Dorin Șerdean, detalii despre tratativele avute cu One Towers

Dorin Șerdean până în data de 24 octombrie, este acționar majoritar al lui Dinamo.

Acesta a primit o veste cruntă din partea asociației socios ”Doar Dinamo București”, prin care va pierde majoritatea acțiunilor deținute la clubul nostru prin firma Lotus.

Mai exact, pe data de 24 octombrie. Atunci, Tribunalul București va da verdictul în speța ce privește adoptarea noului plan de reorganizare judiciară a clubului din Ștefan cel Mare. Dacă acest plan va fi aprobat, atunci Asociația Peluza Cătălin Hîldan, cea care a fondat și cea care controlează programul DDB, va deveni acționar majoritar la Dinamo, cu peste 99% din acțiuni.

Astfel, Dorin Șerdean va mai rămâne cu un procent infim de acțiuni, de sub 1%. De asemenea, se va micșora capitalul social al clubului prin reducerea valorii unei acțiuni, de la 100 de lei la 0.22.

Printr-o intervenție telefonică la PlaySport Live, Dorin Șerdean a afirmat că a ajuns la o înțelegere cu reprezentații firmei One Towers, care a fost interesată de achiziționarea pachetului majoritar de acțiuni al acestuia.

Șerdean chiar a spus că el a semnat contractul respectiv. În cele din urmă, totul a picat pentru că el a solicitat garanții bancare în valoare de două milioane de euro, dar și pentru că banii pe care ar fi urmat el să îi încaseze în urma tranzacției ar fi fost condiționați de niște obiective catalogate de el drept nerealiste.

De menționat faptul că Șerdean a explicat că nu a negociat niciodată direct cu reprezentanții celor de la One, ci oferta i-ar fi fost prezentată de către administratorul special Vlad Iacob. În plus, prietenul lui Pablo Cortacero susține că de fapt nu ar fi fost vorba de One Towers, ci firma aceasta ar fi fost doar un ”paravan” pentru altcineva.

”Am semnat contract. One mi-a propus ceva, eu am aflat că mi se propune să vând din presă. Dar eu am semnat contractul după două zile. Sunați-i pe cei de la One, să spună dacă ne-am întâlnit. Eu am semnat contractul. Eu am semnat propuenerea de contract cu ei miercuri, 31 august. (n.r. Care erau condițiile) Ce s-a vorbit în presă, vânzarea acțiunilor Lotus în așa fel încât să fie acoperit procentul, noul acționar să dețină de 66,66 % din acțiuni. Au fost prevăzute toate aceste lucruri.

S-a vorbit despre suma aia de 400.000 de euro. Mi s-a oferit inițial 50.000 de euro, după s-a ajuns la 100.000 de euro, după negocieri. 100.000 la câștigarea campionatului, 50.000 la câștigarea Cupei României, dacă întrăm în play-off. Toate prostiile astea, de parcă jucam eu pe teren, dar le-am acceptat pe toate ca să fie bine pentru Dinamo.

Am solicitat ca acest cumpărător să pună jos pentru Dinamo 2 milioane de euro sub forma unei garanții bancare pentru ca Dinamo să nu moară. Nu cred că a fost One Tower cumpărătorul. Cumpărătorii erau alții, într-un cabinet de avocatură s-au strâns niște oameni. Eu nu m-am întâlnit în viața mea cu nimeni de la One. Lucra cu familia Iacob cabinetul de avocatură. Eu l-am semnat (n.r. contractul).

Dacă exista o chestie similară acum doi ani (n.r. Când a venit Cortacero la Dinamo) nu se ajungea la circul ăsta. Este o sumă importantă pentru oricine. Nimeni nu vrea să piardă două milioane de euro. Suma aia este suficientă ca să ajungem la finalul campionatului, asta a fost și logica. Are logică ce spun și este legat totul. De ce să cer două milioane pentru Lotus?”, le-a spus Dorin Șerdean prietenilor noștri de la playsport.ro.

De asemenea, Dorin Șerdean le-a transmis și un mesaj optimist fanilor lui Dinamo. El a spus că există soluții pentru salvarea clubului alb-roșu, care cu siguranță nu va falimenta.

”Soluții financiare au existat și există și azi, atât pot să vă spun. Doar să se și vrea să fie aplicate. (Fanii) Să aibă încredere că Dinamo nu va muri”, a mai spus omul de afaceri”, a mai spus Șerdean la PlaySport Live.

CITESTE SI:

Video I Dorin Șerdean contestă ultima mișcare a fanilor de al îndepărta din Ștefan cel Mare

Video I Vlad Iacob în poziția de administrator special singura variantă agreată de toți acționarii

Când ar putea să evolueze Dinamo pe Arcul de Triumf? Răspunsul lui Alin Petrache

3 gânduri despre &8222;Dorin Șerdean, detalii despre tratativele avute cu One Towers&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s