”Ne-a acuzat că suntem blatişti, că vindem meciul”

Dinamo se află în prezent în Liga 2 şi luptă să revenirea imediată în liga 1, dar au fost şi vremuri mult mai bune pentru echipa noastră.

Nu cu mult timp în urmă, Dinamo era în elita fotbalului românesc şi se lupta pentru cele mai importante trofee interne, campionat, respectiv Cupa.

Un nume care se identifică cu istoria recentă a lui Dinamo, este cel a lui Dario Bonetti (61 de ani).

Unul dintre foştii jucători ai ”câinilo”, Srdjan Luchin (37 de ani), a povestit unul dintre cele mai controversate momente din cariera tehnicianului italian în Ştefan cel Mare.

În mai 2012, Dinamo, antrenată atunci de Dario Bonetti, pierdea cu CFR Cluj, 0-1, pregătită de Ioan Andone, grație unui gol marcat în minutul 90 de Pantelis Kapetanos. Înainte de acel meci, dar și în pauză, tehnicianul italian, aflat la primul mandat la Dinamo, și-a acuzat elevii de blat.

Iar Srdjan Luchin a povestit ce s-a întâmplat la pauza meciului, când Bonetti a țipat la jucători în vestiar.

De fapt, atât în timpul meciului, cât şi în pauza acestuia, tensiunea a fost la cote maxime în vestiarul lui Dinamo, deoarece Dario Bonetti, tehnicianul de atunci al ”câinilor”, şi-ar fi acuzat elevii de ”blat”.

Antrenorul italian ar fi reacţionat nervos chiar şi în timpul partidei, la adresa jucătorilor pe care i-ar fi suspectat de lucruri ce nu aparţin regulilor jocului de fotbal.

”M-am întâlnit ulterior cu domnul Dario Bonetti şi am râs. A fost o ieşire nervoasă din partea mea. Dar la pauză, din zece minute, timp de nouă minute şi ceva ne-a acuzat că suntem blatişti, că vindem meciul. Era prima dată când mi s-a întâmplat asta. Vorbea în engleză amestecată cu italiană, aveam traducător.

Vorbea la modul general, dar în nebunia aia probabil că se uita…eu pe urma am aflat cam la cine bătea apropouri. În fine. Fiind un lider în vestiar, am avut o reacţie poate nepotrivită.

Nu, nimeni nu a avut nicio replică. El a trântit lucruri pe acolo. În noaptea aia, au venit telefoanele de la domnul Badea, de la domnul Borcea. Încercau să găsească o cale de împăcare. A fost vreo lună în care Bonetti nu m-a mai băgat în echipă, am avut o răceală. Apoi, am revenit la sentimente mai bune.

A fost un tip care a avut un impact pozitiv asupra mea. Noi eram obişnuiţi cu tipul de antrenor comunist, te simţeai urmărit cu lupa şi în teren şi în afară. El era foarte relaxat, chestia asta m-a ajutat şi mi-a dat altă viziune asupra fotbalului”, a povestit Luchin, despre acel meci.

Echipele de start din Dinamo – CFR Cluj 0-1

DINAMO: Naumovski – Nica, Luchin, Dr. Grigore, Muşat – Curtean, D. Kone, Pulhac – Dănciulescu, M. Niculae, Alexe;

Rezerve: Bălgrădean, Ţucudean, Strătilă, Tameş, Bucşă, Niţu, C. Matei.

CFR Cluj: Beto – Lionn, Cadu, Maftei, Camora – Peralta, B. Sare, Nicoară – Sougou, Ronny, Vranjes;

Rezerve: Stăncioiu, G. Mureşan, Kapetanos, Panin, Piccolo, Bastos, L. Ganea.

  • Fost fundaş, Srdjan Luchin a jucat la Dinamo în perioada (2011 – ianuarie 2014).
  • Respectiva ediţie de campionat, 2011-2012, avea să fie câştigată în cele din urmă de CFR Cluj. Dinamo a încheiat sezonul pe locul 5.
  • De-a lungul carierei de antrenor, Dario Bonetti a avut trei mandate la Dinamo: 23 iunie – 2 octombrie 2009 (10 meciuri), 10 aprilie – 12 noiembrie 2012 (31 de meciuri) şi 10 iulie – 14 septembrie 2021 (opt meciuri).

CITESTE SI:

Ionel Dănciulescu, convins că Dinamo merită să promoveze

Se cunosc echipele din Liga 1 care vor juca barajele de promovare/retrogradare. Când are loc tragerea la sorți și când se joacă partidele

CCA a anunțat arbitrul de la Iași – Dinamo

3 gânduri despre &8222;”Ne-a acuzat că suntem blatişti, că vindem meciul”&8221;

Lasă un răspuns