Zăvăleanu cere sancțiuni, după ce Steliano Filip e anchetat de FRF și autorități

Steliano Filip (28 de ani) este protagonistul unui nou scandal de proporții în fotbalul românesc, după ce a fost acuzat că a primit intenționat un cartonaș galben în prima repriză a partidei dintre CS Mioveni și Dinamo, scor 2-0, din sezonul trecut al Ligii 1.

Partida investigată de autorități și Federația Română de Fotbal este cea din sezonul trecut, din play-out-ul Ligii 1, dintre CS Mioveni și Dinamo, încheiată 2-0 pentru argeșeni. Evenimentul anchetat are legătură cu cartonașele galbene acordate în startul meciului, după cum scrie gsp.

Singurul nume apărut în anchetă este cel al lui Steliano Filip (28 ani), cel care era chiar ”căpitanul” câinilor în acea partidă.

Fostul fotbalist al lui Dinamo a avut un ”start în forță” în partida de la Mioveni la capitolul faulturi. Filip a comis nu mai puțin de 4 în primele 25 de minute de joc, 3 fiind sancționate de ”centralul” meciului, Adrian Cojocaru.

Pentru ultima intervenție neregulamentară a fost sancționat de arbitru cu cartonaș galben. Iar de la acel avertisment, până în minutul 94, Filip nu a mai comis niciun fault.

Sursa citată informează însă că imediat după meci, pe piața internațională a parurilor au apărut avertizări confidențiale în legătură cu meciul respectiv, având loc o posibilă manipulare pentru pariuri ilegale. Astfel de avertizări apar când apare un volum mult mai mare de pariuri pe piață decât în mod obișnuit.

În cazul meciului menționat, disputat pe 15 aprilie 2022, piața de pariuri a fost alertată după ce s-au pariat sume mari plasate pe încasarea primului cartonaș galben de către Steliano Filip, dar și pe primirea unui cartonaș galben până în minutul 25. International Betting Integrity Association, organizație britanică ce combate corupția din sport pentru pariuri ilicite, a fost una dintre cele care a lansat una dintre avertizări.

Răzvan Zăvăleanu s-a declarat surprins de această veste și a mărturisit că a avut încredere totală în jucători. Totuși, administratorul juridic al lui Dinamo a cerut sancțiuni dure în cazul în care aceste fapte se vor dovedi adevărate.

”Dacă astfel de zvonuri se confirmă, atunci este foarte grav! Cel care a făcut așa ceva să suporte consecințele, să fie tras la răspundere. În sezonul trecut, am avut încredere în toți jucătorii, de la A la Z. Sper să nu se verifice ceea ce aud de la dumneavoastră”, a spus Răzvan Zăvăleanu.

Steliano Filip a plecat de la Dinamo, ca și mulții alți, după retrogradarea. De menționat Filip în iarna anului 2022, a intrat în conflict cu suporterii dinamoviști, fiind acuzat că a condus șleahta de anti fotbaliști, care au dus la retrogradare și demiterea lui Mircea Rednic.

CITESTE SI:

Handbal I Surpriză în Cupa României!

Dinamoviștii anunță infernul: ”Ghencea alb-roșie!”

”Câinii” invadează Ghencea! Aproape de SOLD-OUT după o zi

3 gânduri despre &8222;Zăvăleanu cere sancțiuni, după ce Steliano Filip e anchetat de FRF și autorități&8221;

Lasă un răspuns