Eugen Voicu a anunțat cu va scăpa Dinamo de interdicția la transferuri

Dinamo a revenit în Superligă după ce a trecut de FC Argeș la baraj cu scorul general de 8-5.

După promovare, ”câinii” trebuie să scape de interdicția la transferuri pentru a ”întări” lotul lui Ovidiu Burcă.

Eugen Voicu, acționar majoritar la Dinamo prin intermediul societății Red&White, a anunțat cele două scenarii prin care caută să scape clubul de interdicția la transferuri.

Oficialii lui Dinamo, pun la cale transferuri pentru a face o figură frumoasă în primul eșalon fotbalistic Românesc, dar nu pot înregistra noii jucători în prezent, din moment ce se confruntă cu o interdicție la transferuri, cauzată de datoriile față de foștii jucători.

Eugen Voicu, acționar majoritar la Dinamo, a enunțat cele două scenarii prin care vrea să scape clubul de acea interdicție. El promite transferuri, dar spune că orientarea clubului este către jucători din Academie și fotbaliști liberi de contract, care ar veni fără sume de transfer.

”Nu avem dreptul la transferuri dintr-un accident nefericit, pentru că nu s-a contestat o anumită operațiune la timp. Noi suntem într-un proces juridic prin care încercăm să rezolvăm problema, cu un avocat.

Dacă nu reușim, planul B este să achităm suma respectivă înainte de încheierea perioadei de transferuri și vom face transferuri. Noi pregătim transferurile și le vom semna în ultima săptămână în care se mai pot face. Dinamo va face transferuri, nu este o problemă.

Suma datorată este de 200 și ceva de mii de euro, pe la 250.000 sau 260.000. Este mult și, din păcate, este datorată unei interpretări juridice mai… speciale. Jucătorul respectiv (n.r. – Ante Puljic) a plecat de la Dinamo, într-o săptămână și-a găsit altă echipă, dar a cerut daune pentru o perioadă lungă, deși avea deja contract.

Noi vom merge pe un model în care prețul inițial al activelor (n.r. – jucătorilor) va fi destul de mic. Nu vom cumpăra vedete, jucători scumpi, așa cum fac alte echipe în speranța că vor câștiga campionatul și vor încasa bani din alte părți.

Vom crește jucători din pepinierea proprie sau vom aduce jucători liberi de contract, așa cum am făcut și anul trecut și au performat. Cred că este o rețetă care va da roade la Dinamo cel puțin acum, la început”, a afimat Voicu la emisiunea DigiSport Special.

Ovidiu Burcă cere transferuri: ”Important ca interdicția să fie ridicată”

După un campionat în care s-au depășit pe ei, ”câinii” se află în paza bine meritată. Ovidiu Burcă va pleca și el în Spania pentru a avea câteva zile de repaus, reunirea fiind prevăzută pentru 15 iunie. Doar conducerea lucrează. Pregătește mercato, sperându-se într-o veste pozitivă și din partea judecătorului sindic pe 19 iunie, privind planul de reorganizare modificat.

Președintele Andrei Nicolescu, a anunțat că Dinamo are nevoie de întăriri serioase la revenirea în primul eșalon și a spus că echipa noastră se va întări și va porni în mercato de la 1 iulie. Clubul are transferurile blocate, după reclamațiile foștilor jucători pe plan internațional, din nou este nevoie de o sumă impresionantă pentru a acoperi ”nota de plată” neachitată la timpul potrivit.

Înaintea plecării în concediu, tehnicianul lui Dinamo, Ovidiu Burcă a dezvăluit care este situația la zi a echipei.

”Nu vor fi multe transferuri. Dar avem nevoie de 6-7 mutări, pentru a se întări, în condițiile în care se trece la un nivel superior. Din câte știu eu, este nevoie de vreo 400.000 de euro, poate ceva mai mult, de plată. Avem promisiunea că va fi bine, e important ca interdicția să fie ridicată.

Avem jucători la care ne uităm. În zilele viitoare, vom trece la fapte. Încă nu m-am dezmeticit prea bine, am nevoie de câteva zile libere săptămâna asta, să fac o analiză, apoi să conturez lotul”, a spus Burcă.

Dinamo trebuie să scape de interdicția la transferuri!

Înainte de startul noului sezon, principalul pas pentru Dinamo va fi achitarea unor datorii urgente de aproximativ 500.000 de euro, pentru a se ridica interdicția la transferuri.

În această perioadă de mercato, dinamoviștii vor să aducă 7-8 jucători peste ce există acum în lot, dar și reînființarea echipei secunde și revitalizarea academiei de juniori. În sezonul următor, Dinamo are ca obiectiv locurile 4-10, dar noii acționari sunt realiști și vor să securizeze întâi supraviețuirea în prima divizie, apoi se gândesc la prezența în play-off.

CITESTE SI:

Oficial I Dinamo și-a anunțat OBIECTIVUL pentru sezonul viitor

Dinamo se mută pe Arena Națională. Care sunt costurile pentru cea mai mare arenă din România

Ovidiu Burcă: ”Trecem la fapte”. Câte transferuri cere tehnicianul lui Dinamo

3 gânduri despre &8222;Eugen Voicu a anunțat cu va scăpa Dinamo de interdicția la transferuri&8221;

Lasă un răspuns