Dinamo se mută pe Arena Națională. Care sunt costurile pentru cea mai mare arenă din România

După doar un sezon petrecut în divizia secundă, Dinamo a reuşit să revină în SuperLiga României, după ce a învins-o pe FC Argeş la baraj, scor 8-5 la general.

Odată cu revenirea în prima ligă, acolo unde cluburile sunt obligate să asigure asistența VAR, dinamo va fi nevoită să găsească un stadion pe care să fie implementat sistemul Video Assistent Referee.

Momentan casa, ”câinilor” este în reconstrucție și va mai dura ca stadionul Dinamo să fie disponibil, Dinamo după mai multe căutări, și-au asigurat locația perfectă în sezonul trecut. Dinamo a disputat majoritatea partidelor în care era gazdă, pe stadionul ”Arcul de Triumf”.

Din păcate, momentan cocheta arenă din centrul Bucureștiului beneficiază de sistemul VAR, doar pentru partidele de rugby și se încearcă modificarea acestuia, în caz contrar, Dinamo ar trebui să se mute pe Arena Națională. Însă are nevoie de o ”rețetă” cât mai bună, din moment ce costurile sunt ridicate pentru un club care încearcă să se pună pe ”picioare” din punct de vedere financiar.

Suma minimă de la care se pornește este de 25.000 de euro, însă de obicei negocierile sunt mult mai dure, în funcția și de importanța partidei care se joacă pe cel mai mare stadion al țării.

În principiu, închirierea Arenei Naționale costă nu mai puțin de 13.000 de euro, la care se mai adaugă încă 10.000 de euro, sumă care reprezintă costurile de operare, plus încă 2.000 de euro, cheltuieli pentru utilități. ”Asta e suma minimă, dar de obicei se negociază la sânge, pentru o sumă mai mare”, potrivit ProSport.

În Liga 2, Dinamo s-a orientat în timpul sezonului către arena ”Arcul de Triumf”, una excelentă pentru dueluri cu Unirea Dej, Oțelul Galați sau Poli Iași. Costurile pentru închiriere au fost mult mai mici, iar stadionul a fost plin aproape de fiecare dată.

La barajul cu FC Argeș, Dinamo a ales să joace pe Arena Națională, în condițiile în care n-a avut multe variante la îndemână și se aștepta la o asistență destul de mare, lucru care s-a și întâmplat. În plus, sistemul VAR a fost folosit la meciurile cu piteștenii.

Pentru duelul cu formația din Pitești, Dinamo a închiriat Arena Națională pentru aproximativ 24.500 de euro.

Pe cel mai mare stadion al țării au venit însă 25.000 de spectatori, o cifră pe care Dinamo încearcă să o mențină la majoritatea meciurilor din Superliga, cu ajutorul unei campanii de marketing la care se lucrează în acest moment.

Andrei Nicolescu vrea 15.000 de abonamente la Dinamo: ”Atunci, toate meciurile se vor juca pe Arena Națională!”

După returul cu FC Argeș (2-4), care a adus revenirea în Superliga, Andrei Nicolescu a explicat ce trebuie să se întâmple pentru ca Dinamo să joace constant pe Arena Națională.

”Le promit fanilor că, dacă avem 15.000 de abonamente, toate meciurile se vor juca pe Arena Națională! Nu știu dacă se poate, din punct de vedere tehnic, să facem cumva ca fanii să poată achita în rate, în 6 luni. Sunt sigur că suporterii lui Dinamo vor fi alături de echipă. Noi vom revoluționa fotbalul din România. Nu e vorba de ce spun eu, ci de ce am făcut în ultimele luni. Și cei 25.000 de fani care au făcut o atmosferă spectaculoasă pe Arena Națională reprezintă un argument”, a spus Nicolescu.

CITESTE SI:

Ovidiu Burcă: ”Trecem la fapte”. Câte transferuri cere tehnicianul lui Dinamo

Lamine Ghezali la mare căutare! Prețul stabilit de Dinamo pentru un eventual transfer

Ricardo Grigore, vrea în Ștefan cel Mare: ”Vreau să-mi şterg imaginea asta”

2 gânduri despre &8222;Dinamo se mută pe Arena Națională. Care sunt costurile pentru cea mai mare arenă din România&8221;

Lasă un răspuns