David Popovici a uimit din NOU! Prima reacție a supercampionului nostru

David Popovici (17 ani) este imaginea sportului românesc din acest moment după ce a cucerit două medalii de aur la Campionatul Mondial de Natație din Budapesta, la proba de 200 de metri liber și cea de 100 de metri liber.

În proba de miercuri, cea de 100 de metri liber, Popovici a obținut un timp de 47:58.00, învingându-l pe Maxime Grousset în ultimii metri ai cursei.

Dinamovistul a declarat la finalul cursei că nu s-a pregătit în mod deosebit pentru Campionatul Mondial de Natație din Budapesta. Campionul mondial de doar 17 ani a mărturisit că este surprins de performanța sa remarcabilă și speră că a făcut milioane de români fericiți.

David Popovici a vorbit și despre porecla primită, ”Racheta Românească”, despre care spune că vine din partea unchiului său. Sportivul speră că această poreclă să îi inspire și pe ceilalți să ajungă la performanțele sale.

”Sincer, m-am bucurat că s-a terminat. Am terminat concursul cu stil. Ce pot să spun este că mă bucur că lumea m-a urmărit. Sper că milioane de români m-au susținut și sper că v-am făcut pe toți mândri.

Urmează un sezon competițional încărcat, dar pe care abia îl aștept. Apoi, urmează puțină pauză, reveneală să spun așa și voi reflecta la ce s-a întâmplat.

Nu a fost un concurs la care m-am pregătit foarte tare, asta mă face și mai optimist. Aș minți dacă aș spune că nu am fost într-o formă bună. Am fost într-o formă bună, doar că nu știam. Este un lucru bun că mă pot surprinde în continuare.

Înotul este un sport foarte sănătos. Susțin orice sport. Am mai spus-o, sportul este cel mai bun ambasador. O societate educată în acest sens, este o societate sănătoasă.

Porecla ’racheta românească’ a venit de la unchiul meu care mai comentează pe la postări. Dacă această poreclă reușește să inspire lumea, mă bucur. Popovici este un puști care înoată repede, sunt un om banal”, a declarat David Popovici pentru TVR.

Clasamentul final în proba de 100 de metri liber

DAVID POPOVICI 47:58.00

Maxime Grousset 47:64.00

Joshua Liendo Edwards 47:71.00

Zhanle Pan 47:79.00

Brooks Curry 48:00.00

Nandor Nemeth 48:13.00

Lewis Edward Burras 48:23.00

Alessandro Miressi 48:31.00

CITESTE SI:

Decizie luată de CS Dinamo în cazul Dănuț Lupu: ”Condamnăm orice ce astfel de activități”

Situația fotbalistului cu cel mai mare salariu de la Dinamo: ”Mai am un an de contract”

Părăsitul, amenință clubul: ”Voi depune memoriu”

3 gânduri despre &8222;David Popovici a uimit din NOU! Prima reacție a supercampionului nostru&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s