Ovidiu Burcă este optimist. Ce spune despre situația de la Dinamo

Dinamo se pregătește de startul pregătirilor din pauza competițională de iarnă.

”Câinii” și-au revenit din punct de vedere sportiv și sunt implicați în lupta pentru play-off în Liga 2, însă din punct de vedere financiar, clubul întâmpină probleme serioase.

Ovidiu Burcă este un om optimist și nu renunță, chiar dacă situația este destul de grea în momentul de față. Antrenorul lui Dinamo recunoaște faptul că sunt probleme la echipă, dar spune că Dinamo va lupta în continuare și se va găsi o soluție.

”Deși sunt niște probleme, întârzieri salariale, noi vom rezista, majoritatea celor care am venit la Dinamo nu am venit pentru aspectul material, am făcut din cu totul alte motive. Toată lumea și-a pus încrederea că va trece planul de reorganizare, nu a trecut, dacă ar fi trecut, erau tăiate datoriile, devenea un proiect interesant pentru cei care ar fi dorit să investească la Dinamo.

Există pași și se lucrează, în perioada următoare vor ajunge la un numitor comun. Atât Vlad, și Zăvăleanu, au făcut sacrificii, au dat bani, Vlad nu are salariu, nu văd de ce nu s-ar înțelege pentru binele lui Dinamo.

Noi, pe partea sportivă, cred că o să rezistăm. Este complicată situația pentru că nu există un acționar majoritar. De foarte mulți ani au făcut suporterii eforturi. Sunt mai puțini față de anii trecuți, pe undeva firesc, după toate problemele apărute, retrogradarea.

Sunt niște întârzieri, normale în fotbalul românesc. O lună și ceva de întârzieri. Noi o să rezistăm, pentru că majoritatea celor care am venit la Dinamo acum nu am făcut-o pentru aspectul material. Eu sunt convins că se va găsi o soluție”, a spus Ovidiu Burcă la Fotbal Club de la Digisport.

Venirea unor investitori este încă posibilă în opinia tehnicianului, care se bazează pe construirea noului stadion din Ștefan cel Mare. Tehnicianul lui Dinamo a vorbit și despre datoriile exacte pe care le-ar avea clubul dacă s-ar aproba noul plan de reorganizare, cel care a fost respins de judecătorul sindic, decizia constestată de Răzvan Zăvăleanu și RTZ în instanță.

”Toată lumea spune că ar trebui să închidem Dinamo ăsta, oamenii aia tot vor veni să îți ceară banii, vin datoriile din urmă. Au fost mulți care au spus că ar fi bine să lăsăm Dinamo asta să moară, nu e nimic mai fals! Continuitatea sportivă este aici, e un lucru important, ați văzut la Craiova, la Rapid, a fost perioada în care nu au avut activitate, aici nimeni nu poate să spună vreodată că acesta nu este Dinamo.

Există aceste datorii care vor veni indiferent. Să iei de la zero cu o societate nouă, câți bani trebuie să cheltuiești, nu este o soluție viabilă.

Dinamo stârnește încă interes, dacă înțelegi că este un business atipic, poate fi un proiect interesant. În 3 ani de zile va avea un stadion nou, ce ar fi trebuit să se întâmple mai devreme. Cei care validează proiectul, suporterii sunt aici.

Toată lumea a spus că este un dezastru că Dinamo a retrogradat, este un moment zero, este un moment de regenerare. Toți trebuie să salvăm Dinamo, dacă acest Dinamo va dispărea, pentru mulți Dinamo va dispărea cu totul.

Eu mi-am permis să trag un semnal de alarmă, nu m-am certat cu Vlad Iacob, alături de jucători eu am pornit la un drum, am văzut un progres, am văzut meciuri în care și-au dorit foarte mult, sunt atașați de ce fac zi de zi. Mă simt responsabil să trag un semnal de alarmă, am fost trist să știu că vin sărbătorile că unii dintre ei depind de acele salarii.

Avem DDB în spatele nostru, atâta timp cât ei ne susțin, vom rezista. Lucrurile nu au intrat într-o perioadă atât de grea, noi nu am avut lipsuri în primele luni. Eu simt că lucrurile se vor rezolva.

Nu cred că își vor depune memorii din jucătorii actuali, nu pot să garantez 100%, am avut discuții cu toții, înainte să plece acasă de sărbători, am discutat și acum când ne-am revăzut”, a mai spus Ovidiu Burcă.

Dezmințire după informațiile apărute în presă

La începutul acestei săptămâni, a apărut o informație conform căreia Ovidiu Burcă ar dori să plece de la Dinamo.

Conform fanatik.ro, Ovidiu Burcă și administratorul Vlad Iacob au avut o discuție dură și lungă la Săftica. Ovidiu Burcă a pus cărțile pe masă transmițând că e dispus să plece dacă nu se rezolvă nimic din lucrurile promise.

Însă informația nu este adevărată și a apărut o dezmințire din partea antrenorului principal, dar și a lui Vlad Iacob:

”PRECIZĂRI

În privința informațiilor apărute în spațiul public, cu privire la presupuse tensiuni între Ovidiu Burca și Vlad Iacob și cu privire la strategia clubului, cei doi oficiali precizează următoarele.

Vlad Iacob: “Dezaprob total informațiile conform cărora exista disensiuni între mine și Ovidiu Burcă. Acest gen de manipulare și dezinformare este împotriva clubului Dinamo. În privința divergentelor de opinie privind strategia pe care clubul Dinamo va trebui sa o abordeze în următoarele zile, precizez faptul că nu exista un război între mine și Răzvan Zavăleanu și că voi conlucra cu DDB și cu Administratorul Judiciar pentru a găsi cele mai bune soluții pentru salvarea clubului.”

Ovidiu Burcă: “Dezmint categoric informațiile conform cărora ar exista o ruptură între mine și Vlad Iacob. Nu a existat nicio discuție aprinsa între mine și acesta și nu exista disensiuni între noi. Comunicarea dintre noi este excelenta și lucram împreună foarte bine, în ciuda problemelor clubului. Am o relație bună cu toți cei implicați azi la Dinamo și sper să se găsească cât mai repede cea mai bună soluție pentru viitorul clubului.”

Dinamo a stabilit programul de pregătire din 2023

Dinamo este una dintre echipele din Liga 2 care și-au oprit vacanța de iarnă.

Dinamo se bate la play-off!

În 2023, Dinamo va juca două meciuri ”acasă”, cu ultimele două clasate, Unirea Constanța și Politehnica Timișoara, și un singur meci în deplasare, cu CSC 1599 Șelimbăr, unde antrenor este Claudiu Niculescu.

Dinamo are 24 de puncte și este la un singur punct distanță de următoarea clasată, Csikszereda Miercurea Ciuc. Gloria Buzău este pe locul șase, cu 26 de puncte, iar Unirea Dej ocupă locul cinci, cu 27 de puncte și fără victorie în ultimele cinci etape.

Iată, mai jos, adversarii dinamoviștilor în perioada de pregătire:

21 ianuarie: CS Păulești;
25 ianuarie: CSO Plopeni;
28 ianuarie: Progresul Spartac;
1 februarie: CSM Slatina;

4 februarie: Gloria Buzău;
8 februarie: Muscelul Câmpulung Elite;
10 februarie: Unirea Slobozia;
11 februarie: Farul Constanța;
18 februarie: FC Brașov.

Dinamo, a ales Săftica și Buftea

De mâine vor începe antrenamentele, dar Ovidiu Burcă a explicat de ce preferă ca antrenamentele să nu se desfășoare în baza de pregătire de la Săftica:

”Vom rămâne pe plan local, vom rămâne la Săftica. Începând de săptămâna această vor veni și ploi, e diferență între temperaturile dintre noapte și zi. Tot ce am făcut, să dăm cu îngrășământ pe teren, am distruge total gazonul dacă am face antrenamente la Săftica. Va fi îngheț în primele ore ale dimineții, varianta cea mai viabilă este să facem pe teren sintetic.

Am discutat pentru Buftea, antrenamentele tehnico-tactice vor fi la Buftea, partidele amicale încercăm să le facem pe terenuri sintetice. La Buftea este un teren de nouă generație, de bună calitate. La volumul de antrenamente din această perioadă, suprafața de teren este foarte importantă. Nu este bine să schimbi suprafețele de teren, orice schimbare deasă, poate să aducă accidentări dese, cum ar fi tendinita”, a explicat Ovidiu Burcă.

CITESTE SI:

Șansele lui Dinamo pentru a scăpa de interdicția la transferuri. Ultimele detalii oferite de club

Vali Lazăr și-a găsit echipă, la două luni după ce a fost dat afară de la Dinamo

Video I Vlad Iacob, despre colaborarea cu Răzvan Zăvăleanu: ”Nu am intervenit niciodată peste domnul Zăvăleanu”

3 gânduri despre &8222;Ovidiu Burcă este optimist. Ce spune despre situația de la Dinamo&8221;

Lasă un răspuns