Handbal I România și-a luat revanșa!

România obține o victorie importantă în cursa pentru calificarea la Campionatul European din 2024. Naționala antrenată de Xavi Pascual n-a avut emoții în partida din ”Sala Dinamo” și s-a impus cu scorul de 25-17.

România și-a luat revanșa după rușinea din Feroe, acolo unde a pierdut surprinzător, scor 26-28. Tricolorii s-au impus fără probleme, scor 25-17, după o partidă în care defensiva noastră a funcționat mult mai bine.

Nordicii au început bine și meciul de la București, dar patru goluri consecutive reușite de echipa noastră au dus scorul la 8-4 în returul care s-a jucat sâmbătă, în preliminariile pentru Campionatul European.

În prima repriză, echipa noastră s-a descăușat și a ajuns să aibă și șase goluri avantaj, iar după 30 de minute scorul a fost 14-10.

Deși au trecut printr-un drum cu peripeții și la întoarcere, jucătorii României n-au cedat din punct de vedere fizic, iar scorul a luat proporții în partea a doua a meciului: tricolorii au ajuns la nouă goluri avantaj: 22-13.

Scorul final a fost 25-17, după o parte secundă în care jucătorii din Feroe au avut probleme mari la finalizare, izbutind să marcheze doar șapte goluri.

Principalii marcatori tricolori au fost Humet 4 goluri, Tărîţă 4, Grigoraş 4. Au mai înscris Nistor 3, Negru 2, Nagy 2, Stanciuc 2, Racotea 1, Kuduz 1, Cumpanici 1 și Dumitriu 1. În timp ce de la oaspeţi s-a remarcat Teigum, tot cu 4 goluri.

La final, handbaliștii noștri au trecut peste faptul că au fost extrem de contestați și le-au mulțumit fanilor care au venit într-un număr destul de mare în sala unde joacă Dinamo meciurile de pe teren propriu din campionat.

După patru etape, România are 4 puncte (locul 2) și are șanse mari să-și îndeplinească obiectivul: calificarea la Campionatul European.

Din cele 32 de echipe naţionale aflate la startul calificărilor, 20 vor obţine ”biletul” pentru turneul final din 2024, găzduit de Germania, între 10-28 ianuarie.

Patru echipe sunt calificate direct: gazda Germania, alături de medaliatele din 2022 – Suedia, Spania şi Danemarca.

Naţionala României a participat ultima dată la un turneu final de Campionat European la ediţia din 1996, când s-a clasat pe locul 9 din 12 echipe participante.

CITESTE SI:

CCA a anunțat arbitrul de la Dinamo – Timișoara

”Câinii”, al doilea SOUL-OUT într-o săptămână!

Avancronică I România – Feroe. Jucătorii naționalei, noi probleme cu transportul

3 gânduri despre &8222;Handbal I România și-a luat revanșa!&8221;

Lasă un răspuns