Video I Momentul mult așteptat! Macheta noului Stadion Dinamo, prezentată la aniversarea a 75 de ani de la înființarea clubului

Clubul Sportiv Dinamo a sărbătorit, marţi seara, 75 de ani de la înfiinţare în cadrul unei gale organizate la Ateneul Român din Capitală, ocazie cu care a fost prezentată în premieră macheta noului Stadion Dinamo a cărei valoare se ridică la peste 700 de milioane de lei.

Anunţul a fost făcut de ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, acesta precizând că arena va fi multifuncţională şi va avea 25.059 de locuri. Stadionul va conţine şi alte spaţii precum un muzeu, un amfiteatru, un hotel, un restaurant şi chiar şi un helioport.

„În calitate de ministru al Afacerilor Interne am o responsabilitate atât pentru prezent, cât şi pentru viitor. Azi în premieră prezentăm prima proiecţie 3D a viitorului Stadion Dinamo.

Performanţa se face cu investiţii, iar construcţia noii arene este una din priorităţile perioadei următoare. Stadionul va fi noua casă pentru mulţi dintre sportivii noştri, pentru că este vorba despre o arenă multifuncţională cu peste 25.000 de locuri. Arena nu va fi destinată doar fotbalului, ci va deservi toate secţiile clubului, având spaţii destinate pentru box, haltere, judo, scrimă, lupte, atletism şi aşa mai departe.

Noul stadion va fi încadrat conform clasificărilor UEFA în categoria 4 Elite, adică la cele mai înalte standarde, ceea ce înseamnă că pot fi jucate şi finale ale Ligii Campionilor şi alte competiţii. Un element unic în România este şi faptul că arena va avea un helioport care va deservi Spitalul de Urgenţă Floreasca”, a spus Bode.

„Pentru acest proiect major în valoare de peste 700 de milioane de lei avem studiul de fezabilitate finalizat şi peste 90% din avize obţinute. Aşadar ne aflăm în linie dreaptă şi ne despart doar câteva luni până în septembrie când estimăm că vor demara lucrările pentru demolarea vechii arene, iar în paralel CNI va derula procedura de licitaţie pentru proiectare şi execuţie”, a adăugat el.

Ministrul Lucian Bode i-a felicitat pe campionii dinamovişti prezenţi la aniversarea clubului.

„Celebrăm azi 75 de ani de existenţă, de performanţă, de tradiţie ai Clubului Sportiv Dinamo, un club simbol al naţiunii române. Îi felicit pe toţi sportivii şi campionii aflaţi în sală pentru toată munca, determinarea şi dedicarea de care au dat dovadă de-a lungul carierei lor.

Sunt imaginea României peste hotare şi ne fac mândri. Cei 75 de ani de existenţă reprezintă o validare a valorii clubului Dinamo, iar palmaresul certifică performanţele obţinute sub culorile alb-roşii. CS Dinamo este cel mai titrat club din România, cu cele mai multe titluri olimpice şi mondiale şi este aşadar un adevărat simbol al tradiţiei sportului românesc.

Urez tuturor La Mulţi Ani şi continuarea lungului şir de performanţe care să păstreze Dinamo acolo unde îi este locul, în elita mondială sportivă”, a precizat Bode.

Video I Imagini 3D cu viitorul stadion Dinamo

Printre cei care au fost premiaţi de Clubul Sportiv Dinamo se numără legende precum Ion Cernea, Leon Rotman, Elisabeta Lipă, Olga Homeghi, Ioan Lupescu, Carmen Bunaciu, Ion Alexe, Liviu Răducanu, Constantina Diţă, Loredana Dinu, Corina Căprioriu, Ancuţa Bodnar, David Popovici, dar şi antrenori precum Xavi Pascual, Antonio Colamonici, Mihai Popovici sau Dan Marina.

CITESTE SI:

Video I Coșmarul lui CSA Steaua, Deniz Giafer: ”Asta a fost cheia succesului!”

Video I David Irimia, prima reacție după ce a bătut-o pe Steaua

A venit ”nota de plată” după Dinamo – Steaua. Cât trebuie să plătească Dinamo

3 gânduri despre &8222;Video I Momentul mult așteptat! Macheta noului Stadion Dinamo, prezentată la aniversarea a 75 de ani de la înființarea clubului&8221;

Lasă un răspuns