Se cunosc echipele din Liga 1 care vor juca barajele de promovare/retrogradare. Când are loc tragerea la sorți și când se joacă partidele

Ultima etapă a play-out-ului din Liga 1 a stabilit care vor fi cele două echipe care evită retrogradarea directă în eșalonul secund.

Trei echipe se luptau pentru locurile de baraj: UTA Arad, Chindia Târgoviște și FC Argeș. UTA era sigură de locul baraj, singurul semn de întrebare era cu privire la care poziție va fi ocupată în final, locul 13 sau 14. Ecuația pentru formația lui Rednic era simplă, un rezultat de egalitate îi asigura locul 13, indiferent de rezultatul de la Chindia cu Voluntari.

De cealaltă parte, am avut parte de o lupta interesantă între Chindia Târgoviște și FC Argeș pentru ultimul loc de baraj. Chindia avea prima șansă, era la mâna ei, o victorie cu Voluntari și ar fi mers cu siguranță la baraj. De cealaltă parte, Argeș trebuia să învingă pe Petrolul, o echipă fără motivație în finalul de sezon, dar avea nevoie de un pas greșit al Chindiei.

Chindia a inagurat cu această ocazie și stadionul pe care nu au evoluat nici măcar un minut în prezența lor în Liga I, care a început în 2019.

La pauză, situația era extrem de complicată pentru Chindia, nu doar că Damascan a deschis scorul în minutul 42, dar anterior cei de la Argeș marcaseră pentru 1-0 în disputa lor cu Petrolul. La aceste rezultate, Argeș mergea la un eventual baraj cu Dinamo, dacă echipa noastră nu promovează direct duminică. Meleke a făcut 2-0 și aveau nevoie de o revenire uluitoare împotriva singurei echipe neinvinse din play-out. Mai degrabă Petrolul putea să întoarcă rezultatul la Pitești. O certitudine aveam, pe UTA sigur nu o vom întâlni la baraj.

În repriza a doua, Voluntari a revenit pe tabelă rapid la 2-1, dar Petrolul a rămas în inferioritate numerică și practic Chindia trebuia să marcheze de două ori pentru a merge la baraj. Irobosi a lăsat Petrolul în dublă inferioritate numerică. Daniel Popa, în dulcele stil clasic, a ratat o oportunitate uriașă și barajul era tot mai departe de echipa dâmbovițeană. Însă în minutul 75, Șerban a marcat un gol absolut superb de la 16 metri. Ce final dramatic. 2-0 a făcut Argeș în minutul 85 și Chindia mai avea nevoie de un gol în ultimele 10 minute cu tot cu prelungiri. Până la urmă Chindia nu marchează și Argeș merge în extremis la baraj

Nu știm dacă vom fi la baraj, asta rămâne de stabilit duminică,de la ora 13:00! Dar dacă vom merge la baraj, va fi Argeș!

Federația Română de Fotbal va organiza luni, 22 mai, începând cu ora 12:00, tragerile la sorți prin care va fi stabilită ordinea disputării jocurilor de baraj pentru menținerea/promovarea în noua ediție de SuperLigă, respectiv pentru promovarea în noul sezon de Liga 2. În Liga 2 aceastea vor fi decise în urma jocurilor din ultima etapă, a 10-a, programată duminică, de la ora 13:00: Poli Iași – Dinamo, Steaua – Gloria Buzău și SC Oțelul Galați – Unirea Dej.

Tragerea la sorți care va stabili ordinea în care echipele vor fi gazde va avea loc luni, 22 mai. Meciurile tur se vor disputa pe 27 mai, iar manșele secunde pe 3 iunie.. Datele pot fi modificate în funcție de solicitările deținătorilor de drepturi TV.

Bilete pentru meciul cu Poli Iași

Dinamoviștii sunt pregătiți de asaltul final la Iași, de aceea se vor deplasa în număr uriaș în Moldova. Vor fi cel puțin 1.500 de ”câini roșii” pe stadionul ”Emil Alexandrescu”. Vor mai fi mulți simpatizanți ai echipei în diverse zone ale arenei, atât din Capitală, cât și din zona Moldovei.

10 lei costă cel mai ieftin bilet pentru meciul de duminică de la Iași.

Deplasarea suporterilor dinamoviști se va face pe cont propriu, cu mașini personale și punctul de întâlnire este Restaurant ”Casa Vânătorului”, la ora 10:00.

În ultima etapă din play-off (21 mai), Dinamo va juca în deplasare cu Politehnica Iaşi, iar Oţelul acasă cu Unirea Dej.

Pentru a promova direct, Dinamo trebuie să o învingă pe Poli Iași în ultima etapă, iar Oțelul Galți să obțină 1 singur punct din înfruntările cu Gloria Buzău și Unirea Dej.

Cum arată clasamentul în play-off-ul Ligii 2 după a patru etapă

1. Poli Iași – 57 de puncte;

2. CSA Steaua – 49 de puncte (fără drept de promovare);

3. DINAMO BUCUREȘTI – 46 de puncte;

4. Oțelul Galați – 46 de puncte;

5. Gloria Buzău – 42 de puncte;

6. Unirea Dej – 40 de puncte.

Programul lui Dinamo în returul play-off-ului Ligii 2

Etapa 10

Poli Iași – DINAMO I Duminică, 21 mai, ora 13:00.

CITESTE SI:

CCA a anunțat arbitrul de la Iași – Dinamo

Video I Ionuț Lupescu, mesaj ferm înainte de meciul cu Poli Iași: ”Au ajuns pe munca lor aici”

Birlică și Fabbrini nu renunță la procesul cu Dinamo

3 gânduri despre &8222;Se cunosc echipele din Liga 1 care vor juca barajele de promovare/retrogradare. Când are loc tragerea la sorți și când se joacă partidele&8221;

Lasă un răspuns