Alți patru arbitri sunt audiați de Comisia de Disciplină pentru că au jucat la pariuri!

Comisiile Federațiilor Române de Fotbal anchetează opt arbitri, suspectați că au jucat la pariuri sau că au conturi pe platforme de betting, lucruri interzise de regulament.

Numărul arbitrilor ar fi ajuns la peste 20 care ar fi jucat la pariuri. Cazul vine imediat după cel al lui Cosmin Achim, fotbalistul-parior din Liga 1.

Astfel cazul arbitrilor din Liga 2 și Liga 3 care ar avea legătură cu pariurile explodează în fotbalul românesc.

A mai apărut numele a patru persoane, dintre care o femeie, care au ajuns pe masa Comisiei de Disciplină.

Deocamdată cei patru au fost audiați luni, iar în câteva săptămâni vor veni și sancțiunile aferente.

Federația Română de Fotbal anchetează deja alți opt arbitri, suspectați că au jucat la pariuri sau că au conturi pe platforme de betting, lucruri interzise de regulament.

Cine sunt cei 4 arbitri

Șușca Nicoleta Elena, arbitru asistent Liga 3;

Pîrlog Tudorel, arbitru Liga 3;

Meres Mihai Robert, arbitru asistent Liga 3;

Buzzi Cristian – Alexandru, arbitru asistent Liga 3.

Reacția lui Răzvan Burleanu în urmă cu ceva timp

”Nu vă pot spune câţi jucători din Liga 1 sunt anchetaţi în acest moment. În momentul de faţă vorbim doar de cazul Achim. Alte cazuri pe care le monitorizăm sunt în analiza Departamentului de Integritate.

Dar acest lucru nu înseamnă mai multe cazuri pe care ne canalizăm astăzi faţă de anul trecut. Este un efort constant al Departamentului de Integritate, uneori este posibil să ai şi alerte false.

Obiectivul nostru este să mergem să ne documentăm şi să vedem dacă se probează sau nu. Nu înseamnă că dacă s-a deschis o anchetă, neapărat cineva trebuie să fie vinovat.

Nu vă pot spune când se va soluţiona cazul Achim, pentru că nu sunt parte în acest proces de audieri. După aceste proceduri intrăm practic pe rolul comisiilor jurisdicţionale”, a spus Burleanu.

Ce spune regulamentul?

– punctul 5. Fapta persoanei care participă direct sau indirect la pariuri sau alte activități similare care privesc jocurile din competițiile organizate sub egida FIFA/UEFA/FRF/LPF/AJF sau care are un interes financiar direct sau indirect în astfel de activități se sancționează cumulativ cu:

a) interzicerea oricărei activități legate de fotbal pentru 2 ani;

b) penalitate sportivă de 300.000 de lei.

Florin Prunea: ”Sunt lucruri mult mai grave!”

Fostul portar și oficial din Ștefan cel Mare, dar și al naționalei noastre, Florin Prunea a reacționat și el, iar potrivit celor de la ProSport a declarat: ”Ce am auzit, de arbitri, că se joacă pe cartonașe în minutul fix, cutare, cotă 30. Penalty în minutul cutare, cine are primul corner.

La ce tâmpenii îi duce capul! Sunt lucruri mult mai grave, în care știa tot stadionul, în care președinții sunau și spunea să parieze repede, toate rudele. Sunt grave! Nu am nimic cu oamenii care joacă. Dar să fie din interiorul fotbalului, e foarte grav.

Dați drumul odată la dosarul ăla! Este un dosar la DNA, din câte știu eu, care este ținut acolo de vreo 15-20 de ani. Dați drumul odată la dosarul ăla și spargeți odată buboiul ăsta! Dar, dacă dau drumul la dosarul ăsta, cară cu autocarele președinți de club, antrenori, jucători, arbitri și s-a terminat fotbalul în România”.

CITESTE SI:

ANUNȚUL MOMENTULUI!!! Când va ieși Dinamo din insolvență

Video I Conducerea lui Dinamo a numit un nou membru în staff-ul tehnic

Oficial I Noi acționari la Dinamo București!

3 gânduri despre &8222;Alți patru arbitri sunt audiați de Comisia de Disciplină pentru că au jucat la pariuri!&8221;

Lasă un răspuns