Avancronică I Dinamo București – Politehnica Iași

Dinamo București primește vizita celor de la Poli Iași în etapa a 5-a din play-off-ul ligii secunde. Meciul va începe la ora 20:00 pe Stadionul “Arcul de Triumf”.

Calculele par să se simplifice în liga secundă, după ce însuși Vasile Dâncu a anunțat că sunt șanse 0% ca Legea Sportului să fie modificată la timp ca CSA Steaua să promoveze. Așadar, în acest moment Dinamo e pe loc de baraj.

”Câinii” sunt obligați să învingă pentru a păstra șanse cât mai mari la un loc de promovare directă, dar și să mențină avansul față de echipa de sub ea, Gloria Buzău.

Dinamo vine după eșecul din Ghencea cu CSA Steaua, scor 2-0, rezultat care a pus capăt invincibilității ”alb-roșilor” din play-off, elevii lui Ovidiu Burcă bifând în primele trei meciuri o remiză, scor 1-1 pe teren propriu cu Gloria Buzău și două victorii la ”indigo” cu 3-0, la Dej cu Unirea și pe ”Arcul de Triumf” cu Oțelul Galați.

Ovidiu Burcă va trimite în teren probabil o echipă asemănătoare celei din meciul cu CSA Steaua, pentru că în realitate antrenorul echipei noastre nu are prea multe opțiuni.

”Ne așteaptă un meci greu, împotriva unei echipe care și-a asigurat practic promovarea. Vreau să-i felicit pe domnul Șfaițer, pentru că dumnealui a început acel proiect la Iași, apoi pe Leo Grozavu, pentru că a schimbat fața echipei și a avut o serie foarte bună de meciuri.

Iași este o echipă care din punct de vedere tactic ne-a pus probleme în tur, când am pierdut după golul lui Hlistei.

O să încercăm să facem jocul pe care îl facem de obicei, să avem mai multă claritate, mai multă fluiditate, împotriva unei echipe care face un pressing bun. Sper să fiu inspirat din punct de vedere tactic.

Cu moralul stăm bine, deși venim după un meci pierdut pe greșelile noastre. Deși am pierdut, a doua repriză a fost la discreția noastră. Chiar și în 10 oameni am controlat jocul așa cum am vrut noi.

Nu știu dacă e un meci decisiv cel de mâine. Mai sunt multe partide, multe puncte puse în joc. Pentru noi important e să revenim la forma arătată în meciul cu Oțelul, când am arătat foarte bine”, a spus Ovidiu Burcă înaintea maciului din această seară.

Biletele pentru meciul cu Poli Iași

Clubul nostru de fotbal, a scos spre vânzare, tichetele de acces pentru această partidă. Momentan acestea pot fi procurate online de pe platforma online bilete.ro.

PREȚURI BILETE:

Vip: 140 lei;

Tribuna 1 (sectoare A, B și C) : 70 lei;

Tribuna 1 (sectoare E și E1) : 50 lei;

Tribuna 2 (sectoare J, J1, K, L, M și N): 50 lei;

Tribuna 2 (sectoare și 01): 40 lei;

Peluze : sold out.

Tichetele se vor putea achiziționa și de la casele de bilete ale stadionului ”Arcul de Triumf”.

Programul caselor de bilete:

Marți (25/04)

Interval orar: 13:00 – 20:45.

De partea cealaltă, Poli Iași nu ar trebui să aibă prea mari probleme în acest final de sezon, pentru că avansul de 8 puncte de Dinamo e mai mult decât liniștitor. De altfel, cu o victorie aici, Poli Iași e promovată direct 99%. De altfel, chiar și cu un egal cel mai probabil Dinamo rămâne pe loc de baraj, în cel mai fericit caz, până la fine de sezon.

În ciuda faptului că a remizat în ultimele trei partide, inclusiv cu Unirea Dej, Poli Iași rămâne pe hârtie cea mai valoroasă echipă a seriei, probabil singura îndreptățită chiar din prima etapă să spere cu adevărat la promovare. Antrenorul Leo Grozavu a lăsat să se înțeleagă că echipa sa țintește victoria, deși e prematur să tranșeze promovarea, fiind rămase de pus în joc 15 puncte.

”Mai mult ca sigur va fi o partidă disputată, încinsă, în care este foarte important să știi să-ți ții nervii sub control. Mai mult ca sigur cei de la Dinamo sunt foarte motivați după ce au pierdut ultima partidă cu Steaua. Dar și noi. Am stat mult de vorbă cu băieții săptămâna asta, pentru că și noi nu am reușit să câștigăm de trei etape, dar în același timp avem 12 meciuri fără înfrângere.

În contextul actual, ținând cont că Dinamo nu este sigură probabil nici măcar de locul de baraj, se joacă în continuare. Eu am spus mereu, când toată lumea mă întreba dacă este gata campionatul sau de procente, că se joacă. Am spus că mai devreme de ultima etapă din tur nu se pot face calcule. Probabil că va rămâne în continuare disputat. Avem meciuri grele, este un play-off strâns.

Oțelul Galați este la un punct în spate, Steaua este la un punct în fața noastră, Dinamo a pierdut un pic trena, pentru că înfrângerea suferită la Steaua, coroborată cu victoria Buzăului în fața Stelei a făcut ca și acolo să se strângă clasamentul. Pe toată lumea este presiune, nu doar pe Dinamo sau pe noi. Dinamo are presiunea ei, noi avem presiunea noastră”, a declarat antrenorul Politehnicii Iași.

Echipe probabile

DINAMO: Oncescu – Moura, Giafer, Bena, Amzar – Iglesias, Larrucea, N. Roșu – I. Roșu, Ghezali, Bani;

Poli Iași: Jankov – Kouadio, Plămadă, Katanec, Ștefanovici – Cristea – Itu, Roman, Musi, R. Ion – Vojtus.

De 34 de ori s-au întâlnit cele două echipe de la începutul anilor 2000, Dinamo reușind 17 victorii, Poli Iași 9 victorii, în timp ce 8 partide s-au terminat la egalitate.

În sezonul regulat, Poli Iași s-a impus pe teren propriu cu 1-0, prin golul marcat de Cătălin Hlistei, în minutul 49.

Partida va fi arbitrată de Andrei Florin, ajutat de Ghiciulescu Raul Constantin și Duță George Bogdan.

Toate declaraţiile şi reacţiile de la această partidă, pot fi găsite pe –->>> www.doardinamo.com

Partida va fi televizată de: DigiSport, OrangeSport și PrimaSport. Pentru dinamoviștii dinafara României, partida poate fi urmărită pe în direct pe canalul FRF.TV.

CITESTE SI:

Video I Dani Iglesias, înaintea partidei cu Poli Iași :”Trebuie să ne facem jocul și să câștigăm”

Leo Grozavu se așteaptă la un duel încins cu Dinamo: ”Va fi o partidă disputată și încinsă”

Oțelul Galați – Dinamo, când a fost programată partida partida

3 gânduri despre &8222;Avancronică I Dinamo București – Politehnica Iași&8221;

Lasă un răspuns