Ionuț Lupescu, mesaj transmis la aniversarea clubului: ”Pentru mine, Dinamo a însemnat copilăria mea”. Ce spune despre reconstrucția stadionului Dinamo

Clubul Sportiv Dinamo a sărbătorit, marţi seara, 75 de ani de la înfiinţare în cadrul unei gale organizate la Ateneul Român din Capitală.

Printre personalitățile prezente la eveniment, a fost și Ionuț Lupescu (54 de ani). Fostul internațional Ionuț Lupescu a declarat, marț seara, că este esențial pentru clubul Dinamo ca Ministerul de Interne, alături de Compania Națională de Investiții, să reușească să modernizeze Parcul Sportiv din Șoseaua Ștefan cel Mare, nu doar să reconstruiască stadionul.

”Personal, mă simt privilegiat că pot fi aici să sărbătoresc clubul care m-a crescut. Este o plăcere deosebită, sper să întâlnesc cât mai mulţi sportivi, nu neapărat fotbalişti, pentru că merită această sărbătoare. E un eveniment de gală aici la Ateneu, când Dinamo sărbătoreşte 75 de ani. Pentru mine, Dinamo a însemnat copilăria mea, a fost clubul care m-a format. În Parcul Sportiv Dinamo, fiind toată ziua acolo, am reuşit să înţeleg ceea ce înseamnă celelalte sporturi.

Întotdeauna când intri pe scena Ştefan cel Mare primeşti un sentiment de campion. Cred că asta a fost ceea ce a dăinuit foarte mulţi ani. Din păcate, în ultimii ani asta cred că s-a cam dus şi cei care sunt la conducere ar trebui să refacă acest lucru. Eu cred că este foarte important ca Ministerul de Interne, împreună cu CNI, să reuşească să refacă acest parc sportiv, nu numai noul stadion. Şi celelalte secţii sportive au nevoie de lucruri noi”, a declarat Lupescu la Ateneul Român.

”Eu sper să promoveze Dinamo, au jucat foarte bine aseară. De ce să nu aibă şanse la baraj Dinamo? Am avut şi noi aceeaşi problemă anul trecut şi aţi văzut ce s-a întâmplat. Sunt şanse de 50-50% la un baraj”, a mai adăugat Ionuţ Lupescu.

Realizarea stadionului Dinamo ar depinde de Nicolae Badea: “Lui îi place să mai fie atârnat în societate”

În cadrul evenimentului aniversar, Ministrul Afacerilor Interne, Mihai Bode, a dat asigurări că Dinamo va avea un stadion nou, iar demolările actualei arene vor începe în septembrie.

Însă chiar și așa, nimic nu este încă sigur, din cauza unui “mic amănunt”. În cadrul emisiuni tv de la Digi Sport, ”Fotbal Club”, Ionuț Lupescu a dezvăluit că cel de care ar depinde totul este chiar Nicolae Badea, care deține echipa Dinamo din Liga 4.

“A fost prezentată o machetă pe un ecran, dar nu foarte detaliată. Macheta arată foarte bine, dar noi suntem în întârziere cu vreo 2-3 ani cu stadionul. Eee, întrebați-l pe cel care conduce echipa în Liga 4 (n.r.: de ce întârzie lucrările la stadionul Dinamo).

Sperăm să vedem odată că începe demolarea. Din câte am văzut la declarația ministrului, în septembrie va începe, mai sunt câteva mici avize de luat. După care, sper să dea drumul la stadion, car eva dura 2 ani, cel puțin. (…)

Cred că ministrul de interne e cel mai bine informat, el a previzionat că se va începe demolarea în toamnă”, a spus Ionuț Lupescu.

Cauza întârzieri lucrărilor la stadionul Dinamo a fi cauzate de Nicolae Badea. Finanțatorul echipei din Liga 4 ar avea o clădire care ar trebui demolată în cadrul acestui proiect, iar el s-ar opune.

“E posibil, pentru că lui îi place să mai fie atârnat în societate cu câte ceva acolo, să mai rămână în urmă cu ceva. Nu știu de ce, trebuie să îl întrebați pe el.

Ce i-am eu rugat pe cei de la CS este că nu e nevoie doar de stadionul acesta, ci parcul sportiv Dinamo trebuie făcut la cele mai înalte standarde. S-a făcut o sală de baschet, o sală de înot, dar se mai pot face acolo, pentru că sunt peste 20 de sporturi acolo, e incredibil.

Eu cred că parcul sportiv Dinamo e portdrapelul Ministerului de Interne și, indiferent cine va veni ministru, va continua proiectul. Așa cum a fost pe vremea mea, când eram la FRF, am mers la domnul primar Videanu și apoi la domnul primar Oprescu și s-a continuat proiectul Arenei Naționale și s-a jucat finala Europa League la București”, a explicat Lupescu.

Când începe demolarea stadionului Dinamo

Dinamoviștii sunt optimiști că în 2026 stadionul va fi inaugurat. Până la inaugurarea noii arene, va fi demolat cel vechi, iar Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, a anunțat că în toamnă vor apărea buldozerele în ”Ștefan cel Mare”.

”Ne dorim şi sperăm să fie cel mai frumos stadion din România. Arhitectul a finalizat în urmă cu doar câteva zile proiectul şi am putut să prezentăm azi pentru prima oară macheta, această proiecţie 3D. Acum suntem în linie dreaptă pentru a înainta documentele către Guvern.

Urmează apoi Hotărârea de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici, apoi licitaţia pentru demolare pentru că ne dorim ca în luna septembrie să înceapă lucrările de demolare”, a declarat Lucian Bode.

CITESTE SI:

Poli Iași – Dinamo, cu casa închisă! ”Câinii” iau cu asalt Copoul

Claudiu Vaişcovici, încântat de prestația lui Dinamo din derby-ul cu Steaua

Jucătorii lui Dej, super motivați înaintea meciului cu Oțelul

3 gânduri despre &8222;Ionuț Lupescu, mesaj transmis la aniversarea clubului: ”Pentru mine, Dinamo a însemnat copilăria mea”. Ce spune despre reconstrucția stadionului Dinamo&8221;

Lasă un răspuns