Ioan Andone, mesaj de dragoste pentru Dinamo și Corvinul: ”Sper să se rezolve cât mai curând”

Ioan Andone (63 de ani), fost mare jucător și antrenor al lui Dinamo, are două mari echipe pe care le iubește: Dinamo București și Corvinul Hunedoara.

Fostul jucător al echipei naționalei din anii ’80, a vorbit despre atașamentul său față de cele două formații de tradiție din România.

”Fălcosul” s-a lansat în fotbalul mare de la Corvinul Hunedoara, iar în Ștefan cel Mare a cunoscut consacrarea. Ulterior a mai evoluat în Spania, la Elche, și în Țările de Jos, la Heerenveen.

Momentan, ambele cluburi traversează perioadă de încercare. Dinamo e în procedură de reorganizare și joacă pentru prima dată în istoria sa în Liga 2, iar Corvinul a fost readus la viață de primărie, prin achiziționarea brandului și cedarea sa echipei local CS Hunedoara, din vara anului 2022, când a avut o tentativă eșuată de a promova în Liga 2, iar acum se luptă din nou pentru accederea în liga secundă, după primele 19 etape fiind una dintre cele două formații neînvinse în acest sezon, alături de CSM Deva.

Ioan Andone speră ca în 2023 lucrurile să revină la normal pentru ambele combatante, adică Dinamo să se întoarcă în prima ligă, iar Corvinul să acceadă pentru început în Liga 2.

”Eu sper să rezolve problemele, fiindcă oricare dintre noi ne dorim ca Dinamo să revină în Liga 1, să fie stabilitate financiară, să se facă stadionul…

Am card DDB de trei ani, sperăm ca noii acționari care au preluat managementul să scape clubul de datorii”, a spus Ioan Andone, despre Dinamo.

La Corvinul, Ioan Andone face parte din conducere, fiind membru în Consiliul de Administrație al clubului.

”Cu Corvinul suntem pe primul loc, joacă foarte bine echipa… Să sperăm că la baraj nu vom mai păți ce am pățit anul trecut (n.r. – neînvinsă în sezonul regular și în play-off, Corvinul a trecut în semifinala barajului de CA Oradea, însă în cel final, cu Minaur Baia Mare, a pierdut în deplasare cu 1-4, după ce acasă câștigase cu 2-1, astfel că a ratat promovarea în Liga 2). Acum ai o frică, deși, normal, nu ar trebui să fie nicio frică. Nu au pierdut niciun meci în anul ăsta competițional.

Au două baraje și sunt cele mai importante. Anul trecut, la primul baraj nu au avut nicio problemă, iar la barajul doi au pierdut cu 4-1 decisivul la Baia Mare. Județul Hunedoara merită să aibă măcar o echipă în Liga a 2-a”, a mai declarat Ioan Andone.

Ioan Andone, campion cu Dinamo și CFR Cluj

”Fălcosul” este originar din Șpălnaca, din județul Alba, iar în cariera sa de fotbalist a evoluat pentru Corvinul (1979-1983), unde și-a făcut și junioratul, Dinamo (1983-1990), Elche (Spania / 1990-1991) și Heerenveen (Țările de Jos / 1991-1993). Pentru echipa națională a României a strâns 55 de meciuri și a înscris 2 goluri.

Ca antrenor a condus o serie importantă de echipe: Sportul Studențesc (în trei perioade), ”U” Cluj, Petrolul, Farul Constanța, FC Brașov, FC Bihor Oradea, Dinamo (în trei perioade), Omonia Nicosia (Cipru), CFR Cluj (în două perioade), Al-Ettifaq (Arabia Saudită – în două perioade), Al-Ahli (Arabia Saudită), ȚSKA Sofia (Bulgaria), Rapid, FC Astana (Kazakhstan), Apollon Limassol (Cipru) și FC Aktobe (Kazakhstan). Ultima dată a fost antrenor la Dinamo, între 2016 și 2017, iar ultimul club la care a activat, ca manager general și mai apoi ca președinte, a fost FC Voluntari, în perioada 2018-2021.

Ca jucător a câștigat două titluri de campionat cu Dinamo (1984 și 1990) și trei Cupe ale României (1984, 1986 și 1990). Ca antrenor a câștigat campionatul cu Dinamo (2004) și CFR Cluj (2008 și 2012), are patru trofee ale Cupei României, trei cu Dinamo (2003, 2004 și 2005) și unul cu CFR (2008), cât și o Supercupă, cu Dinamo, în 2005.

Ce a însemnat Corvinul Hunedoara pentru fotbalul românesc?

În anii 80, sub comanda lui Mircea Lucescu, Corvinul a obținut cele mai mari performanțe din istoria sa, locul al treilea în campionat și calificarea în Cupa UEFA.

De-a lungul timpului, un număr mare de fotbaliști, plecați ”de sub furnalele Hunedoarei”, s-au remarcat la echipa națională și în campionatele occidentale precum: Radu Nunweiller, Florea Dumitrache, Romulus Gabor, Ioan Andone, Mircea Rednic, Michael Klein, Florea Văetuș și Ioan Petcu.

Corvinul este prima echipă din acest sezon de Liga 3 calificată matematic la barajele de promovare în Liga 2, după chiar prima etapă din play-off.

CITESTE SI:

Oficial I Unicul Derby a fost amânat. Vezi noua reprogramare

”Dulăii”, în drum spre EVENT. Vezi cine transmite partida din optimile Cupei României

Foto I CS Dinamo nu se dezice de FC Dinamo! Postarea care face dovada

3 gânduri despre &8222;Ioan Andone, mesaj de dragoste pentru Dinamo și Corvinul: ”Sper să se rezolve cât mai curând”&8221;

Lasă un răspuns