Vești bune de la Marius Tomozei! Când ar putea reveni fundașul dinamovist

Marius Tomozei (31 de ani) s-a accidentat grav în duelul dintre FC Botoșani și Dinamo, terminat 4-0, în etapa cu numărul 24 din Liga 1.

Apărătorul dinamovist Marius Tomozei a ieșit accidentat după doar câteva minute scurse din partida de la Botoșani. Sosit în această iarnă la Dinamo, Marius Tomozei a fost atacat dur de Malcom Edjouma și nu a mai putut continua partida.

Fundaşului dreapta i-a fost provocată o ruptură de ligamente încrucișate ale genunchiului și a fost supus unei intervenții chirurgicale care îl ține departe de gazon.

Acesta a trecut prin momente foarte grele în primele săptămâni de după operația suferită la genunchi.

”Sunt bine, chiar peste așteptările medicilor. Fac deja exerciții de forță cu piciorul stâng și merg normal. Pot spune că am parcurs 60% din perioada de recuperare. Trag tare să-mi dezvolt iar masa musculară la piciorul stâng și să am siguranță în el.

Pentru asta, merg la clinică de luni până vineri și lucrez câte 4-5 ore. Mai am puțin și mă angajez acolo (râde). Fac totul, mai puțin alergare. Peste o lună voi fi supus unui test de forță la genunchi, iar dacă rezultatul iese bine, voi începe alergările pe bandă până când voi fi 100% apt să-mi reiau pregătirea la club.

Depinde numai de mine în cât timp se va întâmpla asta”, a explicat optimist Tomozei pentru Gazeta Sporturilor, pe care medicii îl asiguraseră după operație că la sfârșitul lunii iunie ar putea începe pregătirea.

”N-am dormit timp de trei săptămâni din cauza durerilor foarte mari la genunchi. Dacă ațipeam două ore pe noapte.

A fost o perioadă cumplită, iar când mă și vedeam mergând în cârje, ziceam că nu-mi mai revin și chiar îmi trecea prin cap să mă las de fotbal. Am început să-mi recapăt încrederea după ce am renunțat la o cârjă, apoi la cealaltă.

M-a ajutat mult și faptul că specialiștii de la clinică mi-au spus că recuperarea merge foarte bine și că voi mai putea juca fotbal cel puțin doi-trei ani.

Oamenii din club și coechipierii sunt lângă mine și le mulțumesc. Sunt super, nota 10. Chiar nu mă așteptam, la ce se întâmplă, de obicei, în fotbalul românesc cu jucătorii accidentați. Țin legătura cu medicul echipei, care vine de două ori pe săptămână la clinică să vadă cum lucrez și discutăm.

Am vorbit și cu domnii Zăvăleanu și Mureșan. Asta îmi dă încredere și mă ajută din punct de vedere mental. Oricât m-ar susține familia, mi-ar fi fost foarte greu dacă mă simțeam părăsit de cei din club”, a povestit fundașul dinamovist.

Programul etapei a 8-a din play-out

Liga Profesionistă de Fotbal, a anunțat programul partidelor care se vor disputa în etapa a 8-a din play-off și play-out Liga 1.

Partida FC Botoșani – Dinamo București, contând pentru a opta etapă de play-out, a fost programată vineri, 6 mai, ora 20:30, pe stadionul Municipal din Botoșani.

PROGRAMUL ETAPEI A 8-A PLAY-OUT

Vineri, 6 mai

Ora 17:30 Gaz Metan Mediaș – Academica Clinceni
Ora 20:30 FC Botoșani – DINAMO

Sâmbătă, 7 mai

Ora 15:00 UTA Arad – CS Mioveni

Duminică, 8 mai

Ora 14:30 Sepsi OSK Sf. Gheorghe – Chindia Târgoviște

Luni, 9 mai

Ora 20:30 FC Rapid 1923 – FC U craiova 1948

Până atunci, echipa antrenată de Dușan Uhrin va juca pe teren propriu cu Academica Clinceni, sâmbătă, 30 aprilie, ora 12:30, în etapa a șaptea de play-out.

Clasament play-out

  1. Rapid – 38 pct.
  2. FC Botoșani – 35 pct.
  3. Sepsi OSK – 33 pct.
  4. UTA – 29 pct.
  5. U Craiova 1948 – 28 pct.
  6. CS Mioveni – 28 pct.
  7. Chindia Târgoviște – 22 pct.
  8. Dinamo – 16 pct.
  9. Academica Clinceni – 3 pct.
  10. Gaz Metan Mediaș – minus 27 pct.

Cum arată programul lui Dinamo în play-out

Etapa 7: DINAMO – Academica Clinceni (Sâmbătă, 30 aprilie, ora 12:30)
Etapa 8: FC Botoșani – DINAMO (Vineri, 6 mai, ora 20:30)
Etapa 9: DINAMO – UTA Arad

Locurile 9 și 10 din play-out retrogradează direct, în timp ce ocupantele locurilor 7/8 joacă baraj cu locurile 3/4 din Liga 2.

CITESTE SI:

Directorul CNI, noi detalii despre reconstrucția stadionului Dinamo: ”Va fi cel mai scump stadion din țară!”

Florin Răducioiu, anunță pe ce stadion se va muta Dinamo după demolarea arenei din Ştefan cel Mare

”Fălcosul” îl contestă pe Dorin Șerdean: ”E legal așa ceva?”

Un gând despre &8222;Vești bune de la Marius Tomozei! Când ar putea reveni fundașul dinamovist&8221;

Lasă un răspuns