotbal.”

(n. r. jurnalist) ”S-a scris că ți-ai luat apartament în Pipera!”

”Nu este adevărat, eu am stat în chirie în Pipera. Îți repet, mi-au fost făcute tot felul de propuneri, dar nu am făcut așa ceva niciodată. Tot ce vreau eu pentru roșu mi-au zis. Sume mari de bani. Au venit tot felul de oferte.”

(n. r. jurnalist) ”Și spui că poți băga mâna în foc că nu ai făcut așa ceva, că nu există cineva care să poată demonstra că ești implicat?”

”Nu, nu am făcut.”

(n. r. jurnalist) ”La ce meciuri au fost, anul trecut, propunerile astea?”

”Phuuu…. Te-aș minți să îți spun meciul ăla, meciul celălalt. Au fost! Chiar nu știu. Chiar nu îmi aduc aminte. Vine treaba asta acum când sunt foarte bine în Ungaria, liniștit, pentru că știu că nu am făcut niciodată nimic”, a încheiat Steliano Filip.

Steliano Filip, născut la Buzău și mutat apoi la Timișoara, a început fotbalul la LPS Banatul, iar la seniori a evoluat pentru FC Maramureș, Dinamo (în două rânduri), Hajduk Split (Croația), Dunărea Călărași, Viitorul Constanța, AE Larisa (Grecia) și Mezokovesd-Zsory (Ungaria). La aceasta din urmă este legitimat în acest moment și unde are 8 meciuri disputate în acest sezon, în prima ligă din țara vecină. Pentru Dinamo a evoluat între 2012 și 2018, prima dată, și între 2021 și 2022, a doua oară. În sezonul retrogradării în premieră a ”câinilor” în Liga 2, Filip a evoluat în 24 de jocuri, în 21 ca titular, incluzând și barajele de menținere.

11 cartonașe galbene și 2 cartonașe roșii a primit Steliano Filip în stagiunea 2021-2022, în 24 de meciuri jucate în prima ligă, play-out și baraj de retrogradare/promovare. Dintre acestea, în partida cu CFR, din etapa 30 a sezonului regular, a primit două cartonașe galbene în decurs de doar opt minute (minutele 39 și 45+2) și, implicit, pe cel roșu, pe când, în derby-ul cu FCSB, pierdut cu 0-6 pe Arena Națională, a primit cartonaș roșu direct în minutul 37.

Zăvăleanu cere sancțiuni, după ce Steliano Filip e anchetat de FRF și autorități

Răzvan Zăvăleanu s-a declarat surprins de această veste și a mărturisit că a avut încredere totală în jucători. Totuși, administratorul juridic al lui Dinamo a cerut sancțiuni dure în cazul în care aceste fapte se vor dovedi adevărate.

”Dacă astfel de zvonuri se confirmă, atunci este foarte grav! Cel care a făcut așa ceva să suporte consecințele, să fie tras la răspundere. În sezonul trecut, am avut încredere în toți jucătorii, de la A la Z. Sper să nu se verifice ceea ce aud de la dumneavoastră”, a spus Răzvan Zăvăleanu.

Steliano Filip a plecat de la Dinamo, ca și mulții alți, după retrogradarea. De menționat Filip în iarna anului 2022, a intrat în conflict cu suporterii dinamoviști, fiind acuzat că a condus șleahta de anti fotbaliști, care au dus la retrogradare și demiterea lui Mircea Rednic.

Dinamo în meciul suspect cu CS Mioveni: Eșanu – Grădinaru, Jovanovic, Carp, De Moura (Torje 56′) – G. Crețu (Giafer 46′), Pierret (Al. Răuță 81′), J. Rodriguez (Ivanov 81′), St. Filip – Vl. Morar (Ivanovski 71′) – Irobiso.

Rezerve neutilizate: Fara – Patriche, Măgureanu, Mihaiu.

Au primit cartonaș galben: Filip (24′), De Moura (45′), Pierret (70′), Răuță (82′) și Grădinaru (87′), În timp ce Irobiso a fost eliminat în minutul 79.

CITESTE SI:

Dinamo și-a aflat programul etapei a cincea din play-off. Când se joacă meciul cu Poli Iași

”Ostașii” MApN, înaintea meciului cu Dinamo București: ”Vrem să marcăm mai mult decât ei”

Dinamoviștii au umplut peluza din Ghencea cu CINCI zile înaintea derby-ului cu Steaua

3 gânduri despre &8222;Steliano Filip, prima reacție după scandalul pariurilor anchetat de FRF: ”Două persoane au venit la mine în mall Băneasa”&8221;

Lasă un răspuns