Reacția conducerii după eșecul din derby: ”Azi n-a fost un arbitraj prea inspirat”

Din păcate, Dinamo a pierdut meciul cu Steaua, 0-2, jucat pe stadionul din Ghencea în etapa a 4-a a play-off-ului Ligii 2.

La finalul partidei, Andrei Nicolescu (46 de ani), noul președinte de la Dinamo, a criticat arbitrajul din derby.

Asta după ce Dinamo a suferit prima înfrângere în play-off după greșeli uriașe de arbitraj. A doua reușită a atacantului celor de la CSA Steaua, Chipirliu trebuia anulată, dr și la faza în care Denis Oncescu a executat scurt o lovitură liberă din propriul careu către Larrucea, dar Chipirliu a recuperat și a îndeplinit o simplă formalitate, trimițând în poarta goală. Doar că stelistul se afla în suprafața de pedeapsă a lui Dinamo înainte ca mingea să fie repusă în joc, lucru interzis de regulament.

Astfel, Nicolescu consideră că ambele goluri ale ”militarilor” au fost neregulamentare și nu se ferește să atace rivala din Ghencea.

”Sunt supărat pentru rezultat, dar la nivelul acesta, dacă faci minime greșeli, jocul te pedepsește. Pe de altă parte, azi n-a fost un arbitraj prea inspirat. Dacă luăm să comentăm fiecare fază, o să vedeți că am fost dezvantajați!

Asta e, greșeala e umană! Dacă vom avea VAR – și o să avem de la anul! – niciunul dintre goluri nu ar fi fost validat! Noi ne gândim că o să fim în Liga 1 și o să avem VAR.

Eu am spus deja, e o utopie să vorbim despre dreptul Stelei de a promova de anul acesta. Mie mi se pare foarte greu și anul viitor. Există suficiente pârghii în sistemul juridic românesc care să se opună unor abuzuri! Eu văd ce se întâmplă ca pe un abuz, dar nu e treaba mea! Nu cred că va fi posibilă o asemenea decizie (n.r. – ca Steaua să poată promova încă de anul acesta)”, a spus Andrei Nicolescu, la finalul ”Eternului Derby”.

Omul de afaceri a încercat să găsească explicații pentru prestația modestă a jucătorilor dinamoviști: ”I-am simțit un pic timorați pe jucători. Puțini dintre ei au experiență în meciuri pe un asemenea stadion, cu asemenea atmoseră. Cred că asta i-a făcut să facă acele greșeli pe care nu mi le explic”.

Greșelile de arbitraj au fost sancționate și de foștii arbitri

Fostul mare arbitru Ion Crăciunescu a transmis că golul ar fi trebuit anulat, iar lovitura liberă să fie repetată.

Același lucru l-a susținut și Marius Avram: ”Atunci când se execută o lovitură liberă din propria suprafață de pedeapsă, toți ceilalți jucători adverși trebui să fie în afară. Dacă, totuși, e un jucător în careu, el nu are voie să atace, să dispute mingea, altfel, lovitura liberă trebuie repetată”.

În urma rezultatului din Ghencea, Dinamo a rămas cu 38 de puncte, şi este în continuare pe locul 4.

Clasamentul din play-off-ul Ligii a 2-a:

CSA Steaua 47 puncte;

Poli Iaşi 46 p.

Oţelul 42 p.

DINAMO 38 p.

Buzău 34 p.

Unirea Dej 34 p.

CITESTE SI:

Ionel Dănciulescu, revoltat după Steaua – Dinamo: ”Greșeli impardonabile”

Ovidiu Burcă reacționează după ”dușul rece” din Ghencea

Dinamo, prima înfrângere în play-off după greșeli uriașe de arbitraj

3 gânduri despre &8222;Reacția conducerii după eșecul din derby: ”Azi n-a fost un arbitraj prea inspirat”&8221;

Lasă un răspuns