Stadionul Giulești, noua ”casă” a lui Dinamo? Ultrașii rapidiști anunță o pace istorică

În etapa a zecea, Dinamo o va întâlni pe Farul, pe teren propriu, iar partida este programată vineri, de la 21:00.

evomag.ro

După mai multe declarații oferite de oficialii lui Dinamo București referitoare la starea terenului de pe stadionul ”Arcul de Triumf”. Așadar se pare că dinamoviștii au mari probleme întrucât au ”ușile închise” pe cocheta arenă de pe lângă mănăstirea Cașin.

Motivul? Echipa națională de fotbal feminin o va întâlni pe Finlanda, în Nations League, iar partida se va desfășura pe ”Arcul de Triumf” marți, de la 19:00. Chiar dacă sunt două zile între cele două partide, există un proces necesar pentru refacerea gazonului, astfel că dinamoviștii sunt nevoiți să își găsească o nouă ”casă”.

În caz contrar, Dinamo riscă să piardă partida cu Farul la ”masa verde”, deoarece șansele amânării sunt aproape nule.

Dinamo, pe Giulești? Fanii Rapidului nu sunt împotrivă: “Și ei ne-au primit”

Fără stadion cu 4 zile înainte de meciul cu Farul Constanța, Dinamo ar fi primită cu brațele deschise pe arena rivalei din capitală.

Anunțul a fost făcut de liderul galeriei din Giulești, Liviu Ungurean, care a spus că, din punctul de vedere al suporterilor rapidiști, ei nu ar fi împotriva închirierii stadionului echipei Dinamo.

Cel poreclit “Bocciu” amintește că Dinamo București a fost la rândul ei amabilă cu Rapid, în urmă cu mai mulți ani.

“Nu trebuie să mă întrebați pe mine, nu galeria dictează în Giulești. Totuși, dacă ni s-ar cere o părere, noi n-am avea nimic împotriva.

Și ei ne-au primit, când jucam la Liga 4, să jucăm în Ștefan cel Mare. Nu cred că am putea noi să le punem piedică. Clubul Sportiv sau cine manageriază stadionul se ocupă, ei decid”, a spus Liviu Ungurean.

Ovidiu Burcă: ”Avem stadioane frumoase, dar nu știm să întreținem gazonul!”

Recent, după meciul cu Petrolul, scor 1-1, Ovidiu Burcă s-a declarat nemulțumit de starea gazonului de pe ”Arcul de Triumf”.

”Trebuia să ne adaptăm puțin jocul. Am făcut o eroare pe care noi nu o facem. Dar e greu. Am pregătit meciul pentru un joc direct. Din păcate, avem automatisme pe care le-am format în timp. Nu prea a fost prea mult fotbal. A fost o încercare a jucătorilor de a se ține în echilibru.

Au fost foarte multe greșeli de ambele părți. Le-am spus jucătorilor să își adapteze crampoanele pentru această suprafață. Se întâmplă. Asta e situația. Am încercat să schimbăm multe azi.

Rămân cu un gust amar să văd cea mai bună suprafață de teren din România să fie cea mai…

Credeți că ne întreabă cineva că nu corespund standardele? Avem stadioane frumoase, dar nu știm să întreținem gazonul. Fiecare stadion avea un îngrijitor. Ei trăiau acolo, îngrijeau iarba, vorbeau cu ea. Acum avem fel și fel de firme și uitați ce se întâmplă”, declara Ovidiu Burcă la finalul partidei cu Petrolul.

Dinamo, fără “casă” pentru meciul cu Farul Constanța. Ce variante ar fi

Variantele pe care Dinamo le-a luat în considerare pentru meciul cu Farul au picat una după alta.

“Ilie Oană”, casa Petrolului, din informațiile iAMSport, nu ar putea să fie gazdă pentru “Câini”, “pentru că nimeni din oraș nu ar fi de acord ca Dinamo să joace la Ploiești”.

Soluțiile Giulești și Ghencea pică din start, din cauza rivalității istorice, iar arenele din Clinceni, Mioveni și Giurgiu nu există omologare pentru partide de Liga 1.

Acest impediment este însă ușor rezolvabil, fiind doar o simplă formalitate de îndeplinit din partea LPF.

Pentru stadionul din Chiajna, unul pe placul suporterilor dinamoviști, nu a existat încă o cerere pentru disputarea partidei cu Farul.

În lipsă de soluții, oficialii lui Dinamo au vorbit chiar și pentru arena din Sibiu, însă din cauză unor anumite datorii nu s-ar putea face închirierea.

Un alt aspect de menționat, cu privire la arena din Mioveni și cea din Târgoviște este că ambele echipe locale au meciuri de jucat sâmbătă de la 11:00, la puține ore după ce bucureștenii ar disputa confruntarea din Liga 1 contra celor de la Farul Constanța.

CITESTE SI:

Lucas Alves, impresionat de suporterii dinamoviști la debut său în România

RTZ, replică ironică la adresa avocatei lui Diego Fabbrini

Conducerea lui Dinamo a comis-o! Mesaj transmis de administrația ”Arcului de Triumf”

2 gânduri despre &8222;Stadionul Giulești, noua ”casă” a lui Dinamo? Ultrașii rapidiști anunță o pace istorică&8221;

Lasă un răspuns