Dinamo, prima înfrângere în play-off după greșeli uriașe de arbitraj

Dinamo a cedat pe terenul Stelei, marți seară, în etapa a 4-a din play-off-ul Ligii 2.

Prin prisma un ERORI URIAȘE de arbitraj, dar și de greșelile personale ale unor jucători din Ștefan cel Mare.

Mai întâi, Patriche, rudimentar și mai lent decât prevede meseria de fundaș, a aproximat greșit duelul cu Chunchukov și l-a faultat în careu pe bulgar, apoi Oncescu nu a fost în stare să găsească alternativă și a aproximat greșit pasa către Larrucea.

Chipirliu a deschis scorul din penalty, în minutul 19, și a făcut dubla 10 minute mai târziu. A doua reușită a atacantului celor de la CSA Steaua trebuia anulată.

Denis Oncescu a executat scurt o lovitură liberă din propriul careu, dar a trimis balonul prea tare pentru Larrucea, iar Chipirliu a recuperat și a îndeplinit o simplă formalitate, trimițând în poarta goală. Doar că stelistul se afla în suprafața de pedeapsă a lui Dinamo înainte ca mingea să fie repusă în joc, lucru interzis de regulament.

Fostul mare arbitru Ion Crăciunescu a transmis că golul ar fi trebuit anulat, iar lovitura liberă să fie repetată.

Același lucru l-a susținut și Marius Avram: ”Atunci când se execută o lovitură liberă din propria suprafață de pedeapsă, toți ceilalți jucători adverși trebui să fie în afară. Dacă, totuși, e un jucător în careu, el nu are voie să atace, să dispute mingea, altfel, lovitura liberă trebuie repetată”.

Astfel, arbitrul principal, Găman a stricat frumusețe de meci al orgoliilor!

În prima repriză, CSA a avut atitudine, au sărit scântei la fiecare intrare a elevilor lui Oprița, semn că într-adevăr echipa are nevoie de rezultat.

”Câinii” au dat replica după câteva minute, la o centrare a lui Bani din lovitură liberă și o încercare de finalizare a lui Giafer.

Scorul final a fost stabilit încă din prima repriză, după o eroare impardonabilă în apărarea lui Dinamo, când Chipirliu i-a ”furat” mingea lui Larrucea și a reușit ”dubla”.

Bani putea reduce din diferență în minutul 40, însă a trimis puțin pe lângă poartă. După pauză, ”Câinii” au fost mai periculoși, iar Borcea a nimerit plasa laterală în minutul 48.

În minutul 53, ”Câinii” au cerut penalty, după ce Țîră a fost doborât în careul advers de către Beța, însă Găman a lăsat jocul să continue. La faza următoare, Bena a trimis periculos cu capul, însă Dincă a reținut fără probleme.

Dinamo a rămas în zece jucători după ce Patriche l-a faultat pe Chipirliu și a primit al doilea cartonaș galben. Totuși, ocaziile la poarta ”militarilor” au continuat, iar Dani Iglesias a trimis cu capul puțin pe lângă poartă.

Scorul putea deveni 3-0 în minutul 79, însă golul lui Mahrez a fost anulat pentru un fault în atac.

Pe final de meci, Țîră a căzut în careul ”Militarilor”, după un duel cu Sabău, însă, nici de această dată, Găman nu a dictat lovitură de la 11 metri.

CITESTE SI:

Atmosferă de derby în Ghencea la CSA Steaua – Dinamo București

Steaua – Dinamo. Cum arată primul 11 trimis de Ovidiu Burcă

Avancronică I CSA Steaua – Dinamo București

3 gânduri despre &8222;Dinamo, prima înfrângere în play-off după greșeli uriașe de arbitraj&8221;

Lasă un răspuns