Decizia radicală luată de Eugen Voicu: ”La o asemenea situație nu mă așteptam”

Tensiunile între anumiți membri din conducerea clubului Dinamo au rămas la cote înalte, chiar cu patru zile până la debutul în noul sezon competițional al Ligii 1.

Eugen Voicu a anunțat că a fost convocată Adunarea Generală în acest sens, dorindu-și înlăturarea lui Vlad Iacob pentru a continua investițiile la club.

Acționarul majoritar a lui Dinamo, prin compania Red&White, a vorbit deschis despre riscul care o paște pe Dinamo în cazul în care Vlad Iacob nu va fi îndepărtat din funcția de administrator special.

Voicu vede firească distanțarea sa și a celorlalți membri Red&White în cazul în care Iacob nu-și va părăsi postul. Omul de afaeri lasă de înțeles că îl bănuiește pe Iacob pentru scurgerea de informații din cadrul clubului.

”Se vehiculează cifre departe de realitate. Nu știu dacă din club sau din altă parte… Până pe 26 august o să achităm toate datoriile care trebuiesc achitate, cu condiția să avem un reprezentant al nostru care să reprezinte interesele acționarilor în cadrul clubului, și aici mă refer la administratorul special care are această obligație legală”, a spus Voicu pentru PRO TV.

”Această situație se poate rezolva prin convocarea unei Adunări Generale care să aibă pe ordinea de zi schimbarea administratorului special, lucru pe care l-am și făcut”, a completat acționarul dinamovist.

Întrebat dacă Red&White poate opri finanțarea lui Dinamo dacă Iacob nu pleacă, Voicu a răspuns:

”Mi se pare natural să ai puterea de a impune o strategie, dacă tu finanțezi un club. Trebuie să știi că investești într-un proiect pe care ți-l asumi, nu pe care și-l asumă alții. Comunicarea e disfuncțională. La o asemenea situație nu mă așteptam, e inimaginabil.

Noi am făcut până acum tot ce am promis. Dacă vă uitați la primul comunicat, am promis că vom finanța clubul, că vom plăti restanțele, că vom obține licența pentru Liga 1, iar cea mai costisitoare acțiune a fost să rezolvăm problema transferurilor. A fost un efort la care am cheltuit niște bani, ca să nu spun că i-am risipit. Aceștia puteau merge la clubul Dinamo dacă lucrurile erau administrate altfel”.

Dinamo debutează în noul sezon din Liga 1 luni seară, în compania celor de la Universitatea Craiova, pe stadionul Arcul de Triumf. Partida se joacă de la 21:30.

Ce fotbaliști legitimează Dinamo pentru Superliga 2023-2024

Plățile către foștii jucători fiind efectuate, rămânea doar ca forul mondial să confirme achitarea datoriilor, să ridice astfel interdicția și să anunțe FRF, ceea ce s-a întâmplat joi dimineața.

Lista plecărilor din Ștefan cel Mare

Pe rând, Dinamo a renunțat la mai mulți fotbaliști care au făcut parte din lotul de jucători care au participat în singurul sezon din istoria clubului în liga secundă.

• Alin Șerban s-a întors la Mioveni după ce i-a expirat împrumutul;

• Alin Demici la Rapid;

• Denis Oncescu a fost trimis la Concordia Chiajna, însă rămâne, până în 2025, sub contract cu Dinamo;

• În timp ce Marius Tomozei, jucător exilat la juniori în urma grevei din pauza de iarnă, s-a despărțit de echipa noastră la 30 iunie, atunci când i-a expirat înțelegerea.

Noi veniți la Dinamo

• Hakim Abdallah;

• Adnan Golubovic;

• Goncalo Gregorio;

• Denis Politic;

• Cristi Costin;

• Kevin Ciubotaru (momentan nu a fost prezentat de club).

CITESTE SI:

Burleanu vrea bere pe stadioane: ”Ar fi un element de modernitate”

Dorin Iacob, continuă disputa cu acționarii Red&White

Răzvan Zăvăleanu, reacție după amânarea planului de reorganizare. Ce spune despre demiterea lui Vlad Iacob

2 gânduri despre &8222;Decizia radicală luată de Eugen Voicu: ”La o asemenea situație nu mă așteptam”&8221;

Lasă un răspuns