Video I Reacția lui David Popovici după ce a câștigat prima medalie la CN în bazin scurt: ”Îmi place să concurez în fața spectatorilor români”

David Popovici (18 ani), multiplu medaliat cu aur la Campionatele Mondiale și Europene de natație, a câștigat joi proba de 100 de metri liber din cadrul Campionatului Naţional în bazin scurt (25 metri) de la Otopeni.

David Popovici, legitimat la CS Dinamo, a fost cronometrat cu 46.62 secunde, record național la această categorie.

Pe locul doi s-a clasat Andrei Ungur (CSM Braşov), cu timpul 48.42, iar pe trei a terminat Patrick Sebastian Dinu (CS Farul Constanţa), cu timpul 48.62.

David Popovici va mai concura la trei probe: vineri, 11 noiembrie – 200 liber; sâmbătă, 12 noiembrie – 100 mixt; duminică, 13 noiembrie – 400 liber.

Pentru David Popovici, Campionatul Național în bazin scurt reprezintă o ultimă verificare înaintea Mondialelor în bazin scurt de luna viitoare, din Australia (13-18 decembrie, la Melbourne).

“Nu știu al câtelea titlu național e. Sunt multe, cu siguranță, acum am adăugat încă unul. Am amintiri foarte frumoase despre bazinul de aici. Îmi place să concurez aici, în fața spectatorilor români. Îmi place că am ocazia să câștig mai multă experiență în bazin scurt.

Acest record înseamnă destul de mult față de altele pe care le am, pentru că era al lui Robert Glință. Țin minte că atunci când l-a stabilit, mi-a spus că-l face special pentru a fi în fața mea. A zis “Știu că nu o să dureze extrem de mult, dar vreau să-l am!”. Și l-a avut, acum mi l-a pasat.

Mai am destul de mult până la recordul mondial în bazin scurt, este cu totul altă mâncare de pește. De asta am venit aici, de asta merg la Mondialele în bazin scurt de luna următoare, să învăț să concurez, să mă lupt într-un bazin foarte diferit.

E foarte diferit de cel normal, înjumătățit, de două ori mai multe întoarceri. E o competiție pentru cei mai explozivi, dinamici, forțoși. Învăț, încă sunt la început.

La Mondialele de luna următoare merg pentru a învăța. Nu am obiective de timp sau de loc. Dacă prind finale, foarte bine. Dacă iau medalii, și mai bine, dar nu-mi propun asta neapărat. Merg să învăț de la cei mai buni decât mine în bazin scurt, să fiu și eu mai bun și la un moment dat să mă pot întrece cu ei.

Îmi propun să iau toate medaliile aici, pentru că e un concurs mai ușor decât Mondialele ce vor urma”, a spus David Popovici.

David Popovici a cucerit 13 medalii în 2022

 • Aur la Campionatul Mondial de seniori – 100 m liber
 • Aur la Campionatul Mondial de seniori – 200 m liber
 • Aur la Campionatul European de juniori – 50 m liber
 • Aur la Campionatul European de juniori – 100 m liber
 • Aur la Campionatul European de juniori – 200 m liber
 • Aur la Campionatul European de juniori – 4×100 m liber
 • Argint la Campionatul European de juniori – 4×100 m liber mixt
 • Aur la Campionatul European de seniori – 100 m liber
 • Aur la Campionatul European de seniori – 200 m liber
 • Aur la Campionatul Mondial de juniori – 100 m liber
 • Aur la Campionatul Mondial de juniori – 200 m liber
 • Aur la Campionatul Mondial de juniori – 4×100 m liber
 • Argint la Campionatul Mondial de juniori – 4×100 m liber mixt

CITESTE SI:

Video I Cresc speranțele la Dinamo! Oficial al clubului anunță că a găsit investitori

Video I Vlad Iacob intervine cu noi detalii din scandalul pagubelor de pe Arcul de Triumf: ”Lucrurile au fost exagerate!”

Ionuț Negoiță și-a aflat decizia finală în procesul de bancrută frauduloasă

3 gânduri despre &8222;Video I Reacția lui David Popovici după ce a câștigat prima medalie la CN în bazin scurt: ”Îmi place să concurez în fața spectatorilor români”&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s