Performanță fantastică pentru România la Campionatul European de canotaj

România, a obținut locul secund în clasamentul pe medalii la Campionatele Europene de canotaj, cu cinci de aur și una de argint.

Zi magică pentru România la Campionatul European de canotaj. După ce, sâmbătă, echipajul feminin de patru rame a cucerit medalia de aur, delecţia tricoloră şi-a mărit zestrea cu alte patru medalii din cel mai preţios metal.

Ionela Cozmiuc (Dinamo) a fost prima care a ieşit la rampă. După un început de cursă mai ezitant, sportiva din România a venit tare din urmă, iar în final a trecut, fără emoţii, prima linia de sosire. Cozmiuc a avut un finiş de senzaţie şi a devansat-o pe grecoaica Evangelia Anastasiadou cu aproape două secunde şi jumătate. Cozmiuc şi-a apărat titlul cucerit anul trecut, la Europenele de la Munchen.

După succesul înregistrat de Ionela Cozmiuc, a venit rândul echipei alcătuite din Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel (Dinamo), să facă spectacol pe apă, în proba de dublu rame. Asemenea Ionelei Cozmiuc, cele două a început mai lent cursa, dar au recuperat pas cu pas. Vrânceanu şi Anghel au încheiat doar pe locul al treilea primii 500 de metri, însă finişul a fost în forţă şi româncele au urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.

Ambiţionate de aceste rezultate pozitive, Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar (n.r. Ancuța este sportivă a Clubului Sportiv Dinamo), medaliate cu aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo, au intrat pline de încredere pe apă. Startul nu a fost însă cel dorit. Echipajul lituanian a trecut primul la 500 de metri, dar Radiş şi Bodnar nu au cedat. După 1500 de metri, lituaniancele erau tot în frunte, iar emoţiile de pe margine începeau să se resimtă tot mai puternic. Pe ultima porţiune, tricolorele au ţâşnit în câştigătoare şi s-au impus la 35 de sutimi de secundă în faţa balticelor.

Ziua a fost încheiată cu un alt aur pentru delegaţia României. Barca feminină de 8+1, formată din Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Adriana Adam Maria Tivodariu, Mădălina Bereş, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş şi Victoria Petreanu (n.r. cinci dintre cele nouă componente sunt de la Dinamo), s-a detaşat încă după primele sute de metri. Româncele au controlat cursa şi au trecut, fără nicio emoţie, primele linia de sosire.

Bilanţul final al României la Campionatul European din Slovenia este de cinci medalii de aur şi una de argint.

CITESTE SI:

Ovidiu Burcă are postul garantat: ”Clauza a fost activată”

Ștefan Radu, în lacrimi la ultimul meci! Mesajul suporterilor lui Lazio pentru Ștefan Radu

CCA a anunțat arbitrul de la Dinamo București – FC Argeș

3 gânduri despre &8222;Performanță fantastică pentru România la Campionatul European de canotaj&8221;

Lasă un răspuns