Revenirea lui ”Il Luce” în Ștefan cel Mare, tot mai plauzibilă: ”Uşor-uşor o să găsim un numitor comun”

Mircea Lucescu (78 de ani), și-a dat demisia de la Dinamo Kiev la finalul săptămânii trecute după ce a pierdut derby-ul cu Sahtior Donetk, şi de atunci au apărut informaţii despre eventuale colaborări cu Dinamo, Rapid sau chiar şi UTA.

Aflată într-o situație critică, Dinamo a demarat discuțiile pentru a-l convinge pe ”Il Luce”, care este liber de contract să revină alături de formația cu care s-a identificat atât ca jucător, cât și ca antrenor.

Dinamo îl aşteaptă pe Mircea Lucescu la negocieri

Dinamo București și Mircea Lucescu nu au intrat încă în contact, dar Andrei Nicolescu susţine că echipa noastră şi-ar dori ca ”Il Luce” să ajute la salvarea clubului.

“Sunt unul dintre pionii principali ai discuţiilor. De aia v-am spus când mă întrebaţi de vreo veste bună şi vă refereaţi la un mare om de fotbal, pe care toată lumea îl ofertează acum.

Sunt discuţii şi uşor-uşor o să găsim un numitor comun. Dar până nu vom găsi ceva concret să venim în faţa dumneavoastră… eu sunt prea mic să vorbesc despre domnul Mircea Lucescu. Noi ne facem temele şi dacă va fi ceva de anunţat, o vom face cu mare bucurie. Nu pot eu să discut asemenea lucruri.

Nu sunt doar eu care discută sau decide, dar nu pot să dau detalii. Evident că n-am avea nimic împotrivă ca domnul Lucescu să şi investească. Deocamdată suntem în stadii incipiente.

Nu îmi permit să vorbesc despre o legendă ca Mircea Lucescu. Cum aş putea să spun că îmi dau acceptul sau nu ca el să vină?”, a anunțat Andrei Nicolescu.

Mircea Lucescu, de șapte ori campion cu Dinamo, ca jucător

Extremă dreaptă de profesie, Lucescu a debutat pentru Dinamo la 18 ani, în 1963, dar a fost împrumutat la Ştiinţa Bucureşti după doar trei apariţii în două sezoane.

”Il Luce” a revenit în Ştefan cel Mare în 1967 şi a cucerit şapte titluri de campion alături de dinamovişti (1964, 1965, 1971, 1973, 1975, 1977, 1980), plus o cupă a României (1968).

În 14 ani, alături de Dinamo, Lucescu senior a bifat 57 de goluri în 250 de partide în prima divizie şi 15 apariţii în cupele europene.

În vară, Dinamo și Dinamo Kiev au jucat un amical, în Austria, încheiat 4-1 pentru echipa ucraineană. “Il Luce” le-a ținut atunci un discurs dinamoviștilor, chiar pe teren.

Prima decizie luată de Mircea Lucescu: “Mă întorc acasă!”

“Dacă sănătatea îmi va permite să continui, voi continua. Fără fotbal, pentru mine nu e viață. Nu s-au gândit (n.r.- cei de la Dinamo Kiev) niciun moment că pot să mă retrag. Toată lumea regretă că am luat această decizie. Mă întorc acasă, să văd cum mă simt. Am nepoți, am strănepoți. Pentru o perioadă, apoi mintea mea va zbura spre fotbal.

Totul depinde de sănătate. Voi vedea pe parcurs ce se va întâmpla. În momentul în care voi spune asta (n.r.- că se retrage), înseamnă că viața mea se va sfârși. Încerc să mă gândesc că nu e încă sfârșitul. Toți oamenii ajunși la vârsta mea trebuie să gândească pozitiv, că pot ajuta în continuare. Eu nu mă simt bătrân. Încă nu mă îngropați!”, a spus Mircea Lucescu.

De-a lungul carierei sale de tehnician, Lucescu a antrenat echipa națională a Turciei, Zenit, Șahtior Donețk, Beșiktaș, Galatasaray, Rapid, Inter, Reggiana, Brescia, AC Pisa, Dinamo, echipa națională a României și Corvinul Hunedoara.

CITESTE SI:

Video I Ioan Andone: ”Dinamo a pierdut nemeritat”

Andrei Nicolescu reacționează după eșecul cu UTA Arad

Anunțul momentului: ”Nu e târziu să mă implic financiar la Dinamo”

Lasă un răspuns