Video I Cornel Șfaițer nu se dezice de Dinamo: ”Am strâns fotografiile…”

Cornel Șfaițer, președintele Consiliului Director al formației Poli Iași, e un vechi fan al clubului Dinamo, alături de care s-a aflat în numeroase momente de-a lungul anilor. Iar acum și-a făcut muzeu al fotbalului.

Locația muzeului este în comuna de baștină, Vorona (Botoșani) și este într-un pub, potrivit acestuia.

Oficialul moldovenilor, povestește în cadrul unui interviu acordat celor de la Pro Sport, cum l-a prins pe Ibrahimovici pentru o poză de colecție și-și prezintă zecile de exponate. Sunt obiecte diverse, de la tricouri și fanioane până la eșarfe, fulare și fotografii istorice, legate nu doar de Dinamo, ci și de FC Botoșani, Sepsi, echipa națională sau, pur și simplu, de meciuri celebre la care a asistat.

Vorona este o localitatea situată în apropiere de celebra mănăstire cu același nume, Șfaițer se retrage în fieful personal de câte ori are ocazia, între drumurile legate de fotbal sau afaceri. Și, în centrul comunității, și-a amenajat în timp un veritabil muzeu.

”Am strâns aici amintiri speciale și fiecare colț are o poveste aparte”, spune Șfaițer. Pe câteva bârne de pe plafon atârnă fanioane de la finale de Champions League, partide memorabile ale roș-albilor sau meciuri interne care i-au marcat cariera de conducător. Iar pe pereți stau înrămate echipamente de joc cu autografe sau poze care scriu o mică istorie, fiecare în parte.

Colțul dedicat lui Dinamo, cu șiragul de poze al campionilor din ”Ștefan cel Mare”

”Zona de suflet este cea legată de Dinamo, unde am strâns fotografiile multora dintre loturile cu care echipa a câștigat titlurile de campioană, de la primul, din 1955, până în prezent”, Cornel Șfaițer.

În colecția lui Șfaițer găsești vechi imagini cu Țiți Dumitriu jucător la Botoșani, cu Gicu Dobrin în calitate de antrenor-jucător la clubul moldav, promovarea echipei în Liga 1 sau de la partide caritabile organizate de actualul conducător de la Poli Iași chiar la Vorona, unde există o bază sportivă la standarde decente.

”Pentru mine sunt foarte importante și amintirile pe care le am de la echipa națională, cu care am mers la Mondiale sau Europene. Avem aici și un fular de la amicalul Brazilia – România din 2011, când a fost meciul de retragere al lui Ronaldo, la Sao Paolo”, mai spune Șfaițer.

1 sezon a activat Nicolae Dobrin la Botoșani, 1985-1986, în liga secundă, unde a terminat pe locul 6.

Fularul de la Brazilia – România din 2011 și fanionul roșu de la Liverpool – Milan

Într-o altă zonă sunt eșarfele de la meciurile lui Dinamo cu Tottenham sau Benfica Lisabona ori fanioanele de la două finale memorabile din Champions League: Liverpool – Milan 3-3 (2005, Istanbul, cu englezii învingători la penalty-uri) și Barcelona – Manchester United 2-0 (2009, Roma).

”N-am cum să uit vreodată finala de la Istanbul dintre Liverpool și Milan. Așa ceva se vede o singură dată în viață”,
Cornel Șfaițer.

Iar printre imaginile alături de vedete și-au făcut loc două ipostaze speciale: una cu Hagi, alta cu Ibrahimovici.

Șfaițer le spune povestea: ”Cu Gică m-am fotografiat la meciul din anul promovării Viitorului în Liga 1. Am bătut atunci cu 1-0. Iar pe Ibra l-am prins într-un cantonament în Cipru cu naționala, pe când selecționer era Răzvan Lucescu. Am stat în același hotel cu Suedia și a acceptat fără probleme să facem o poză împreună”.

Video I Cornel Șfaițer: ”Fiecare colț are o poveste aparte”

CITESTE SI:

Impetum Group în negocieri cu Dinamo: ”Este un subiect foarte aprins, în care se pune foarte multă pasiune”

Gabriel Glăvan le răspunde fanilor dinamoviști: ”Curajul înseamnă dezvoltare, principii, încredere în decizii”

Vlad Iacob, mesaj pentru dinamoviști: ”Asta încerc să le spun fanilor”

3 gânduri despre &8222;Video I Cornel Șfaițer nu se dezice de Dinamo: ”Am strâns fotografiile…”&8221;

Lasă un răspuns