Natație I David Popovici & Co, aur pentru România!

David Popovici, Alexandru Constantinescu, Ştefan Cozma şi Patrick Sebastian Dinu, componenții echipei României la proba de ștafetă 4x100m liber din cadrul Campionatelor Europene de Natație la juniori, au cucerit medalia de aur.

Cei patru au încheiat cu un timp de 3 minute, 18 secunde și 93 de sutimi, podiumul fiind completat de Marea Britanie (3:10.01) și Italia (3:19.42).

David Popovici, finalist la 200m liber

David Popovici a obținut marți calificarea în finala probei de 200m liber din cadrul Campionatelor Europene de natație la juniori, ediția 2022.

Înotătorul dinamovist a încheiat semifinala cu al doilea timp din serie, 1 minut, 47 de secunde și 93 de sutimi. Pe prima poziție s-a clasat italianul Lorenzo Galossi (1:47:73).

Actul final se va disputa miercuri, 6 iulie, de la ora 17:00. Înotătorul va disputa și o altă finală în cadrul acestei competiții, la proba de ștafetă 4x100m liber. Echipa României în cadrul acestei probe este formată din David Popovici, Alexandru Constantinescu, Ştefan Cozma şi Patrick Sebastian Dinu.

Clasamentul integral al semifinalei la 200m liber:

Lorenzo Galossi (Italia) – 1:47:73
DAVID POPOVICI (ROMÂNIA) – 1:47:93
Daniil Pancerevas (Lituania) – 1:49:26
Evan Jones (Regatul Unit al Marii Britanii) – 1:49:80
Daniel Meszaros (Ungaria) – 1:49:82
Jacob Whittle (Regatul Unit al Marii Britanii) – 1:49:91
Jakub Walter (Polonia) – 1:50:00
Attila Kovacs (Ungaria) – 1:50:27
Alessandro Ragaini (Italia) – 1:50:32
Niko Jankovic (Croația) – 1:50:33

O altă reprezentantă a României la Campionatele Europene de Natație la juniori, Rebecca-Aimee Diaconescu, a reușit astăzi calificarea în finala probei de 50m spate. Sportiva s-a calificat cu un timp de 29 secunde și 34 de sutimi, al optulea al semifinalelor. Ultimul act se va disputa miercuri, 6 iulie.

În altă ordine de idei, David Popovici continuă să scrie istorie, atât în bazin cât și în afara lui. Înotătorul s-a implicat de curând într-o acțiune caritabilă pentru o fetiță în vârstă de numai 1 an, Raisa, care suferă de o maladie gravă. Ea a fost diagnosticată cu leucemie acută mieloidă, cancer în sânge şi măduvă osoasă, cu metastaze la ficat şi rinichi, și are nevoie de o operație de urgență care va costa 80.000 de euro. Pentru a susține cauza fetiței, Popovici a semnat un drapel al României, care a fost scos la licitație, iar suma obținută va fi direcționată spre familia Raisei.

CITESTE SI:

Dinamo, șapte mutări ratate: ”I-am avut în mână!”

Cosmin Matei, moment de sinceritate după retrogradarea lui Dinamo: ”Atunci am început să plâng”

Handbal I Raul Nantes și-a găsit echipă după despărțirea de Dinamo

3 gânduri despre &8222;Natație I David Popovici & Co, aur pentru România!&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s