David Popovici, pregătit să facă spectacol la Europenele de la Otopeni: ”Sunt la noi acasă!”. Obiectivul dublului campion mondial

David Popovici participă în această săptămână (5-10 iulie) la ultimul său Campionat European de juniori, cel de la Otopeni. Într-o conferinţă de presă, dublul campion mondial a declarat că medaliile nu au reprezentat niciodată un obiectiv pentru el.

La competiţia organizată în România. înotătorul dinamovist va concura la şase probe, dintre care trei individuale şi trei de tip ştafetă. În vârstă de 17 ani, David Popovici îşi va apăra titlurile la 50 m, 100 m şi 200 m liber, la care se adaugă prezenţa în ştafetele de 4×100 m liber, 4×100 m liber (mixt) şi 4×200 m liber.

Întrebat dacă va câştiga medalii în fiecare probă în care ia startul, Popovici a repetat că nu este interesat de medalii şi îşi propune să arate cea mai bună versiune a sa în bazinul de 2.927 locuri de la Otopeni.

”Nu ştiu câte recorduri voi bate, vom vedea zilele astea. Mi-am propus să mă distrez şi să mă bucur de atmosferă, pentru că o să fie ceva inedit, în mod clar. Sunt la noi şi avem parte de publicul de acasă.

Medaliile nu au fost niciodată un obiectiv pentru mine, încă de când eram mic. Nu vor fi niciodată, cred eu. Întotdeauna e important să mă simt bine şi să încerc să devin cea mai bună versiune a mea. Dintotdeauna acestea vor rămâne obiectivele, dacă se vor schimba vreodată, s-a întâmplat ceva greşit.

Cred că singura presiune care vine şi pe care cumva o şi accept este cea de a fi un lider bun pentru echipa mea. Însă, presiune pe plan profesional nu are de ce să fie, pentru că nu o las să ajungă la mine şi ştiu până la sfârşitul zilei că singurele păreri pe care le ascult şi pe care le iau în considerare sunt ale mele, ale echipei mele şi ale părinţilor.

Mă bucur că au devenit atât de importante aceste Campionate Europene, şi mă bucur să fie atât de multă lume în tribună. În zilele următoare sunt convins că o să fim super-energizaţi de atmosfera care o să fie acolo şi aştept cu foarte mare nerăbdare să începem, să începem în forţă şi să fim uniţi pe toată perioada competiţiei, să fim o echipă şi să ne bucurăm de aceste Campionate Europene de juniori.

Eu invit spectatorii, cei care o să vină şi cei care o să urmărească în mediul online, să ne susţină pe toţi, nu numai pe mine, şi să se bucure de spectacol. Am foarte multe serii, semifinale şi finale, e un program competiţional plin şi de-abia aştept. Mă bucur că pot să am programul ăsta chiar aici la noi în ţară”, a spus David Popovici.

Cea mai strânsă luptă pentru medalii va fi la 50 m liber

”La 50 m liber aş putea spune că va fi o cursă mai strânsă, pentru că nu este cea mai bună probă a mea, dar o aştept cu mare interes, pentru că vreau să mă întrec cu cât mai mulţi’”, a recunoscut David.

David Popovici a lăudat bazinul de la Otopeni

”Apa e rapidă, nu ştiu să explic exact, adică te simţi rapid în ea. Însă sala este imensă, este impresionantă şi este un bazin foarte frumos. Şi asta înseamnă ceva venind de la mine, am văzut atât de multe bazine şi mă bucur până şi de faptul că au loc atât de mulţi oameni să vină şi să ne susţină’”, a mai spus Popovici.

David Popovici a devenit dublu campion mondial la seniori, după ce a cucerit medalia de aur la probele de 100 şi 200 de metri liber, la Campionatele Mondiale de Nataţie de la Budapesta.

De-a lungul Campionatului Mondial de Natație un singur sportiv reușise să câștige probele de 100 și 200 m liber de la aceeași ediție.

Se întâmpla în urmă cu 49 de ani, iar cel care bifa această performanță se numește Jim Montgomery (SUA – are în prezent 67 de ani). Ediția din acel an a competiției a fost găzduită de Belgrad.

Ce urmează pentru David Popovici, după medaliile de aur câștigate la CM Natație

După ce a strălucit la Budapesta, David Popovici va avea câteva zile de pauză, apoi va participa la alte trei competiții importante:

  • Campionatele Europene de juniori de la Otopeni (5-10 iulie);
  • Campionatele Europene de seniori la Roma (11-17 august);
  • Campionatele Mondialele de juniori de la Lima (30 august-4 septembrie).

CITESTE SI:

Jonathan Rodriguez părăsește ”haita”: ”N-am mai întâlnit așa ceva”

Video I Ovidiu Burcă, prima reacție despre venirea pe banca lui Dinamo

Steliano Filip s-a răzgândit: ”Da! De ce nu?”

4 gânduri despre &8222;David Popovici, pregătit să facă spectacol la Europenele de la Otopeni: ”Sunt la noi acasă!”. Obiectivul dublului campion mondial&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s