Handbal I ”Dulăii” sunt încrezători după aflarea adversarelor din Liga Campionilor: ”Îmi place să joc împotriva lor și mai ales să îi batem!”

Dinamo Bucureşti, campioana României, a fost repartizată în Grupa A a Ligii Campionilor la handbal masculin, alături de echipe puternice din Europa.

Handbaliștii noștri au tras primele concluzii, după tragerea la sorți a grupelor EHF Champions League. Campionii României sunt motivați și nerăbdători să se dueleze cu marile forte ale continentului.

Căpitanul nostru, Valentin Ghionea a analizat șansele echipei noastre și este de părere că avem parte de o grupă mai accesibilă față de cea din ediția trecută din Liga Campionilor.

”La prima vedere, pare o grupă accesibilă în comparație cu grupa de anul trecut, dar nu e deloc așa. Sunt echipe puternice, iar totul se joacă pe teren. Sunt șanse puțin mai mari decât anul trecut să ieșim din grupe, iar noi o vom lua meci cu meci”, a declarat Valentin Ghionea pentru pagina oficiala de facebook, CS Dinamo handbal.

Interul stânga croat Ante Kuduz, este nerăbdător să înceapă competiția, atât cea internă cât și externă. ”Dulăul” a vorbit și despre viitorul duel cu echipa campioană din țara sa natală, HC Zagreb.

”Abia așteptăm să începem sezonul, să demonstrăm că suntem buni, că suntem o echipă care merita să joace în Champions League. Suntem într-o grupă bună, vor fi meciuri spectaculoase, iar cu ”câinii roșii” alături vom încerca lucruri mărețe. Referitor la HC Zagreb, îmi place să joc împotriva lor și mai ales să îi batem!”, a spus Ante Kuduz, despre grupa A a CL.

Componenţa grupelor:

GRUPA A

 1. Paris Saint-Germain Handball
 2. SC Magdeburg
 3. GOG
 4.  Porto
 5.  DINAMO BUCURESTI
 6. Telekom Veszprém HC
 7.  Wisla Plock
 8.   HC PPD Zagreb

GRUPA B

 1.  Pick Szeged
 2.  Barça
 3. RK Celje Pivovarna Laško
 4. Lomza Industria Kielce
 5. THW Kiel
 6.  HBC Nantes
 7.   Elverum Håndball
 8.  Aalborg

Dinamo va fi în grupă  grea, cu PSG și Magdeburg, campioanele din Germania și Franța. GOG este campioană în Danemarca, un campionat foarte puternic. Porto este campioana Portugaliei, adversară și în sezonul precedent. Dinamo a învins în Portugalia, dar a fost învinsă în Sala Polivalentă la un gol diferență.

Veszprem este multiplă campioană a Ungariei, pe care am învins-o surprinzător la București în sezonul trecut, una din marile surprize ale competiției. Veszprem a fost prezentă în Final Four-ul de la Koln. Wisla Plock a fost o adversară de acum câteva sezoane, în formatul vechi al Champions League. Dinamo Zagreb, o echipă care evoluează an de an în Champions League, a fost ultima echipa extrasă din grupa noastră.

Însă la prima vedere pare o grupa mai accesebila, în comparație cu ce am avut în sezonul trecut. Să sperăm că vom avea parte de confirmare ale unor noi transferuri în următoarea perioadă și Dinamo să fie pregătită de competiție.

CITESTE SI:

Răzvan Zăvăleanu confirmă negocierile: ”O să aducem pe cineva alături de noi”

Răzvan Zăvăleanu îi răspunde lui Rednic, după ce a fost acuzat că a încasat o „avere” de la Dinamo

Debut cu stângul pentru ”câini”. Concluziile noii-veniților: ”Suntem în plin proces de pregătire”

3 gânduri despre &8222;Handbal I ”Dulăii” sunt încrezători după aflarea adversarelor din Liga Campionilor: ”Îmi place să joc împotriva lor și mai ales să îi batem!”&8221;

Lasă un răspuns