Fanii revin pe stadioane! Comitetul de Urgenţă al FRF a aprobat noul protocol

Ministerul Sportului a anunţat că spectatorii se întorc pe stadioane. Accesul acestora se vor face în intervalul 05.00 – 21.00, conform unei hotărâri care a fost adoptată în şedinţa de Guvern de vineri, a anunţat Ministerul Sportului.

Odată cu această decizi și Federaţiei Române de Fotbal a aprobat modificarea Protocolului de desfășurare a competițiilor.

“Decizia a fost luată în conformitate cu propunerile din cuprinsul Hotărârii CNSU nr. 105 din 19.11.2021, aprobate prin Hotărârea de Guvern nr. 1238 din 26.11.2021”, notează frf.ro.

Ministerul Sportului a emis un comunicat prin care anunţă că persoanele vaccinate, precum şi cele care au trecut prin boală şi se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 vor avea acces la competiţiile sportive care vor avea loc în aer liber. Totul se va face în limita a 30% din capacitatea maximă a spaţiului.

”În protocol sunt specificate procedurile în pregătirea şi desfăşurarea meciurilor, cerinţele pentru igienă, procedurile de siguranţă şi de limitare a accesului spectatorilor, procedurile în cazul depistării unui caz suspect, precum şi sancţiunile în cazul încălcărilor.

De asemenea, în protocol menţionează că, în situaţia stadioanelor cu tribune acoperite şi acolo unde infrastuctura o permite (în sensul de a exista o poartă de acces spre gazon între băncile de rezerve), clubul organizator poate să stabilească, cu acordul delegatului de joc, în spatele fiecărei bănci de rezerve (în tribună) un spaţiu tehnic, strict delimitat, de minim 25 metri pătraţi, cu locuri/scaune, ce va fi folosit atât de jucătorii/antrenorii/membrii staff de pe banca de rezerve.

Guvernul României a adoptat, vineri, o hotărâre conform căreia spectatorii vor putea reveni în tribune la competiţiile sportive. Competiţiile se vor putea desfăşura cu spectatori în tribune, în limita a 30% din capacitatea maximă a spaţiului, atât în spaţii închise, cât şi deschise.

Participarea la aceste activităţi este permisă doar pentru persoanele care deţin certificat verde, respectiv sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

Accesul spectatorilor în tribune este permis doar în intervalul orar 05:00 – 21:00”, se arată în comunicatul de presă.

Lasă un răspuns