”Dinamo este o stare de spirit”

Clubul Sportiv Dinamo a sărbătorit, marţi seara, 75 de ani de la înfiinţare în cadrul unei gale organizate la Ateneul Român din Capitală.

Printre personalitățile prezente la eveniment, a fost și Mihai Covaliu (45 de ani), fost scrimer în Ștefan cel Mare și al României, laureat cu aur la Jocurile Olimpice din 2000 și bronz la Olimpiada din 2008 și campion mondial în 2005.

Actualul președinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, a declarat că Dinamo, club la care a activat ca sportiv, este un reper în sportul românesc cu un palmares olimpic mai mare decât al multor ţări.

“Ştim că Dinamo este o stare de spirit, iar acel spirit este tânăr, viguros, gata de competiţie la cel mai înalt nivel. Aniversăm 75 de ani de la înfiinţarea Clubului Sportiv Dinamo, un club cu o bază solidă pe care se poate construi în viitor.

Mă înclin în faţa celor care au transformat Dinamo într-unul dintre cele mai bune cluburi din lume. Victoriile campionilor de la Dinamo au avut în spate această forţă, apartenenţa la un club puternic. Dinamo a arătat tuturor că valoarea individului creşte doar prin unitatea grupului.

Că atunci când luptă în echipă este mai eficient. Vă spune unul care a trăit această experienţă şi care a cunoscut succesul prin şi pentru Dinamo. Acest club este un reper în sportul românesc prin cel mai mare număr de medalii câştigate la Jocurile Olimpice… 131 de medalii… şi să stiţi că nu sunt multe ţări în lume care au un asemenea palmares”, a menţionat Covaliu.

Momentul mult așteptat! Macheta noului Stadion Dinamo, prezentată la aniversarea a 75 de ani de la înființarea clubului

A fost prezentată în premieră macheta noului Stadion Dinamo a cărei valoare se ridică la peste 700 de milioane de lei.

Anunţul a fost făcut de ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, acesta precizând că arena va fi multifuncţională şi va avea 25.059 de locuri. Stadionul va conţine şi alte spaţii precum un muzeu, un amfiteatru, un hotel, un restaurant şi chiar şi un helioport.

„În calitate de ministru al Afacerilor Interne am o responsabilitate atât pentru prezent, cât şi pentru viitor. Azi în premieră prezentăm prima proiecţie 3D a viitorului Stadion Dinamo.

Performanţa se face cu investiţii, iar construcţia noii arene este una din priorităţile perioadei următoare. Stadionul va fi noua casă pentru mulţi dintre sportivii noştri, pentru că este vorba despre o arenă multifuncţională cu peste 25.000 de locuri. Arena nu va fi destinată doar fotbalului, ci va deservi toate secţiile clubului, având spaţii destinate pentru box, haltere, judo, scrimă, lupte, atletism şi aşa mai departe.

Noul stadion va fi încadrat conform clasificărilor UEFA în categoria 4 Elite, adică la cele mai înalte standarde, ceea ce înseamnă că pot fi jucate şi finale ale Ligii Campionilor şi alte competiţii. Un element unic în România este şi faptul că arena va avea un helioport care va deservi Spitalul de Urgenţă Floreasca”, a spus Bode.

„Pentru acest proiect major în valoare de peste 700 de milioane de lei avem studiul de fezabilitate finalizat şi peste 90% din avize obţinute. Aşadar ne aflăm în linie dreaptă şi ne despart doar câteva luni până în septembrie când estimăm că vor demara lucrările pentru demolarea vechii arene, iar în paralel CNI va derula procedura de licitaţie pentru proiectare şi execuţie”, a adăugat el.

Video I Imagini 3D cu viitorul stadion Dinamo

Printre cei care au fost premiaţi de Clubul Sportiv Dinamo se numără legende precum Ion Cernea, Leon Rotman, Elisabeta Lipă, Olga Homeghi, Ioan Lupescu, Carmen Bunaciu, Ion Alexe, Liviu Răducanu, Constantina Diţă, Loredana Dinu, Corina Căprioriu, Ancuţa Bodnar, David Popovici, dar şi antrenori precum Xavi Pascual, Antonio Colamonici, Mihai Popovici sau Dan Marina.

CITESTE SI:

Ministrul Afacerilor Interne, speră ca Dinamo să promoveze în Liga 1: ”Să fim parteneri în acest proiect”

Președintele Clubului Sportiv Dinamo, mesaj de unitate cu ocazia aniversării a 75 de ani de la înfiinţare

Adrian Mihalcea o ține pe Dinamo în cărțile revenirii în Liga 1: ”Nu am negat niciodată că țin cu Dinamo!”

3 gânduri despre &8222;”Dinamo este o stare de spirit”&8221;

Lasă un răspuns