Ministrul Afacerilor Interne, speră ca Dinamo să promoveze în Liga 1: ”Să fim parteneri în acest proiect”

Marţi seară, a fost sărbătoare în familia Dinamo. Sportivii și oficialii Clubului Sportiv Dinamo, au celebrat la Ateneul Român, aniversarea celor 75 de ani de la înființarea clubului.

În cadrul evenimentului, Lucian Bode, Ministrul Afacerilor Interne pe lângă prezentarea noii machete a stadionului Dinamo, a spus că speră ca Dinamo să promoveze în Superligă la finalul actualului sezon, să iasă din insolvenţă şi în 2026 să poată juca pe noua arenă în cupele europene.

“Este important ca Dinamo să ajungă în acest an în Liga I. Pentru că în cursul zilei de azi am avut o discuţie foarte bună cu unul dintre cei care s-au angajat să susţină financiar echipa de fotbal Dinamo, cea care acum e în Liga a II-a.

I-am felicitat pentru rezultatul de aseară. Iar în condiţiile în care vor reuşi să ajungă pe prima scenă a fotbalului românesc, ne-am angajat ca împreună cu cei din conducerea clubului Dinamo să găsim soluţii pentru ca echipa care azi e în Liga a III-a, adică echipa CS Dinamo, să devină pepinieră pentru echipa Dinamo care sper eu că va evolua din acest an în Liga I.

Noi avem academia de fotbal CS Dinamo, avem echipa CS Dinamo în Liga a III-a… şi nu cred că e sănătos să avem 7-8 echipe Dinamo. E foarte important ca Dinamo să iasă din insolvenţă, să îşi rezolve problemele, şi mai târziu să asigurăm pepiniera clubului prin academia de fotbal şi să fim parteneri în acest proiect Dinamo 2026 când sperăm noi să avem şi echipă de cupe europene şi stadion la cele mai înalte standarde”, a spus Bode.

Ministrul şi-ar dori ca noul Stadion Dinamo să fie inaugurat de formaţia alb-roşie cu un meci cu Universitatea Craiova.

“Iar pentru inaugurare mi-aş dori un meci cu Craiova. Eu am mai spus că din 1984 ţin cu Universitatea Craiova. Ştiu că e atipic ca în Bucureşti un ardelean să ţină cu Universitatea… dar nu mai contează”, a mai spus zâmbind ministrul.

Lucian Bode, promite că noul Stadion Dinamo va fi cel mai frumos din România, el subliniind faptul că acesta va respecta cele mai înalte standarde UEFA.

“Ne dorim şi sperăm să fie cel mai frumos stadion din România. Arhitectul a finalizat în urmă cu doar câteva zile proiectul şi am putut să prezentăm azi pentru prima oară macheta, această proiecţie 3D.

Acum suntem în linie dreaptă pentru a înainta documentele către Guvern. Urmează apoi Hotărârea de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici, apoi licitaţia pentru demolare pentru că ne dorim ca în luna septembrie să înceapă lucrările de demolare”, a precizat Bode la finalul galei organizate la Ateneul Român din Capitală cu ocazia aniversării a 75 de ani de la înfiinţare a CS Dinamo.

Clubul Sportiv Dinamo a sărbătorit, marţi seara, 75 de ani de la înfiinţare în cadrul unei gale organizate la Ateneul Român din Capitală, ocazie cu care a fost prezentată în premieră macheta noului Stadion Dinamo a cărei valoare se ridică la peste 700 de milioane de lei.

Arena multifuncţională va avea 25.059 de locuri, va fi încadrată conform clasificărilor UEFA în categoria 4 Elite, şi va conţine şi alte spaţii precum un muzeu, un amfiteatru, un hotel, un restaurant şi chiar şi un helioport.

FC Dinamo a învins-o pe CSA Steaua și merge în ultima etapă, la Iași, cu speranța revenirii în primul eșalon.

Cum arată clasamentul din play-off-ul Ligii a 2-a cu o etapă înainte de final

1. Poli Iași – 57 de puncte;

2. CSA Steaua – 49 de puncte (fără drept de promovare);

3. DINAMO BUCUREȘTI – 46 de puncte;

4. Oțelul Galați – 46 de puncte;

5. Gloria Buzău – 42 de puncte;

6. Unirea Dej – 40 de puncte.

Programul lui Dinamo în returul play-off-ului Ligii 2

Etapa 10

Poli Iași – DINAMO I Duminică, 21 mai, ora 13:00.

CITESTE SI:

Președintele Clubului Sportiv Dinamo, mesaj de unitate cu ocazia aniversării a 75 de ani de la înfiinţare

Adrian Mihalcea o ține pe Dinamo în cărțile revenirii în Liga 1: ”Nu am negat niciodată că țin cu Dinamo!”

Video I Momentul mult așteptat! Macheta noului Stadion Dinamo, prezentată la aniversarea a 75 de ani de la înființarea clubului

3 gânduri despre &8222;Ministrul Afacerilor Interne, speră ca Dinamo să promoveze în Liga 1: ”Să fim parteneri în acest proiect”&8221;

Lasă un răspuns