Funcția necesară din cadrul clubului anunțată de Dinamo: ”E foarte important în cadrul lotului”

Andrei Nicolescu și Eugen Gheorghe Voicu sunt noii acționari majoritari de la Dinamo, de la 24 februarie, deţinând în acest moment 80,7758% din acţiuni.

Andrei Nicolescu, noul președinte al lui Dinamo, anunță că se dorește numirea unui director sportiv și explică ce calități ar trebui să aibă acesta și ce obiective îi va trasa conducerea.

”Ne dorim un director sportiv, cel mai târziu la începutul stagiunii viitoare îl vom avea. Cu el vom creiona o strategie pe următorii 3 ani. Vrem ca Dinamo să producă fotbal, jucători care să se integreze în mentalitatea noastră. Să aibă școală teoretică, să fi făcut cursuri care să-l aducă la capacitatea de organiza aceste lucruri.

Vrem să fie și o persoană cu carismă, e foarte important în cadrul lotului. De obicei acesta lucru era singurul substitut pentru directorul sportiv: venea cineva care avea carismă, stătea cu băieții, făcea un pic de atmosferă și cam asta era tot. Dacă erau rezultate, și directorul sportiv era foarte bun, dacă nu, era prost. Fără să avem analiza din spate a ceea ce face el.

Noi ne dorim ca directorul sportiv să implementeze alături de antrenor o tipologie, să poată să ducă fiecare jucător în parte în trendul lui maxim de dezvoltare, cu metodele lui, să dea un feedback lunar, să trasăm împreună niște criterii. Ne-am uitat și la echipele de afară, dar nu se pot aplica 100% în România.

În România e tendința că, dacă a fost fotbalist mare, poate fi și conducător. Dar nu e reală. Încercăm să ne uităm la alte caracteristici. Dacă cineva care a jucat fotbal de performanță poate îndeplini și aceste caracteristici e extraordinar, dar de obicei nu se întâmplă așa.

În acest moment am o discuție clară și concretă cu cineva să devină directorul Academiei. Eu cred că Dinamo va arăta altfel din sezonul următor, la acest nivel. Va fi organizată ca echipa mare. Și echipa a doua e absolut necesară pentru dezvoltarea unui club puternic, care să aibă o bază proprie de copii și juniori”, a declarat Nicolescu în cadrul emisiunii dedicate suporterilor dinamoviști ”Dinamo 7/9” de la playsport.ro.

Calcule pentru play-off

Dinamo se află la doar un pas de calificarea în play-off-ul Ligii a 2-a, asta după ce la un moment dat părea departe de îndeplinirea acestui obiectiv.

Sezonul regulat al ligii secunde este aproape de final, iar ultima rundă se anunță a fi una de totul sau nimic pentru mai multe echipe.

Marți seară, a luat sfârșit etapă cu numărul 18 a ligii secunde cu un meci care ne interesa în mod direct, duelul între Gloria Buzău și Unirea Slobozia.

Gloria Buzău avea mare nevoie de victorie pentru a rămâne în zona de play-off, în vreme ce Unirea Slobozia se mulțumea și cu un rezultat de egalitate. Buzoienii au început în forță și au deschis scorul repede și în minutul 17 aveau deja 2-0. Până la pauză s-a făcut 3-0 și Unirea Slobozia nu a putut decât să reducă din diferență până la final. Surprinzator nu este faptul ca Gloria Buzau a invins, dar modul in care Unirea Slobozia a cedat un duel decisiv.

După acest rezultat, ultimele trei „bilete” se vor da în urma rezultatelor din etapa cu numărul 19.

Unirea Dej, Dinamo și Gloria Buzău pornesc cu prima șansă și dacă iau toate cele 3 puncte vor avea accesul garantat în play-off. Un pas greșit este așteptat de Unirea Slobozia și Concordia Chiajna.

Gloria Buzău are meci cu Minaur Baia Mare, rămasă fără Mihai Iosif, care și-a dat demisia.

Cei de la Slobozia se vor duela cu trupa lui Dan Alexa, FC Brașov, cea care a sperat și ea la play-off, în timp ce Unirea Dej va juca în deplasare, la CSM Slatina, formație care de asemenea s-a dovedit a fi incomodă pe parcursul sezonului ligii secunde.

Cum se face departajarea

Primul criteriu de departajare al echipelor este rezultatul direct, urmat apoi de golaverajul general mai bun și de numărul mai mare de goluri marcate.

„Articolul 27 – Clasamente” din ROAF este cel care determină modul de departajare al echipelor:

„punctul 3” – Dacă două sau mai multe echipe acumulează acelaşi număr de puncte după ce au jucat toate meciurile programate în campionat/sezonul regular, clasamentul se va stabili pe baza aplicării, în ordine, a următoarelor criterii:

  • a) Numărul mai mare de puncte obţinute în jocurile directe disputate între echipele aflate la egalitate de puncte;
  • b) golaverajul mai bun în jocurile directe;
  • c) numărul mai mare de goluri marcate în jocurile directe;
  • d) numărul mai mare de goluri marcate în deplasare în jocurile directe;
  • e) golaverajul general mai bun (diferenţa între golurile marcate şi primite în toate
  • jocurile din campionat);
  • f) numărul mai mare de goluri marcate în toate jocurile de campionat;

„punctul 4” – Dacă şi după aplicarea acestor criterii egalitatea se menţine, se vor disputa jocuri de baraj pentru a se stabili câştigătoarea titlului, promovarea, retrogradarea sau participarea în competiţiile europene.

CITESTE SI:

Noul președinte a lui Dinamo a explicat politica transferurilor în acest sezon: ”Fanii să înțeleagă”

Video I Andrei Nicolescu, recunoaște că a fost impresionat de Burcă

FABULOS! Reacţia lui Răzvan Burleanu în cazul fotbalistului-parior din Superligă

5 gânduri despre &8222;Funcția necesară din cadrul clubului anunțată de Dinamo: ”E foarte important în cadrul lotului”&8221;

Lasă un răspuns