Vestea momentului la Dinamo! Cornel Dinu, decizie radicală

Moment ciudat pentru Dinamo. Cornel Dinu, fostul jucător, antrenor, președinte și administrator delegat al lui Dinamo, nu mai are, de astăzi, nicio funcție în cadrul clubului pe care l-a slujit jumătate de secol.

”Mister” și-a vândut acțiunile pe care le deținea în cadrul clubului. Acesta avea un pachet simbolic, de 0,0313%, din SC Dinamo 1948 SA și lea cedat fanilor din gruparea ”Dinamo- Socios”.

Încă din 2005, anul în care SC Dinamo 1948 SA a fost înființată, Cornel Dinu a fost cooptat în acționariatul în care, la acea vreme, au făcut parte Nicolae Badea (în poziția de președinte al Consiuliului de Adminsitrație), Cristi Borcea, Gheorghe Nețoiu, Vasile Turcu, Florian Bușcă (Walter), Bagher Karimzadeh, Vladimir Cohn, Victor Becali (Ioan Becali avea să fie numit președinte executiv) și, după foarte scurt timp, Dragoș Săvulescu. Era echipa ce pleca la drum pentru ”un nou” Dinamo, printr-o conferință de presă flamboaiantă organizată în inima Capitalei, la hotelul Howard Johnson, fostul Dorobanți, actualul Sheraton.

Ca un alement de simbolistică și, mai ales, ca o reverență pentru activitatea sa în cadrul clubului alb-roșu, Cornel Dinu, pe atunci parte din strategia formației cu o voce importantă, a primit un număr de 128 de acțiuni.

Ionuț Negoiță a încercat să pună mâna pe acțiunile lui Cornel Dinu

Într-un interviu de anul trecut, Cornel Dinu a vorbit despre cum Ionuț Negoiță, fostul patron al lui Dinamo, a încercat să obțină pachetul său de acțiuni.

”Mie, în 2013, mi–a fost făcută o propunere, mi-a fost oferit 100.000 euro pe acțini. Mi-a spus domnul Gheorghiță că așa vrea domnul Ionuț, că lui așa i se spune (n.r. Ionuț Negoiță), ele, acțiunile, valorează vreo 12.000 lei.

Le-am explicat: bă, voi nu ați înțeles nimic, acțiunile astea nu au preț, sunt ceva simbolic, puteți să-mi dați un milion pe acțiune, mie nu-mi trebuie, ele reprezintă o legătură a mea a în conștientul și subconștientul meu cu Dinamo. Am vreo 46-47 de ani bătuți pe muchie și, mai bine ca mine, nu știu istoria acestui club decât câțiva, poate începând cu Mircea Lucescu.

Dare ei au făcut-o ca să mă scoată, că eram, probabil, un tip incomod”, spunea Cornel Dinu, în vara anului trecut.

Dinamo Socios, grupul fanilor care preia acțiunile de la Cornel Dinu

În prezent, ”Procurorul” s-a hotărât să rupă această legătură cu clubul pe care l-a slujit o viață întreagă și să rămână, când vine vorba de Dinamo, exclusiv cu amintirile. Dezamăgit de evenimentele de la club din ultima perioadă, numeroasele schimbări de acționariat, faptul că este din ce în ce mai rar solicitat chiar și pentru un simplu sfat, legenda ”câinilor” s-a înțeles pentru a-și ceda cele 128 de acțiuni pe care le deține cu o grupare a suporterilor dinamoviști. Este vorba de ”Dinamo Socios”, din care fac parte mulți foști membri DDB, fani de-ai roș-albilor, printre care și fostul ministru Andrei Gerea. În ultima perioadă, ”Dinamo Socios” s-a implicat în mai multe proiecte prin care a sprijinit Centrul de Copii și Juniori.

”Dinamo Socios este o asociație, un ONG, iar scopul acesteia este mai degrabă un ideal, acesta fiind, în final, salvarea clubului de la dizolvare. Trebuie notat un detaliu foarte important! ”Dinamo Socios” nu se află într-o competiție cu nimeni (n.r. program DDB sau ADPD, celelalte organizații ale fanilor dinamoviști), astfel încât ar fi greșit și nedrept ca cineva să ne perceapă, ori să ne considere, ca fiind alternativă.

Nu! Noi suntem schimbarea, sau cel puțin, conform planului nostru de intenție în actualul context, asta oferim. Schimbarea!”, spunea Silviu Ciuhulescu, unul dintre membrii ”Dinamo Socios”.

100 lei este valoarea unei acțiuni în cadrul SC Dinamo 1948 SA

454 meciuri a strâns Conel Dinu în tricoul lui Dinamo

6 titluri și două cupe a câștigat Cornel Dinu, ca jucător, pentru Dinamo

2 titluri și două cupe a adus Cornel Dinu, din postura antrenorului, în Ștefan cel Mare

CITESTE SI:

Consecințele amânări planului de reorganizare: ”Acest lucru ne dă un pas în spate”

FIFA, decizie finală privind interdicția la transferuri de la Dinamo

Video I ”Asta mă ține concentrat în meci”. Răzvan Patriche, gata de noul sezon cu Dinamo

Un gând despre &8222;Vestea momentului la Dinamo! Cornel Dinu, decizie radicală&8221;

Lasă un răspuns